Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Fórum

Beszélgetés a játékokról

»» Loch Ness

3553 levél
Válasz 03.04.13. 21:30 #37
The Lord
Akkor a konkrét:
Szerintem a legelején vagyok. Lemegy az első kis videó, az öreg hölgy elmondja a mondókáját. Egyedül maradtam....


Beszarás >ĐĐĐ
"Félelmetes amúgy, hogy tőled állandóan csak elégedetlenkedő levelek jönnek..." A köbön!
4 levél
Válasz 03.04.12. 11:53 #36
Fernyulász2
Köszi szépen elég kielégítőnek tűnik.
Elindulok és jelzem ha elakadok.
Üdv:
F.
497 levél
Válasz 03.04.11. 22:39 #35
kertesz
Nos:
A hallban egy indiai szolga fogad. Ahogy a földszinti hallba/biliárszobába kerülsz, indulj középre, ekkor egy hölgy lép be s hosszasan elbeszélget veled. (Szerencsére a filmbejátszások „elnyomhatók”. Ez akkor lesz praktikus, ha valami miatt korábbi állást töltesz be, és a már látott filmbejátszást nem akarod ismételten végignézni.)
Ezután vizsgálódj ebben a szobában: az íróasztalon a Scottish Telegraph 1934. XII. 16-ai száma, a cikk címe jól olvasható. Ugyanott egy könyv, „Electricity & Magnetism” címmel. Egyikkel sem tudsz semmit csinálni, mint megvizsgálni!
A dohányzóasztalon egy sakktábla, félbehagyott játszmával. Itt sincs más tennivalód, mint megszemlélni. Az italkocsin egy üveg és pohár, nem nyúlhatsz még egyikhez sem! Menj ki bármelyik ajtón és menj fel a lépcsőn (2x). Felérve balra fordulj, és a jobb oldali utolsó ajtón lépj be. Egy hálószobába jutottál. Vedd fel az ágyról a táskát. A benne lévő tárgyak azonnal az inventoryba kerülnek, ezek:
- Flask or Bourbon/whiskys laposüveg;
- Knife/kés;
- Rope ladder/kötéllétra;
- Camera/filmfelvevő;
- Copper oxide powder/rendőrségi ujjlenyomat rögzítő por
- Ink/tinta
- Blank paper/üres papírlap.
Ha most megnézed az inventoryt, már találsz a tigrisbőr kötéses naplóban egy telegramot is.
Vizsgálódj tovább, az ablak jobb oldala melletti kis asztalon egy neked szóló levél, Bruce McGrab írta, olvasd el.
Más semmi.

Menj ki, jobbra a folyosó végén a szemben lévő szürke ajtón be és le a konyhába. A fali harangokat csak megnézheted. A szemben lévő asztal fiókja viszont nyitható. Vedd ki innen a Matches-t/gyufa-t, és a Candle-t/gyertya-t. Mielőtt elmész a tőled balra eső ajtó előtt, vizsgáld meg a falon lévő – az ajtótól balra (ha szemből nézed) – kis szekrényt. Nyitható. Benne kulcsok. A jobb szélsőt felveheted, ez a Passkey/kulcs. Ha tovább vizsgálódsz, megnézheted a mosogatóban a koszos edényeket, s mellőlük felveheted a rongyot/Rag-et. Eközben lenyílik az egyik kis csengettyű alatti tábla. Jelzi, hogy valaki valamit kér a szobájába. Ez most Lady Mac Farley. A kulcsos szekrénnyel szemben van az étellift, küldj fel vele egy csészét. Ha most felmész az emeletre, a lépcsőtől jobbra Lady Ursula Mac Farley szobája. Egyelőre csak vizsgálódhatsz: a fürdőrész asztalkáján lesz teendőd, az ágytól balra lévőn öltözködő asztalon, és valamit tenned kell később az ágytól jobbra, a bejárati ajtó mellett lévő komóddal is. A lady az ágyban fekszik, valami kell majd neki. Most – teendő híján – menj a mosókonyhába. Az ételliftből itt veheted ki a teás csészét/Cup of tea.
Menj ki, indulj el jobbra. A szemben lévő ajtót már kinyithatod a Passkey-el. Ez a zöld szoba. A szoba bal oldalán az első könyves-szekrényben találsz egy lapot, vedd fel. Ez egy emlékeztető/memorandum. Menj a zöld posztóborítású asztalhoz, ennek a jobb oldalon lévő fiókja nyitható. Benne egy könyv van kinyitva, a McGrab distillery/McGrab szeszfőzdefelirattal. Ha az asztal bal sarkát vizsgálod meg, ujjlenyomatra bukkansz, használd a láthatóvá tételéhez a Copper Oxide powder-t. Majd öntsd le a tintával/ink és az üres papírra/blank paper rögzítsd a három ujjlenyomatot/Fingerprint.
Ezután menj vissza abba szobába, ahová megérkeztél. Ez a hall, vagy talán a biliárdszoba.
A sakkasztal mellett van egy kanapé, vizsgáld meg. Ha a párnát felemeled, találsz egy kis medált, benne tablettákkal. Vedd fel a gyógyszereket/Pills-t. Találsz itt egy kulcsot/Small key-t is. Azt is vedd magadhoz. Menj vissza Lady Ursula Farley szobájába, az emeletre. Tedd a tablettákat a teáscsészébe, (kombinálás az inventoryban, a zárt láncszemmel történik, klikkelj az egyik tárgyra és azt követően arra, amelyikkel szeretnéd – és ha lehet! – kombinálni) és add az öreg hölgynek. Megissza, és mesélni kezd…

Ezt követően alaposan vizsgáld át a szobát újra:
- az ágya melletti (baloldalon lévő) tükrös asztalkának a fiókja kinyitható. Vedd ki belőle a képet/Picture-t;
- Menj fel a szoba fürdő részébe, ott is vizsgáld meg az asztalkát. A rajta lévő doboz a kulccsal nyitható s benne a padlás kulcsa/Attic key;
- A bejárati ajtótól balra lévő komód fiókja is kinyitható, innen a kloroformos üveg/Chloroform vehető ki.

Ezután menj fel a padlásra (szürke ajtó). Az Attic key nyitja.
Egy filmbejátszást követően a sötét szobában fényt kell gyújtanod.
Keresd meg a gyertyatartót és tedd bele a gyertyákat, a gyufával gyújtsd meg őket. Mindjárt világosabb lesz, így nyugodtan keresgélhetsz.
Szemben a fal melletti ládán egy dobozka, benne egy fotóalbum. Az alábbi személyek képei láthatók benne:
Sean Cameron, Bruce McGrabb, Ursula Mac Farley, Moira Mac Farley és Allistair Mac Farley. (A játék szereplői.)Allistair Mac Farley képe kivehető az albumból, bekerül a táskádba.
Tovább kutatva, egy barna kis szekrényből előkerül egy papírtekercs. Egy térkép Loch Ness-ről. Vedd fel, bekerül a fehér noteszbe. A térképen szereplő megnevezések:

- The Distillery/Szeszfőzde
- Devil’s River/Ördögfolyó
- The Chapel/Kápolna
- Stone Bridge/Kőhíd (odamehetsz ugyan, átvezet a Menhirhez, de itt semmit nem kell a játék során tenned.)
- The Greenhouse/Zöldház(Üvegház)
- Devil’s Ridge Manor/Ördöggerinc Uradalom
- Menhir/Emlékmű
- The Cross/Kereszt

Középütt ládák, a legfelsőből vedd ki a fesztítővasat/Crowbar-t. Menj a torony-kiszögelléshez.
Látszólag semmit sem tehetsz. Fordulj vissza, majd a filmbejátszást követően a középső ablakról lefeszítheted a feszítővassal a három deszkát.
Az ablakon kinézve Nessie-t (a legendákból ismert loch ness-i szörnyet) pillanthatod meg, fényképezd gyorsan le a kameráddal. A fénykép/Photograph bekerül a táskába.
Menj vissza, s a másik ajtón a feszítővas segítségével távozz. Kint a folyosón nyisd fel a csapóajtót, lejutsz a mosókonyhába. (Most már visszafelé is használhatod a létrát, amin lemásztál.)
....

PC/PS2/XBOX
4 levél
Válasz 03.04.10. 19:22 #34
Fernyulász2
Akkor a konkrét:

Szerintem a legelején vagyok. Lemegy az első kis videó, az öreg hölgy elmondja a mondókáját. Egyedül maradtam.... Szédelgek a házban,ahol minden szobát végigjártam már. Semmivel és senkivel nem találkoztam. Van ujjlenyomatom, kiskulcs ,nagykulcs, gyertya, kötéllétra, gyógyszer,fényképező, stb... Egy csomó ajtón nem tudok bemenni (nem enged),ill nem tom mit kéne még tennem. Biztos van még valami elrejtve valahol de én már roppantul unom és kezdek szédülni.
497 levél
Válasz 03.04.09. 15:57 #33
kertesz
A teljes végigjátszásom e.mail kapacitás hiányában nem megy át. De konkrét kérdésedre mindig segítek.
PC/PS2/XBOX
4 levél
Válasz 03.04.08. 17:28 #32
Fernyulász2
Szia!

Akkor tudnál nekem vmi ismertetőt küldeni?

Üdv.
497 levél
Válasz 03.04.08. 11:42 #31
kertesz
Azért biztos ami biztos, este küldj egy emlékeztető mail-t.
PC/PS2/XBOX
4 levél
Válasz 03.04.07. 14:47 #30
Fernyulász2
Szia Kertész!

Az a helyzet, hogy tegnap vettem meg ezt a játékot. Szerintem az első szinten bolyongok, egy nagy házban. Néhány dolgot már összeszedtem, de pl. stukkerem még nincs. Sehonnan nem tudok játékkódokat szerezni az interneten. Ha tudsz, segíts nekem kérlek!

ferikal@axelero.hu

Köszönöm!!!
497 levél
Válasz 03.03.04. 11:08 #29
kertesz
Mi a gond?
PC/PS2/XBOX
2 levél
Válasz 03.02.06. 23:30 #28
chico
szia kertesz!

én már egy jo ideje szenvedek vele, de elakadtam..

adok egy emilcimet : punpuding@freemail.hu

ha tudnál segiteni, megköszönném..

2 levél
Válasz 03.02.06. 23:29 #27
chico
szia!

én már egy jo ideje szenvedek vele, de elakadtam..

adok egy emilcimet : punpuding@freemail.hu

ha tudnál segiteni, megköszönném..

hali!
Attila
497 levél
Válasz 02.08.06. 07:18 #26
kertesz
Ha megadod az új mail-edet, küldöm a végigjátszásomat. Ha még aktuális.
PC/PS2/XBOX
33 levél
Válasz 02.06.11. 13:05 #25
lartok
Köszi, közben megtaláltam a fiókban a stukkert, most viszont elakadtam a barlangban, a forgatható kőnél. A noteszben ugyan van segítő szöveg a napéjegyenlőségről, meg a csillagjegyekről, de a kövön lévő jelekből nem tudom kisilabizálni, melyik jegy melyik, mit hová kell forgatni. Napok óta töprengek rajta, ráadásul, vélhetően ez is időre megy - mármint a forgatás - mint a kápolna órájánál.

Légyszi segítsetek, ha tudtok!

Előre is köszike!
20385 levél
Válasz 02.06.07. 00:18 #24
Z-Master
soundcloud.com/deeprivr
3553 levél
Válasz 02.06.06. 18:26 #23
The Lord
lartok: A pisztyolt még az 2. v. 3. napon adja az idős hölgy neked, vmiféle olyan célzattall, hogy vidd ezt is magaddal, nehogy neked is bajod essék (ugyanis ekkor rabolták el a fitaal lányt). Akkor amikor ezt mondja, akkor fel kell rohanni a hálószobájába és a fióknól kiszedni a stukkert. Nemzom nálad van-e, ezt neked kell tudnod

HERKULES: Most miér segítesz kertesznek? Nem értem...
"Félelmetes amúgy, hogy tőled állandóan csak elégedetlenkedő levelek jönnek..." A köbön!
33 levél
Válasz 02.06.06. 09:12 #22
lartok
Vagy alapból van nálam? A tárgylistában mindenesetre nincs.
33 levél
Válasz 02.06.06. 09:12 #21
lartok
Vagy alapból van nálam? A tárgylistában mindenesetre nincs.
33 levél
Válasz 02.06.06. 09:07 #20
lartok
The Lord!
Az odáig rendben is van, hogy lelövöm, de nincs nálam stukker! Hol találom?
92 levél
Válasz 02.06.06. 09:01 #19
HERKULES
Kertesz: Már nagyon régen játszottam végig, de azt hiszem hogy az öreg hölgynek a tea melett valami gyógyszert is kell adni, vagy valamihasonlót, amit azt hiszem a teájába kell berakni.
A gyógyszert nem tudom hogy hol találod, de biztos valahol valamelyk fiókban lesz. (azt hiszem a hölgy melett valahol, de ne vegyél erre mérget).
Lartok: Igen, eltaláltad. Gyorsan elő kell venni a pisztolyt, és egyhelyből (nem szabad mozogni) le kell lőni a madzagot ami tartja a zsákot. Egészen könnyű, mivel ha jo helyre tartod a fegyvert akkor az egér alakja megváltozik.

SOK SIKERT
3553 levél
Válasz 02.06.05. 18:26 #18
The Lord
Esetleg a stukkerral lődd el a zsákot tartó madzagot... tudom nagyon nehéz erre rájön főleg miután kikövetkezteted, hogy a zsákot a spiné fejére kell ejteni...
"Félelmetes amúgy, hogy tőled állandóan csak elégedetlenkedő levelek jönnek..." A köbön!
33 levél
Válasz 02.06.05. 16:48 #17
lartok
Segítsetek srácok!

Elakadtam ott, amikor a szeszfőzdénél megszököm a pincéből, felveszem a táskát, erre kijön a csaj, pisztolyt fog rám, én meg nem tudok semmit sem csinálni. Ha megmozdulok lelő. Gondolom a fejére kellene ejteni a zsákot, ami a falon lóg, de hogyan? A szerszámaim közül semmit sem tudok használni.

Előre is köszi!
497 levél
Válasz 02.01.02. 11:21 #16
kertesz
A Loch Ness végigjátszva! Ha valakinek segítség kell, írjon.
PC/PS2/XBOX
497 levél
Válasz 01.12.27. 20:29 #15
kertesz
Srácok megakadtam a LochNess-ben.
Már meg van a whiskey-s üveg, a kés, a kötéllétra, a kamera, az ujjlenyomat-rögzítő por, a tinta, az üres lap - ezek a táskában voltak - van gyertyám, gyufám, kulcsom(passkey) és egy teás csészém. Az ujjlenyomatot rögzítetem az iróasztalon, viszont mást nem tudok tenni. Gonmdolom a lady-t kellene megteáztatnom, de hogyan? Mit kell tennem?
Előre is köszi a segítséget!
Csaba
PC/PS2/XBOX
497 levél
Válasz 01.12.13. 22:27 #14
kertesz
Most kezdem, de mint a Dracula nagy rajongója, komázni fogom!
PC/PS2/XBOX
3553 levél
Válasz 01.12.01. 01:13 #13
The Lord
játék kilőve, ma igencsak hardcore voltam
"Félelmetes amúgy, hogy tőled állandóan csak elégedetlenkedő levelek jönnek..." A köbön!
3553 levél
Válasz 01.11.29. 22:59 #12
The Lord
ááááááá ez kész

belenéztem - elélveztem

asszem ez a karácsonyi ajándékom a játékfejlesztőktől...
"Félelmetes amúgy, hogy tőled állandóan csak elégedetlenkedő levelek jönnek..." A köbön!
3553 levél
Válasz 01.11.22. 18:42 #11
The Lord
Hitchcock mellett megjelent a Wanadoo új kalandjátéka is! Olyan izgis eccerre két cuccost fogok nyomni, melyek egy kategóriában vannak. Áááááááááááá köszönöm, hogy karácsony van
"Félelmetes amúgy, hogy tőled állandóan csak elégedetlenkedő levelek jönnek..." A köbön!
4574 levél
Válasz 01.10.07. 21:29 #10
hering
Még nem is hallottam róluk.
http://www.jatekok.hu
3553 levél
Válasz 01.10.07. 21:23 #9
The Lord
ezek kalandjátékok (adventure games) egyébként igen, ezért szeretem őket nagyon, habár most belekezdtek 1-2 akcio gammába is, de azok is nagyon jól néznek ki.
"Félelmetes amúgy, hogy tőled állandóan csak elégedetlenkedő levelek jönnek..." A köbön!
4574 levél
Válasz 01.10.07. 21:14 #8
hering
Ez a cég csak szerepjátékokat csinál?
http://www.jatekok.hu
3553 levél
Válasz 01.10.07. 19:00 #7
The Lord
Mephisto 2 linket tudok adni:

http://www.wanadoo-edition.com/home.htm >>> eza hivatalos website, de francia és nem találtam ezzel kapcsolatban rajta semmit, de lehet hogy gyengécske franciatudásom miatt van

http://www.justadventure.com/Upcoming_Releases/Loch_Ness.shtm >>> ez pedig a justadventure-ön egy rövidke ismertető a programról, amúgy pedig olyan lesz mint a többi wanadoo game (Dracula,Necronomicpn,Genesys stb...)

Jahh van ezen az oldalon kép is róla:

http://www.justadventure.com/Upcoming_Releases/Wanadoo_Screens/Loch_Ness_Screens.shtm

Jó olvasgatást/nézegetést, sztem a sakktáblás kalandjátékoknak a Dracula - The Last Sanctuary után ez lehet az újabb király, csak jönne már!
"Félelmetes amúgy, hogy tőled állandóan csak elégedetlenkedő levelek jönnek..." A köbön!
5959 levél
Válasz 01.10.07. 18:08 #6
Mephisto
Ez mien játék? aggy má egy linket. De ha már szóba keveredett a Casanova: milyen a játék?
"A bölcselet csupán költészete azoknak, mikről még nincsen fogalmunk" M.I.
4574 levél
Válasz 01.10.06. 22:16 #5
hering
Bocs fiúk de ez a hozzászólás nem ide akart jönni,hanem a Casanova topicba.
http://www.jatekok.hu
4574 levél
Válasz 01.10.06. 22:14 #4
hering
Csak nem a Casanovával kell menni?
http://www.jatekok.hu
3553 levél
Válasz 01.10.06. 21:54 #3
The Lord
Mint a többi kedvenc sakktáblás játékom (dracula - the last sanctuary, necronomicon, road to india stb.)
"Félelmetes amúgy, hogy tőled állandóan csak elégedetlenkedő levelek jönnek..." A köbön!
11787 levél
Válasz 01.10.06. 18:51 #2
Ghoost
Milyen játék lesz ez???
3553 levél
Válasz 01.10.05. 07:00 #1
The Lord
na olvastam a gamét a GS-ben, és örülök neki, hogy nem állt le a fejlesztése, mert én 4-5 honapja úgy tudtam, hogy game over a gammának. Amúgy a képek elég régiek már Ettől független várom nagyon a cuccot. ööööööö ezis Wanadoo?
"Félelmetes amúgy, hogy tőled állandóan csak elégedetlenkedő levelek jönnek..." A köbön!

A fórumon szereplő hozzászólások olvasóink véleményét tükrözik, azokért semmilyen felelősséget nem vállalunk.