Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Fórum

Hozzászólások, megjegyzések

»» Medieval: Total War (Ismertető)

187 levél
Válasz 02.11.28. 09:54 #34
Cyrus
A "majoros,minoros" dologhoz hasonlóan mindent át lehet írni.
pl:
Milyen egységekkel induljon adott korban adott ország, milyen tartományokkal rendelkezzen, mennyi pénze legyen, mi legyen az adott tartományok neve, hol helyezkedjen el a kastély adott tartományban a térképen és mi legyen a neve, mi legyen adott tartomány kormányzójának a titulusa és ez a titulus milyen plusszokat adjon a kormányzónak, milyen vallású legyen egy ország, egy adott tartományból melyik tartományokat lehessen elérni, a tartományoknak hol húzódjanak a határai és még sok minden, amire egyrészt nem jöttem rá, másrészt most nem jut eszembe.

Egy dolog bánt csak engemet, nevezetesen Magyarország nem tud keresztes hadjáratot indítani, márpedig ez eléggé kulcspontja a játékmenetnek.

Ha valaki esetleg tudná, hogy ezt is be lehet valahol állítani nagyon hálás lenék, bár nem hiszem.
14 levél
Válasz 02.11.27. 17:37 #33
Bloodrayne
Jah és GGábor,ha tudsz még ilyen jó kis dolgokat még,mint a "majoros,minoros" dolog akkor megkösszöném,ha megírnád!Előre is köszi!
14 levél
Válasz 02.11.27. 17:31 #32
Bloodrayne
Sziasztok!Egy kérdésem lenne csak !Hogyan lehet az összes lovagfajtát választani??Megmutatni megmutatja ,ha beírom a kódot(.badgerbunny.),de nem lehet választani pl.a Hospitallert se!!!!Segítsetek!!Amúgy egész jó a játék!
5402 levél
Válasz 02.11.11. 22:22 #31
Morello
Kedves Cyrus!

Nagyon komoly lehet a királyod (nem Dobzse Lászlónak nevezik?) ))))

Küldhetsz róla egy screenshotot, majd elröhögök rajta néha: who_laughs_last@freemail.hu

Hunyadi János jó arc! Mivel nem királyi vér, nem valószínű, hogy valaha király lesz, de próbáld meg egy hercegnődet hozzáadni, hátha...
187 levél
Válasz 02.11.01. 22:59 #30
Cyrus
Segítség!!!!!!

Egy degenerált, hülye, barom, perverz állat a királyom!

Szó szerint minden jelző igaz.

Degenerált, mert a befolyása 2 koronás, ellenben a rettegettsége 6 koponyás.
Hülye, barom, mert szinte semmi hadvezéri (csillag) és gazdasági (lúdtoll) képzettsége nincs.
Végül pedig perverz, mert a Vices/Virtues szerint a fiatal lányok helyett a fiatal fiúkat részesíti előnyben.

Nem viccelek, ha nem hiszitek küldök róla egy printscreent.

A legnagyobb baj, hogy a hadvezéreim felének 3-4-es a lojalitása, pedig eddig jobb volt.

Ja és még valami...

Legyártottam egy RoyalKnight-ot és a csapat vezére HUNYADI JÁNOS névre hallgat, 5-ös hadvezéri képességekkel +10-es morál javítóval stb stb.

Kérdésem:
HOGYAN TUDNÉK BELŐLE KIRÁLYT FARAGNI EHELYETT AZ IDIÓTA HELYETT????
Próbáltam megölni már ezt a barmot a gyilkosokkal, de nem engedi a gép.

De ha ő meg is purcan valamelyik fia lesz a király...

Pedig Hunyadinak már csak Konstantinápolyt kéne megvédenie, szerbiától még messze vannak a törökök.


Please Help!
187 levél
Válasz 02.10.26. 21:49 #29
Cyrus
Tegnap találkoztam egy kissé idegesítő momentummal.
Ha ugyebár egy már régóta egy "nemzet" kezén lévő területet foglalok el a lakosság könnyebben lázad. Ez rendben van. Csupáncsak azt nem értem, hogy ha egyszer éppen azért tudtam leigázni egész ázsiát, és szibériát létrehozva egy MegaHungaria-t, mert a hadseregem technikailag magasabb szintet képviselt, akkor a lázadó seregben ne jelenjenek meg olyan egységek, amiről nemhogy az ellenfelem, de még én sem álmodhatok!
5402 levél
Válasz 02.10.25. 16:04 #28
Morello
Cyrus:

Az első eset nem egy egyszerű művelet, de elméletileg lehetséges. Ha beházasodsz, próbáld meg pár orgyilkossal kiirtani a tisztelt após famíliáját (végén a fatert is), így elméletileg van rá lehetőség, hogy megkapd a trónt. Persze még így is kioszthatja a gép más trónkövetelőknek, de hátha...

Egyébként nem tudom ki hogy van vele, de szerintem az orgyilkosok a legkedvesebb figurák a játékban. ) Ja, meg persze az inkvizitorok )
Néha jobban aratnak, mint egy hadsereg.
1725 levél
Válasz 02.10.23. 12:47 #27
TheHolyOne
Még egyik eset sem esett meg velem, de ki lehet találni, hogy mi történik a második esetben. Úgy értem, hogy ha saját király nyekk, kein utód, akkor gém óver, tehát nem éled meg, hogy lásd, mi lesz a királyságoddal
"Hear the berserkers' roar, they call to mighty Thor, the fury in their raging eyes will burn forevermore""
187 levél
Válasz 02.10.22. 22:17 #26
Cyrus
Azóta kezdtem egy új játékot és ott minden ment a maga rendjén.

Mellesleg a játéknak talán ez a része érdekel legjobban. Mindig is szerettem a történelemnek azon fordulatait mikor a királynak vége, gyerkőc nincs, ellenben megjelenik 3 trónkövetelő, és mindegyik be tud számolni valamilyen mellékági rokonról, akiben királyi vér csörgedezik.

Valaki tapasztalt már közületek olyasmit, hogy az egyik henceg elvett egy idegenbeli hencegnőt, annak apja nyekk és mi hencegünk lett idegenben király? Jó buli lenne, de velem még nem esett meg sajna.

Az ellentétes esetben mi a helyzet? Ha saját király nyekk, henceg nincs, de a kukutyin külsői henceg elvette a hencegnőt és bejelentkezik a trónért? Volt már valakinek Ottó, Juszuf, Wladiszlaw stb stb nevű magyar királya?

5402 levél
Válasz 02.10.22. 11:21 #25
Morello
Cyrus:

Megmondom őszintén, nem tudom mire vélni a problémát. Nekem a király bekrepálása után mindig jött az új király, ha volt jelölt.
Szerintem valami bug lehet a dologban, nézz körül vmi patch-ért, hátha...

TheHolyOne:

Az új királyt tényleg elég random módon generálja a játék, de arra is van megoldás, ha egy debil kerül a trónra: rá kell uszítani egy orgyilkost, és lesz új király (csak nehogy úgy járj mint Cyrus P)
187 levél
Válasz 02.10.21. 17:21 #24
Cyrus
Sajnos még mindig kérdés a kérdés:

Mit kell tennem, hogy az egyik (AKÁRMELYIK) élő, nagykorú királyi sarj örökölje apja trónját? Nálam ugyanis nem így történik...

Mint alant említettem 3!!! nagykorú gyerkőc ÉLT egyszerre, mindhárom megjelent már a térképen és a király halálakor is életben voltak. A király nem csatában halt meg, hanem "ágyban párnák közt".
Ennek ellenére mégis azt közölte velem a játék, hogy örökös hiányában a dinasztia kihalt GAME OVER.
1725 levél
Válasz 02.10.21. 14:54 #23
TheHolyOne
Általában nem a legidősebb örököl, ezt véletlenszerűen választja ki a gép. Nekem volt már olyan, hogy egy idősebb, sok jó tulajdonságokkal rendelkező herceg helyet egy 17 éves félőrült idiótát tett meg királynak. Miért nem lehet megmondani, hogy a sok utód közül ki örököljön?
Ha a hercegek elérnek egy kort, mikor meghalnának, de még nem királyok, átminősülnek generálissá. Címeket, hercegnőt adhatunk nekik. Utóbbi azért furcsa, mert az előző körben az még a húga volt
"Hear the berserkers' roar, they call to mighty Thor, the fury in their raging eyes will burn forevermore""
187 levél
Válasz 02.10.20. 23:16 #22
Cyrus
Na most akadtam el.

Eddig azt hittem értem, de úgy látszik mégsem.

Adva van egy királyom és az ő kölkei. Ha meghal a király, ugyebár a legidősebb fiú követi a trónon, gondolom én és onnantól ő lesz az ország feje.
Drága királyom nem volt rest és legyártott 3 fiú és 3 lány gyermeket. Mikor jobblétre szenderült mindhárom fia nagykorú volt (sereget vezettek stb) az egyik leánya pedig az egyik nemes lovag nejévé vált.
Mindezek ellenére halálakor látok egy üzenetet, hogy örökös hiányában vége a dinasztiának game over.

Kérdésem:
Mit kellett volna tennem (pl az egyik herceggel), hogy a fater halálakor trónra kerülhessen én pedig játszhassak tovább?

Köszi ismét.
222 levél
Válasz 02.10.20. 19:18 #21
GGabor
Igen ha ezt átirod lehetsza magyarokkal.
Egyébként elég körülményes lene összehozni a lent leirtat és értelme se nagyon lenne mert ahogy király lesz belöle megszünik kormányzónak lenni
187 levél
Válasz 02.10.20. 14:18 #20
Cyrus
Sziasztok!


GGábor írta:

"keresgéljétek ezt meg:
campmap/startpos/early
itt módosítsátok az active factions cím alatt a Hungary sorban
a ft_minor bejegyzést ft_major -re"

Ez azt jelenti, hogy a Magyar királyságot is lehet irányítani? (és ha igen, hogyan?)

Csak, hogy ne reménykedjek hiába....

Ha meg nem lehet, akkor elmehetnek a fenébe a játék készítői! Ha Mo nem meghatározó eleme volt a kora-középkori Európának, akkor mi?

Amúgy ha nem lehet MO-al indulni lehetséges, hogy elfoglalom, kinevezek oda valami nemest, megölöm a királyomat és az a nemes lesz a király? Vagy valami ilyesmi...

Köszi
222 levél
Válasz 02.10.18. 18:41 #19
GGabor
Morello neked van igazad
mellesleg mi tetztsik ebben hogy végre tényleg hadsereget kel irányitnai és nem
az a szituzácio hogy uristen támadnak két lovaggal és jhárom katnával...
jó kicist sarkitot a példa de értitek?
5402 levél
Válasz 02.10.18. 14:28 #18
Morello
Szevasztok!

Bocs, hogy kissé megkésve reagálok, de ritkán vagyok neten (tudjátok, Matáv kedvezmény, vazz...)

Valóban van néhány történelmi bukfenc a játékban (az egyiptomiak tényleg röhejesek a középkorban, mint ahogy az egyesített olasz államok is, bár itt megjegyzem, hogy minden egyes apró államot külön-külön kezelni királlyal, szövetségekkel, meg minden egyébbel együtt meg elég macerás mulatság lenne)

Amit GGabor mond, az szintén helyénvaló. Mindez azt bizonyítja, hogy nincs tökéletes játék ). Nekem mindezek ellenére bejött a Medieval, mert nem történelmi játéknak tekintettem, hanem egy "történelem formáló játéknak". Mint mondjuk a Civ3-at, ahol szintén olyan esetek fordultak elő, hogy babilóniai Sherman tankok ellen harcoltam Észak-Amerikában )
222 levél
Válasz 02.10.16. 19:10 #17
GGabor
nagyjából egyetértek de hagyjuk a négyszögesités szerintem szintén a kezelhetőséget segitette elő igy se álnak rá egymásra a csapatok. nem hisze mhogy túlságosna átlátható lenne a dolog ha abszolute semilyen formáciot nem tartanak
történelmieg szernintem azért jönke ki érdekes dolgok mert ugye megváltoztatod a történelmet... pld lemezpáncélt nem is nagyon talátam az elején ha a korai korból indulok
(mellesleg megjegyzem hogy tudomal a lemezpáncél a 13. századtól kezdet elterjedni, nem teljes vértre gondolok.. )
Wallenstein szerintem te erősen optimista vagy persze leht hogy cska za én ismeretségi köröm ilyen de ez felénk erős túlzás nagyon erős
91 levél
Válasz 02.10.15. 22:30 #16
Wallenstein
Azon vitatkozni, mennyire is valóságos a Medieval, nem sok értelme van. 53 féle történelmi szakértő szakértette a játékot, mégis kb. középiskola 2. osztályában simán felmondják ezt az anyagot. Én azért zokon vettem, hogy nem próbálták a csatákat legalább kicsit szimulálni, mert így szinte semmi köze a valósághoz.

A legnagyobb probléma az általánosítás, mind a katonai tipusokat tekintve, mind a korszakot nézve. 350 év alatt nagy változások történtek.

A keresztes háborúk alatt, nem létezet teljes lemezpáncél, csak az 1300-as évek végén jelent meg. A lovagok soha nem harcoltak ék alakzatban (kivéve a teutonokat), de még négyszögben sem. Ez az ék alakzat amit a Shogun és Medieval prezentál, soha nem is létezett.
A falanx-szerű négyszög formáció, kizárólag a svájciak alkalmazásában terjedt el a XIV. sz. végén, addig a többi gyalogság, hogy is mondjam, csoportba verődve harcolt.
Csatadöntő elem kizárólag, a nehézlovasság volt (fenntartásokkal, kivétel Anglia)...stb.

GGabor jól mondja, a látszat ellenére a mongoloknak sokkal jobban szervezet hadseregük volt, mint a nyugatiaknak. Tümenrendszer, nagy hadjáratok elött központi fegyverraktárakból szerelték fel a csapatokat...stb.

Nem volt egységes ruházat, csak az 1600-as évek elejétől kezdett általánossá válni, a katonák abban a göncben jártak, amit találtak. Persz ez nem hiba, mivel nem lehetne eligazodni a csapatok között.

Ne vegyétek monológomat, a játék elleni hadjáratnak, mivel én is szeretem, csak a hülyeségeire valahogy fel kell hívni a figyelmet.
222 levél
Válasz 02.10.15. 19:21 #15
GGabor
Pld maiket elmondtak it telőtem... már ezeket lehet müvelni
Azazl tisztátban vagyok hogy nem o egyiptom szerepel a játékban azt viszont nem értem hogy miért tudtak egyiptomi egységnek berakni pld mameluk lovasságot ha más az ország neve a lényeg za hogy é tudom hogy mire gondoltak
Atöbb arab álamnak az okat valszeg az hogy aztis beleviték hogy az arabok se éltek békében egymással igy lehet egy kis belharc is. Amugy még miduig mondom hogy az olaszokat ne adták egy népnek Szicilia Pápai állam és Nápoly... az olasz vásárlókal kapcslatban egyetértek ha nagyon feldarabolják akkor nem let volna értelme ugyan a pénzügyi életre és a kereskedelemre elég nagy hatásuk lenne de egyébként nem sok mindenbe perszeezek ontos dolgok de a MEdieval nem ezekre van kihegyezve
1725 levél
Válasz 02.10.15. 15:01 #14
TheHolyOne
Pl át lehet írni a gépi ellenfelek harcmodorát, a kezdéskor meglévő épületeket, pénz mennyiségét, kitüntetések nevét, hatásukat, stb, stb...
"Hear the berserkers' roar, they call to mighty Thor, the fury in their raging eyes will burn forevermore""
2 levél
Válasz 02.10.15. 11:34 #13
Raglan
Mit történik, ha átírjuk?

És milyen érdekes dolgookat lehet még csinálni?

Ha van még tipped köszönöettel veszem.
123 levél
Válasz 02.10.14. 20:29 #12
Laci73

Ezer köszönet a tippért!!!
Szeretem a ráncaimat, azt mutatják, hogy éltem.
123 levél
Válasz 02.10.14. 03:12 #11
Laci73

Hello!

A legelső, a kiadó által írt bemutató szövegben szerepelt hazánk, mint ortodox ország. Annyit én is tudok hogy M.o. sosem volt ortodox (bár a bizánciak próbálkoztak Géza fejedelemnél) Ezt a tévedésüket a teljes játékban már kijavították...
Egyiptomi központtal létezett TÖBB arab állam is de nem óegyiptomi! ŐK Fatimida Kalifátus majd Mameluk Birodalom néven szerepeltek, az Egyiptom elnevezés tehát anakronisztikus. Az angolok nevezték el Egyiptomnak újra - de ez jóval később történt... meg aztán minek két arab játékos-lehetőség?
Itáliát pedig egy játékosnak adni... pl. Velence és Pisa, Genova és Firenze finoman szólva sem szívlelték egymást, állandó napirenden voltak a háborúk egymás között. Dsak hát az olasz vásárlók ezt biztos kifogásolták volna, hogy nincs játék-ehetőségük
Szeretem a ráncaimat, azt mutatják, hogy éltem.
222 levél
Válasz 02.10.12. 01:44 #10
GGabor
keresgéljétek ezt meg:
campmap/startpos/early

itt módosítsátok az active factions cím alatt a Hungary sorban
a ft_minor bejegyzést ft_major -re
Egyébként itt lehet még érdekes dolgokat müvelni.
222 levél
Válasz 02.10.12. 01:30 #9
GGabor
Üdv én figyelk az órákon és tényleg létezett Egiyptomi központu arab állam a pusztai népeknél a gyalogság kérdése a négyzet formáciotól tekintsün kel megjegyzem a mondolok gondoom öket nevezted pusztai népeknek a gyalogságát más meghoditott népek hdserege alkotta. A szétagolt itáliáról anyit hogy hamegnézed elégé sztagolt nem számoltma meg de kb 10 területen 3 állam osztozik ha a terület nagyságát öszeveted pld a KAár néven futó provniciávla akor tényleg szétagolt nem egészen az egy város ésaz ö 20km es körzet volt egy kirákyság vagy testzöleges államforma szövetésgek jöttle létre töb város is tartozhatot igy ösze és egyes városok más városok családok befolyása alá kerültek.
A z ortodox pedig tényleg legyen visza vonva mert a magyarok nem ortodox valásuak hanem romai katolikusok.. (jelenleg az én magyar királyásgom nem katoikus mert kiátkoztak )
szal a többi apróság: tényleg bele lehetne még tenni jó pár dolgot a játékba.. én is gondolkoztam rajta pld a négyzet formácio egyszerüsiti az egységek kezelését, persze amugy is a négyzet forméác elég megszokott volt, a várostro mtényleg nicns elégé kidolgozva pld a Strongholdhoz képest az elég korekt volt de ott nem kellet semi msára figyleniacsak a várra. Az egyégek száma is kevés nem a AoE hez képest hanme a valósghoz képest..enél némileg nagyob sereg mászkáltak (vissza térve a mondlokra kedves Dzsingisz bácsi pld tümenekre tizezredekre osztota a hadseregét (megjegyzés itörni pld lehet) És még rengeteg dolgot meglehetet volna csinálni pld a tartományok közöti mozgás a Theocracyben számolta a napokat hogy medig tat A-ból B be meni kereskedelmet kiböviteni politikát.. stb stb
nekme pld tetszene de azthiszem ze lene az abszolut hoszu játék. Túl sok felé kéne figyelni és hiába hagyod ráa gépre atöbbi irányitását ami téged nem érdekel az nem az igaz iszerintem bár ez egy lehetséges megoldás nah ost hogy sikerült ilyen szép regényt összehoznom mingyárt zárom soraimat
91 levél
Válasz 02.10.10. 23:40 #8
Wallenstein
Ne legyen törölve. Ortodox = görögkeleti vallás, I.(Szent) István a római katolikus vallást vette fel.
123 levél
Válasz 02.10.10. 23:11 #7
Laci73

Bocsánat, az ortodox megjegyzés törölve, de a többit fenntartom.
Szeretem a ráncaimat, azt mutatják, hogy éltem.
123 levél
Válasz 02.10.10. 22:09 #6
Laci73

Szia Gábor!

A grafika nem csúnya, de én nem tudom nem észrevenni, hogy embereink PIXEL emberkék, a ma már elvárható vektorgrafika helyett. Természetesen tisztában vagyok a kisebb gépek teljesítmény-hátrányával, de opciónak be lehetne izzítani a nagyobb hardverek kedvéért...ennyit azért kéne fejlődnie egy grafikus motornak. Az pediglen nem fejlődés, hogy beraknak egy-két új textúrát. A várostromok túl egyszerűek lettek, semmi finomság ( pl. gyengébben épített fal-szakaszok, aknaásás, kitörés)

Történelmi bugok: Kedves Gábor, nem figyeltél az órákon

- Magyar Királyság nem ortodox vallású.

- Érdekesnek tartom a szétszórt középkori Itáliát egyetlen népnek (játékosnak) feltüntetni

- Ennél már csak a különválasztott arab és egyiptomi játékos-kínálat a szebb. ( mintha azt sugallaná, hogy a középkorban még mindig az óegyiptomiak lennének Egyiptom lakosai)

- És amitől a legtöbben elájultak: a sztyeppei népek GYALOGOS harcosai, akik négyzet-formációba rendeződve harcolnak
Hát ez egyszerűen mesés.

Kicsit érezni, hogy egy megtorpant munka eredménye a játék

Szeretem a ráncaimat, azt mutatják, hogy éltem.
222 levél
Válasz 02.10.10. 20:19 #5
GGabor
Mihez képest csunya a grafika? szerintem elégé el van találva és játszahtó
kiváncis lenék egy két történelmi bug-ra..
pld a királynevekel inkább ne gyere mert nem a történelemet játszod ujra hanem megváltoztatod a többi része elég korekt
A motort mellesleg a mongol invasion óta ne fejlödöt igaz átrajzolták az eglészet uj objektumokat tettek bele de tényleg nem fejlődött semmit
A Shogun hoz képest szerintem előnyére változott persze mégnem tökéletes de ujabb két vé mulva megjelnő XY Total Wara kivácnsi leszek vagy ennke a kiegészitőjére.
1247 levél
Válasz 02.10.10. 16:29 #4
erdos
Őszintén szólva a Shogun + Mongol I. Nekem jobban tetszik.
Nem az a baj hogy nagy az isten állatkertje, hanem hogy alacsony a kerítés...
1819 levél
Válasz 02.10.10. 16:27 #3
Moken
Hát a grafika csúnya és a játék nem nyújt elég újdonságot. Szerintem olyan 85% körül van a reális értékelés.
Inkább vagyok őrült optimista, mint egy pesszimista akinek igaza van !
1247 levél
Válasz 02.10.10. 07:12 #2
erdos
Én is nagyobb durranásra számítottam...
Nem az a baj hogy nagy az isten állatkertje, hanem hogy alacsony a kerítés...
123 levél
Válasz 02.10.10. 04:24 #1
Laci73

Sajnos nem játszható a Magyar Királyság , de az akkoriban nagyon baráti Lengyel Király bőrébe belebújhatunk (ugye mindenki tudja ki volt Nagy Lajos?)

A játék amúgy sok történelmi "bugot" rejt, kívánok mindenkinek jó hanyatteséseket

A játék motorja semmit nem fejlődött a Shógun óta...
Szeretem a ráncaimat, azt mutatják, hogy éltem.

A fórumon szereplő hozzászólások olvasóink véleményét tükrözik, azokért semmilyen felelősséget nem vállalunk.