25 éve Veletek – PC Dome / PlayDome

3Dsimo MultiPro teszt [hozzászólások]

Kapcsolódó tartalom: 3Dsimo MultiPro teszt
Ötletes multifunkciós hobbikütyü 3D-s rajzolási képességgel.

Dino
#2 Dino [5981]
Pras: oké, próbálok majd kézben tartott kütyüs fotót is készíteni. A méreteket talán a háttér tudja érzékeltetni, 1 cm-es négyzetháló van a zöld alátéten.
A filament továbbítására három sebességfokozat közül lehet választani, fent pedig két gomb van (erre valóban nem tértem ki a cikkben), az egyik adagolja, a másik visszahúzza a szálat. A gombok elérhetőségével nem volt gondom. A tápkábel elég rugalmas és megfelelően hosszú is volt, azt nem éreztem ennél hátráltató dolognak.

Válasz erre

Előzmény: Pras 2020.02.29. 10:30
Pras
#1 Pras [5484]
Esetleg egy javaslatként felvetném, hogy majd készítsetek egy olyan képet is, ahol ilyen esetekben az eszköz kézben van. Adna egy jobb képet a méretéről és az ergonómiájáról; esetleg pár szót a súlyáról, fogásáról, mennyire manipulálható precízen, mennyire kényelmes, gombnyomásra működik-e az előtolás, a gomb jól elérhető-e, ilyesmi. Például akad itthon egy pirográfom illetve egy dremel fúróm bowdenes hosszabbítóval, és bármennyire praktikusak tudnak lenni, azért nem egy golyóstoll-módszer a használatuk, azért vagyok kíváncsi. Esetükben a tápkábel megspórolja a telep súlyát, másrészt viszont elhúzhatja a kezet, meg akárhonnan is nézem, némileg - a beltartalom okán mondjuk szükségképpen - ormótlanok.

Vételi szándékról nem számolhatok be mondjuk. :\ A klasszikus "első blikkre egészen jópofa lenne" esete, de aztán ahogy elkezdem tologatni lefelé azt az árat, amit még kifizetnék érte, rádöbbenek, hogy annyira niche a felhasználási terület, hogy lefelé arra vagy de jure nincs annyi forrásom, vagy nincs az a gyár, ami annyiért legyártja; felfelé pedig (>50k) nem is ordenáré mennyiségű pénz hozzácsapásáért már fdm nyomtatókat vágnak az emberhez, amivel két nagyságrendet lépnek előre a lehetőségei.
Persze, az csak egy dolgot tud ezzel a "tollal" szemben, de ennek is a felén még "gondolkodnak a fejlesztők", másrészt felteszem, ha az eszközben elszáll valami, akkor ugrik a komplett >50k-s multifunkcionalitás. Legalábbis a polimer-elemek illesztései azért nem hagytak bennem kifogástalan benyomást, így fényképről.

Válasz erre

A fórumon szereplő hozzászólások olvasóink véleményét tükrözik, azokért semmilyen felelősséget nem vállalunk.