Assassin's Creed Origins
Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Fórum

Hardware

»» Kiszorítja-e az X-Box a PC-t?

476 levél
Válasz 02.02.06. 10:19 #26
Screw
Azt hiszem a Playtime első vagy második számában van összehasonlító táblázat a két konzolról.
Reapest > dzsanesz
Invisible War Fan site: http://invitel.hu/screw
244 levél
Válasz 02.02.06. 01:51 #25
PHANTOM
Tud valaki részletes hardwer technikai adatot az X-BOX-ról és a PS2-ről??
Trance forever!
3313 levél
Válasz 02.02.01. 19:18 #24
Reapest
Balee: Szedj szét egy modern PC-t, egy X-Boxot és egy PS2-t. Szemmel látható lesz, hogy melyik, melyiknek a "kistesója".

Screw: "el sem bírtam képzelni szebbet-jobbat". Talán ez a baj. Ma meg eltudunk képzelni jobbat a jelenleginél és ezért a jelenlegi kapásból gyengébbnek látszik. :ĐĐ
Én Enterprise-on kezdtem a gépezést, egy havernak meg C64-e volt és akkoriban mi se gondoltuk volna, hogy mi lesz. Tökéletesen meg voltunk elégedve azzal, ami van. 3D, heh, mi az?

Kosh Naranek: Passzívitás alatt nem az ittlétedre gondoltam, hanem arra, hogy mennyire szívesen játszol olyan játékokkal, amelyek nem a kedvenc kategóriádba tartoznak. Mind1.
7. Igen, igen, de ott van az a "fog"!!! Az Unreal 2 nem jelent még meg. De mondok mást: Red Faction - PC-n természetesen nagyobb felbontásban játszható, mint a PS2-n. És lényegében, ha ezt vesszük alapul, az X-Box már nem a legerősebb, otthoni célokra kifejlesztett játékgép, mert a Medal of Honor arra is meg fog jelenni, de kötve hinném, hogy 1600*1200-ban futni fog ott is! Hát akkor mi lesz addigra, ameddigre eljön az Unreal 2? ÉS! Ha lehet hinni a készítőknek, egy mai, az átlagosnál egy picit erősebb gépen is játszható lesz. Csak mondjuk gondolom azon a 640*480-as lesz a maximum, amin még élvezhető lesz a játék és természetesen az se fog ártani, ha egy picit megnyesik az effectek színvonalát. De ez már csak hab a tortán, hogy a "régi" gépeken is futni fog.
269 levél
Válasz 02.02.01. 11:41 #23
Balee
X-box vs. PC? Ez vicc?!
Maximum X-box vs. PS2-ről lehetne szó!
MSI-K7N2 + XP2100+ TbredB + 1024 MB DDR333 + SAPPHIRE ATI 9600XT
476 levél
Válasz 02.02.01. 11:38 #22
Screw
Idősebbek is elkezdhetik
Én most onnan szeretném megközelíteni a kérdést, hogy emléxem, amikor C64-en nyomultam, majd Enterprise-on (hú a Curse-t, hogy imádtam ) ,el sem bírtam képzelni szebbet-jobbat.Majd az első AT és XT PC-nél a szerpentines autoszimulátorral játszva (jól írtam??) el voltam ájulva. (Nem beszélve az Amiga 500-ról). Aztán a PC fejlődött és részemről nem érdekelt a C64. Most 28 évesen minden PC-játékot megveszek ami tetszik hogy éljem a gyerekkorom (mert ugye akkor nem volt ilyen). Engem nem érdekel, hogy kiszorul-e a PC vagy nem, mert a szórakozás a lényeg.A C64 -et kiszorította a PC...és jobb lett (vagy nem?)..Ha a PC -t kiszorítja vmi (akár egy új koncepción alapuló gép) legyen úgy , bizti az is jobb lesz és pár év múlva senki nem fog keseregni a PC-n.Maximum annyira, mint manapság egy-két emulátorral játszó C64 fan.
Invisible War Fan site: http://invitel.hu/screw
651 levél
Válasz 02.02.01. 08:54 #21
Kosh Naranek
1. Nem kívántalak kioktatni, azt én teljesen más stílusban szoktam tenni.

2. Nem tudom mit értesz a passzívitásomon. Tavaly augusztusban regisztráltam, lehet kb. 180 hozzászólásom. Ha nincs véleményem vagy nem érdekel a téma, akkor nem írok semmit a topicokba.

3. Nem a zárójeles szóval volt gond, hanem a mondat tartalmával.

4. Nem szükséges 20 oldalt gépelned, erről a témáról már van egy többezer hozzászólásos topic a SuperGamezen. Ott már szinte minden elhangzott ebben a témában, ami elhangozhatott (bár a vége felé elégge anyázás szinten).

5. "porig oltani"...lásd 1. pont.

6. Semmi probléma azzal, hogy dícséred az X-Boxot, némi fogalmam is van a konzolokról (bármilyen meglepőnek is tűnhet) - játéktermi konzolokról (Killer Instict 1-2, Mortal Kombat széria, Tower Of Doom, StarBlade, House Of Dead stb.), akik jártak/járnak játéktermekbe azoknak ezek a címek nem idegenek. Ezek a gépek a maguk idejében képminőség tekintetében szuperek voltak, csak hát az újra játszhatóság...
Utána jött az életembe a Dune2 és ez mindent megváltoztatott. Ezek után jött nálam az elutasítás, de ez nem élből elutasítás volt.

7. Nos a korához képest egyáltalán nem képes többre egy konzolos játék, mint hasonló PC-s megfelelője. Ez igazán markánsan az Unreal2 esetén fog látszódni. A konzolos delikvens élete végéig 640x480-ban fog nyomulni X-Boxon, a Pc-sek pedig 1024x768 és ettől fölfelé (masinától függően). A konzol legnagyobb gátja a megjelenítő (televízió), ezért van csak 640x480 az X-Boxon, ezért kell a fullscreen AA az ilyen gamékba kötelezően (nélküle ez a felbontás egyszerűen ronda a televízión) stb.

8. Ha most végül is ugyanazon a véleményen vagy mint én, mi szükség volt erre a hozzászólásra?????????

9. Megrögzött PC fan... vállalom (meg Aureal - bár megszűnt, és AMD, és ATI, és FreeSpace és Babylon5 és vorlon ...

10. ...és most itt hagyjuk, abba a témát, mert erősen flame szaga kezd lenni.
3313 levél
Válasz 02.01.31. 23:11 #20
Reapest
Látom, megpróbálsz kioktatni piti zseni módjára pár sorban. Sajnálom, hogy ezt a szomorú tényt kell veled közölnöm, de passzívitásodon kívül semmi újat nem mondtál (volt már korábban is ilyen topic a Domeon és máshol is, ahova rengeteget írtam). Mellesleg azt a szót, ami nagyon megtetszett neked, ha feltűnt volna, én is idézőjelben írtam, ezzel utalva arra, hogy ez valaki másnak a stílusa (továbbiakban maradjon névtelen személy , de látom most mindenképpen porig akarsz oltani, csak azért, mert dícsértem az X-Boxot. De tudod mit? Semmi kedvem most megint 20 oldalt gépelni neked, de nem is akarlak ennyivel itt hagyni, mert lényegében semmit se mondtam.

Tehát alapból mit láthattál konzolon? Azt, ami korábban a játéktermekben volt, aztán kezdődött a japán tömeggyártás és a lakásba került (NES, Atari, ős Sega, stb..). Hihetetlen mennyi olyan játék látott napvilágot, ami Európába (szencsére) el sem jutott. Majd kijött és hódított a PSX. Erre már megjelent egy rakat olyan játék is, ami a nyugati (ez alatt magunkat is értem) emberek igényeit is kielégítette, de továbbra is előtérben maradtak az akció és bunyós gammák, autós játékok. És most innen fejlődtünk a jelenbe. PS2-n is, X-Box-on is próbálkoztak/próbálkoznak a PC-s stílusok (vagyis a nyugaton beváltakat) meghonosítani több-kevesebb sikerrel. Tény, hogy a stratégiák, a repülőszimulátoroknak a reálisabb élményt megjelenítő kategóriája és pl. akciójátékokon belül az FPS-ek tipikusan PC-s műfajok, de ha már X-Box-ról szól a téma fele: eddig ezen a gépen nem rossz a nyugati/keleti játékok aránya (európai szemmel nézve), habár az is igaz, hogy nem a keleti piacra készült.
Persze csak azért magyarázok neked, mert nem ismerlek, gondolom te se ismersz engem, de azért kapásból leírsz és elküldesz: én szívem szerint PC-s vagyok, habár a survivalokat nagyon csípem, ebben pedig nem olyan erős a PC.
Mellesleg a PC azért nem fog megszűnni, mert az nem egy gép, nem egy konfig. A PC azt jelenti, hogy személyi számítógép (amibe elvileg a konzolok is beletartoznának, hiszen ottohoni felhasználásra készített gépek, amelyek számolnak, de ezzel most ne kavarjunk be). Egy PC pedig folyton fejleszthető, akár teljesen lecserélhető, akkor is PC-d marad. A lényeg azon múlik, hogy a gyárak nem PC-t gyártanak, hanem ahhoz alaktrészeket, amikből a kisebb cégek / felhasználó csinál egy gépet. Ezzel szemben egy konzollal ezt nem teheted meg, így az egy idő után elavul és akkor vehetsz egy vadonat újat. Ezért is rossz a PC vs. X-Box cím. Ezt kb. így értem: A PC jobb mint az X-Box? Je! Nem is tudtam, hogy a 286-os ennyire ütős gép.
És éppen a "primitívsége" miatt veszik meg a konzolokat az olyan emberek, akik csak játszogatni szeretnének, mint ahogy azt te is leírtad. Nem kell semmit se érteni hozzá, még csak installálni se kell! Csak berakod és gurulhatsz. A konzolok lényegében célgépek, a játékra lettek kihegyezve a hardware-ik (ezért is van az, hogy amikor egy újabb konzol megjelenik, akkor a korához képest sokkal többre képes rajta egy-két játék, mint egy korszerű PC-n a csúcs játékok).
Az meg, hogy neked mi jelent kihívást, az a te személyes véleményed, de az élből elutasítást megint csak elítélném, mert amíg nem ismered, addig nem tudod, hogy milyen (csak elképzelni tudod a dolgot a róla begyűjtött infók alapján). Ez meg teljesen a te döntési jogod, hogy mennyire vagy passzív, megrögzött PC-fan. Én eddig minden új konzollal (már amelyikkel tudtam), először megismerkedtem és csak utána jelentettem ki, hogy mégis maradok a PC mellett.
9563 levél
Válasz 02.01.31. 11:44 #19
kEnAcE
Van egy jó kis cikkrészlet a februári (2002/2.) PC Guru 30. oldaklán a RTCW ismertetésében, amely beletekint ebbe a témába.
Ha jó emberekkel rossz dolgok történnek, az a sors műve. Ha rossz emberekkel történnek rossz dolgok, az Jack Bauer műve.
20761 levél
Válasz 02.01.31. 10:16 #18
Eric
Egyébként volt már egy topic, ahol kiveséztük a témát...
Szerintem nem szoritja ki az X-Box a PC-t, sőt semelyik másik sem fogja(konzol).
Nem azért készült.
Ahogy kb. Kosh is megfogalmazta, egy másik piaci szegmensnek készülnek a konzolok. Azoknak, akik CSAK játszani akarnak.
Az már most látszik, hogy egyes játékokból több fogy konzolon, minz PC-n. De az a kiadó ill. játékfejlesztő cég, aki szeretne minél nagyobb szeletet kihasítani a tortából, az megírja a játékát PC-re is és konzolra is.
Vannak és lesznek olyan játékok, amik sosem fognak konzolon megjelenni, mert nem lehet velük teljes értékűen játszani rajta(pl. komolyabb szimulátorok, RPG-k stb.)
No meg persze azért sem szorítja ki a PC-t pl. az X-Box, mert a PC nem csak játékra készült. Szép is lenne Tegyük fel, az X-Box átveszi a hatalmat és ezekután egy "randa" zöldfeliratos ketyerével fogok dolgozni a melóhelyemen
"Dilisek ezek a rómaiak...!"
9786 levél
Válasz 02.01.30. 22:58 #17
Sirmelon
Kosh ezuttal az én véleményemet is elmondta.
Si vis pacem, para bellum!
5033 levél
Válasz 02.01.30. 18:45 #16
Gump
Kosh Naranek testvérünk szívemből beszélt. Ennél jobban megfogalmazni nem is lehet.
651 levél
Válasz 02.01.30. 15:48 #15
Kosh Naranek
A stílusodat átvéve...a "szaros" konzolokon mutass nekem egy HomeWorld-öt vagy egy IG3-at, esetleg egy Falcon 4.0-át (Il-2 -ről már nem is beszélve).
Egyezzünk meg abban, hogy lesznek játékstílusok, amelyek életük végéig csak PC-n lesznek megtalálhatók ( pl. körökreosztott stratégiák, valóságos repülésimodellt használó légi és űrszimulátorok stb.), lesz néhány amelyekből lesznek átíratok mindkettőre (főleg fps-ek, platformok, autóversenyek és arcade jellegű szimulátorok).
A PC mint játék platform igazán sohasem fog megszűnni. Konzolt igazából olyanok fognak venni, akik megelégszenek a "hamburger" gamékkal és lövésük sincs a dolog hardver részéhez (és nem is akarnak ilyesmivel foglalkozni).
Viszont az ilyen játékok számomra nem jelentenek kihívást, szóval részemről a konzol "no way". Másrészt én senkivel sem vagyok/lennék hajlandó osztozkodni a képernyőn többszereplős játék esetén (már csak ilyen önző, egoista állat vagyok).
651 levél
Válasz 02.01.30. 15:32 #14
Kosh Naranek
Tárgyi tévedés! Az X-Box procijában ugyan valóban csak 128 kB L2 van, de ez 8 utas, ellentétben a Celeronok 4 utas megoldásával. Tehát ez a feleannyi L2 ellnére is teljesértékű P3-nak számít.
375 levél
Válasz 02.01.30. 11:13 #13
Izsook
NEM!
"..Na csá gyíkok Én leléptem, nekem a beszélő szar már egy kicsit sok..." Erik Cartman South Park
3313 levél
Válasz 02.01.27. 22:55 #12
Reapest
kEnAcE: Huh! Köszönöm, hogy válaszoltál nekik helyettem, mert, amit írtam volna, azt mindenki megbánta volna. Mellesleg szerintem azt az 1 évet se kell végigvárnunk. Sok játék már úgy van kiírva, hogy PC and X-Box, tehát ilyen téren a különbségek már kiegyenlítődtek.

ZykloN: Nem szeretem, amikor élből elutasítanak valamit csak azért, mert nem a kedvenc márkájuk. "Szaros" PC-n mutass nekem Halót vagy DoA3-at. Esetleg Oddworld 3-at vagy....(ezt szörnyű lesz elolvasni ezért megkérem a gyengébb idegzetűeket, hogy hagyják ki)....Project Egót! Hát szerintem egy jó ideig nem fox. Ennek ellenére azt gondolom, hogy ha jókat akarsz szórakázni, akkor a PC éri meg a legjobban (habár ez is a legdrágább). Ha meg sok pénzed van akkor az a korrekt, ha van PC mellé egy X-Box és egy PS2 is. És akkor semmiről sem maradsz le.

Lacus bá': Tessék?
9563 levél
Válasz 02.01.27. 22:46 #11
kEnAcE
Bár az utolsó két hozzászólás elég zavaros és értelmet nem adó számomra (az X-Box-ban egy 733-as PIII. van és nem Celeron), úgy gondolom a PC továbbra is megtartja majd népszerűségét, mert hol lesz majd az X-Box 1 év múlva csúcs PC-k teljesítményétől.
Ha jó emberekkel rossz dolgok történnek, az a sors műve. Ha rossz emberekkel történnek rossz dolgok, az Jack Bauer műve.
13 levél
Válasz 02.01.24. 12:02 #10
ZykloN
szaros celeroncs van benne, kell a ........ nak
14 levél
Válasz 02.01.22. 13:42 #9
Lacus bácsi
A Winfos XBox? Remélem nem!
7037 levél
Válasz 02.01.14. 11:23 #8
Aruns
Véleményem: nem>
"War without fire is as worthless as sausages without mustard" Henry V
3313 levél
Válasz 02.01.13. 01:09 #7
Reapest
Érdekes, amit mondtok. Mindenki csak egy valamit lát: valaki a PS-es oldalt, valaki a színvonalat, valaki nem túl sokat (mert csak egy "ronda" X-Boxos játékot látott, ejtsd: Halo), de a múltra nem gondnoltok. Egy időben a NES kiszorította a PC-t a játékok terén. Ugyan ezt tette a SNES és a Sega MD, majd a PSX, az N64, a Dramcast, a PS2 és most az X-Box. De a PC nem egy specifikáció, ergo mindig változni fog és egy idő után a PC újra felül múlja a konzolt(hisz minden kor játéka ugyan olyan, ugyan az a lényeg bennük, ezért csak úgy lehet eladni, ha a kivitelezésén csiszolnak, ehhez pedig erőseb hardver kell). A PC ezért fejlődhet, de konzolból csak új jöhet, ami korához képest erős lesz, sokat hoz az eddig nem látott teljesítménnyel, de egy idő után kiég. Persze ez van a PC tartozékaival is. De amikor rinyálunk, hogy PC vs. konzol, akkor arra nem gondolunk, hogy a PC-nket folyton cseréljük, ha elavul és attól annak a neve még PC marad, ezért az öröknek tűnik.
6295 levél
Válasz 02.01.13. 00:55 #6
J. Dávid
Itt azért lehet vitatkozni.... Mert ha a világon mindenütt amcsi színvonal lenne, vagy a legrosszabb helyek is olyanok lennének mint Németország akkor azért megkéne gondolni játék terén ezt az x-box-ot... Mert akkor lenne pénz mindkettőre... De azért a Pc-ben az a jobb, hogy lehet rajta mást is csinálni...de itt meg nem kell venni külön hardware-eket, hanem kész fix a gép és csak 2-3év múlva kell venni egy újat,addig meg megy simán minden. De azért ismerjétek el, hogy azért fog kaszálni Billy bácsi is eléggé!!
Meg más feeling játszani konzolon mint PC-n. Ezt mindenki tudhassa,aki legalább életében játszott 1-2x akár egy PS1-en.
20343 levél
Válasz 02.01.13. 00:01 #5
Z-Master
Ez baromság a pc-t semilyen konzolgép nem fogja leszorítani a piacról. A pc "volt,van,lesz" örök mint Elvis. (lol)
20676 levél
Válasz 02.01.12. 21:55 #4
Pyrogate
Legfeljebb a Playstation 3!!!!
Én még egy X-box képet sem láttam, csak a Halo képeket a GSben. De azok olyanok voltak, mintha sima Pc-s játék lenne
Szenvedély nélkül a foci halott.
488 levél
Válasz 02.01.12. 19:17 #3
Sam2 = Sam
A felhasználhatósági területéről nem is beszélve !
"Az élet értelme a küzdés maga."
488 levél
Válasz 02.01.12. 19:16 #2
Sam2 = Sam
Francokat szorítja ki ! A PC már most, ebben az időpontban többet tud, mint az X-BoX !
"Az élet értelme a küzdés maga."
57 levél
Válasz 02.01.12. 19:06 #1
tamasuta
Egyelőre szerintem nem, mert nagyon drága, másrészt az X-Box ugyanolyan konzol, mint a Ps2, és általában a konzolok nem szokták kiszorítani a PC-t.
U.I:Láttátok már azt a képet, mikor a Bill Gates X-Boxozik? Nagyon hülye feje van!
Régen dicsőség volt egy musztángot betörni. Ma megszólal a riasztó.

A fórumon szereplő hozzászólások olvasóink véleményét tükrözik, azokért semmilyen felelősséget nem vállalunk.