25 éve Veletek – PC Dome / PlayDome

Playdate teszt – Különös randi [hozzászólások]

Kapcsolódó tartalom: Playdate teszt – Különös randi
Végre megtekerhettük azt a bizonyos kurblit a különös kézikonzol jobb oldalán. Kíváncsi vagy mi történt utána?

Lacko
#3 Lacko [11523]
Nagyon szuper! Köszi a válaszokat!

Ha egyszer lesz egy ilyenem, biztosan készítek hozzá egy játékot, amiben régi autókat kell bekurblizni...

Válasz erre

m_anger
#2 m_anger [3]
Hahó!
Érdekes kis ketyere, annyi szent, ha gyűlünk valamikor akkor majd viszem.

A kurbliról annyit tudok többet, hogy rugós elven működik, úgy lehet kihajtani a konzol testéből, de igazából csak a fogantyú megy be belülre (az 5. képen látszik hová). Igazából működésre semmi különöset nem tudok írni, olyan mint amilyennek egy kurblit elképzel az ember. Rumble sajna nincs, nem fért már hová állítólag.

Ami a játékokat illeti, igyekeztem azokat kiválasztani, ahol kicsit spécibb a felhasználás. Nekem bejött a b360 (ami egy Breakout, csak körkörösen), a csapos "szimulátor" Root Bear (itt is a kurblival töltesz és nagyon ki kell centizni), vagy a Crankin's Time Travel Adventure is, ahol meg azzal kell variálni, hogy hogyan időzítesz. A biciklisnél sem eszetlen tekerés van csak, hanem van stamina, emelkedő, lejtő, szóval kell stratégiázni. Jó móka a Whitewater Wipeout is, de az gyakorlatilag egy analóg karral is ugyanúgy működhetne (nyilván a több is, csak itt talán nem annyira spéci). Inkább az adja meg az ízét, hogy nem megszokott irányítási elem. Illetve amikor scrollozni lehet vele akár szöveget, akár sztori képkockákat, az szintén egy megnyugtató, chill érzés.

Feltölteni úgy lehet saját játékot (vagy másokét), hogy van ilyen sideload lehetőség. Ami .pdx kiterjesztést fogad, gyakorlatilag browseren keresztül be tudod tallózni, és PC-ről átszipkázza. Ezt a formátumot meg a cikkben is említett Pulp tudja "kiköpni" magából, de van lehetőség browserben is kipróbálni a félkész műveket. Sajna idő hiányában idáig nem jutottam el, hogy mindezt kipróbáljam.
https://help.play.date/games/sideloading/

Ha jut még eszedbe bármi, írj csak, szívesen válaszolok.

Válasz erre

Lacko
#1 Lacko [11523]
Köszi! Tökre felkeltetted az érdeklődésemet. Különösen a saját játékfejlesztési lehetőséggel.

Nekem a cikkből hiányzik a kurbli részletesebb leírása: mivel ugye ez a lelke (vagy különlegessége) az egész kütyünek. Az érdekelne, hogy a játékok mennyire és mennyire ötletesen használják? Mert ez amúgy tök poén és jól is ki lehet használni. Mert ha csak biciklire használjuk.... hát az elég vérszegény.
Volt olyan játék, ahol érdekesebben használták ki, mintsem "tekerj gyorsabban és akkor nyersz"?

Ja még egy kérdés: a saját játékot, hogyan lehet felrakni a konzolra?

Válasz erre

A fórumon szereplő hozzászólások olvasóink véleményét tükrözik, azokért semmilyen felelősséget nem vállalunk.