Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Fórum

Nem számítástechnikai témák

»» Az őslakosok irtása

1440 levél
Válasz 02.12.10. 20:44 #38
Tomsess
Hadzsi: Ha nekem szántad ezt akkor nem jól olvastad el a levelemet.Én azt írtam,hogy ELŰZTEK !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! innen nem kiirtottak.Te is gondolkozzál mielőtt ilyen fa**ságot leírsz könyörgöm.Olvasd el elölről a leveleket.OK?Nincs harag?
3167 levél
Válasz 02.12.10. 17:28 #37
'Tacker Takk'
Aki látott már régi képeslapokat, az tudja, hogy milyen volt Európa a II. Világháború után. Németországben rengeteg ilyen képeslap van. Pl. Stuttgart romokban - nagyon megrázó.
De ugye nem kell messzire menni, ugy a Szentháromság tér (Vár) a Lánchíd, a Belváros is romokban volt...
Sőt nem is olyanrég találtak bomábát az Bazilikában is!
"Látod nincs mit mondanom, a napot, az órát sem tudom..."
2705 levél
Válasz 02.12.09. 23:44 #36
hadzsi
Hát erre csak azt tudom mondani, hogy húú vazze'mekkore barom vagy! Mondj egy népet amelyet a magyarok a Kárpát-medencébe való bejövetelkor kiirtottak! Gondolkozzál mielőtt ilyen nagy faszságot leírsz már megbocsáss.
"We have the best two teams on Merseyside, Liverpool and Liverpool reserves" /Bill Shankly/
1222 levél
Válasz 02.12.09. 22:36 #35
Peac
Tomesess:

Egy haverom a Kosztolányi téren lakik már évek óta, de neki is újdonság volt, amikor a háza előtt találtak több fel nem robant bombát a felújítás során...

És kósza hírek szerint Tatabányán a Turulmadár közelében is volt egy ilyen bomba.

E szerint tehát nem ritka az ilyen helyzet! De ha gondolod, írj levelet a "langlovagok.hu"-gárdának, hogy szedjenek össze ilyen eseteket és írják le! A tűzoltók biztosan tudnának mesélni. (Tűzszerész website-ról nem tudok)

Peac
Juan "break my fuckin' 'ed" Montoya
1440 levél
Válasz 02.12.09. 20:39 #34
Tomsess
Azért olyan hülye nem leszek,hogy majd hazaviszem az aknát babrálni.Esetleg ha találnék egy MG42-et azt hazavinném.Mindjárt mennék kipróbálni a szomszédon,hogy működik-e.Utóbbi csak vicc volt.Komolyan én tudnák örülni egy kis pisztolynak is,csak régi legyen és egyedi.Minden nap megnézegetném vagy százszor,hogy mit is találtam.Na,de ez csak álom.Ahol én lakom itt a környéken nehezen lelnék még egy késre is.Ha jól tudom még nem találtak semmit hasonlót itt.Szal marad az álmodozás.
7037 levél
Válasz 02.12.08. 12:45 #33
Aruns
Az a gyerek nem csak a katonaságon fecsegett, hanem mindenhol (és külön orgazdákat keresett - nem a katonaságnál)

Maga az egész eljárás angol nyelven folyt le és a kormány nem fizetett meg egy elég jó ügyvédet (nem lett volna szabad ezen spórolni).
"War without fire is as worthless as sausages without mustard" Henry V
3167 levél
Válasz 02.12.07. 18:10 #32
'Tacker Takk'
Aruns:
A katonaságon fecsegett a kicsről a megtalálója. Biztos, hogy a katonaságról valaki, valakik tették el láb alól.
Persze nem kellett tudni róla az egész tiszi karnak. Pár rosszarcú közlegény összejött aztán...

Az elvesztett tárgyalást a tolmács nyakába is lehet varrni, aki nem tudta ütősen képviselni az országot. (talált földminták egyezése...)
"Látod nincs mit mondanom, a napot, az órát sem tudom..."
2 levél
Válasz 02.12.07. 14:41 #31
K.O.
hahóüóóóóóóóóóóóóóóóóóó
2 levél
Válasz 02.12.07. 14:39 #30
K.O.
hogy lehet játszani??????????????,
7037 levél
Válasz 02.12.07. 14:26 #29
Aruns
Hát igen, a sisakok, szuronyok, ilyesmik nem veszélyesek, de a legnagyobb tételben fellelhető "relikvia" a lőszer, mert azt el is szórták sokszor a harctéren, vagy betemették lövészárkokba, lövészgödrökbe, stb és kerülhet elő elég gyakran(építkezéseknél főleg). Sajnos amilyen rozsdás, deformált, elmaródott állapotban vannak, tényleg életveszélyesek (a szakemberekre is - két éve is meghalt két tűzszerész egy 82 mm-es aknagránáttól).

Főleg a felnőttek felelőssége, hogy a gyerekeket távol tartsák az ilyesmiktől, mert ugye a fiatal fiúgyerekek ellenállhatatlan vágyat éreznek a szétszerelésükhöz (én is ilyen voltam ifjonc koromban...)
"War without fire is as worthless as sausages without mustard" Henry V
1222 levél
Válasz 02.12.07. 14:16 #28
Peac
Aruns:
Igazad van, de azt gondolom Te is belátod, hogy működőképessé varázsolni 50 évnél régebben sem feltétlenül működő eszközöket nem feltétlenül egy garázsban megoldható feladat.

De abban mindenképpen igazad van, hogy ez valóban nem a gyerekeknek kéne, hogy szóljon ez a tipp! (Habár jóval nagyobb eszély manapság átmenni az úttesten)

Tehát! Ha valaki véletlenül találna ilyen látszólag működőképes eszközöket, (aknát, bombát, aránylag tiszta lőfegyvert) jobb, ha azonnal értesíti a rendőrséget!

Ez természetesen nem vonatkozik Késekre, sisakokra, ilyesmikre...
Juan "break my fuckin' 'ed" Montoya
7037 levél
Válasz 02.12.07. 11:15 #27
Aruns
'Tacker Takk':
Annak a gyereknek a halálához nem sok köze volt a katonaságnak...
Egyébként egy pert már elvesztett a magyar állam a kincsek ügyében (nagyon sok pénzbe kerülne egy komoly bizonyítási procedúra - nem biztos, hogy meg fogják finanszírozni)

Peac:
II. világháborús "relikviákat" tényleg sok helyen lehet találni, de VESZÉLYESEK. Nem kéne itt tipeket adni ezeknek a fiatal srácoknak, hogy mi után is kajtassanak, mert életre szóló csonkulások, vagy emberhalál is lehet belőle, ugyanis főleg régi, labilis lőszereket lehet találni, amik nagyon-nagyon veszélyesek de a régi fegyverek is kockázatosak (ha nem nagyon rozsdás lőfegyvertr talál, kitisztítja és kedvet kap a kipróbálásához, aztán lesz egy fasza kis csőrobbanás a kezében, akkor is megnézheti magát).
Már bocs, de ennyi eszed igazán lehetne...
"War without fire is as worthless as sausages without mustard" Henry V
3167 levél
Válasz 02.12.07. 10:43 #26
'Tacker Takk'
Tomsess:
Szívesen lennék Indiana Jones, aki elmegy például Kínába, s pl. dinoszarvusz tojásokat csempész ki a határokon
Egyébként szívesen foglakoznék efféle kutatásokkal szabadidőmbe, de csak akkor mivel (mint megbeszéltünk) ebből nem nagyon lehet mégélni. És a család nem fog jól lakni pár ókori fülbevalóval

Aruns:
Seuso kincsek megtalálója, sajnos túlzottan bízott a másokban, akikben nem kellett volna. (katonaság)
Aztán öngyilkosságnak álcázták az egészet.
Szerencsére Magyarország nem mondott le a kicsekről!

Peac:
Jó-jó tudom, hogy az Ákos dalszöveg nem éppen erről szól, de egészen véletlenül (ki tudja miért?) a Conquistador-t hallgattam, aztán gondpétam eggyel megtoldom leveleim számát

Azért én a kert felásás közben nem szívesen
szívesen találnék, valamilyen "ketyegő" fémtárgyat...de jó hogy nincs is kertünk
"Látod nincs mit mondanom, a napot, az órát sem tudom..."
1222 levél
Válasz 02.12.06. 22:13 #25
Peac
A még teljesen fel nem forgatott vidékeken egész jó állapotban lévő I.- és II. Világháborús relikviákat lehet találni. Habár ezek a dolgok nem értékesek - hacsak nem működnek - de mindenképpen érdekes. Hallottam egy story-t, miszerint egy fazon II. VH-s pisztolyt talált, amikor ásta a kertjét. Rengeteget hallani még fel nem robbant bombákról és ehhez hasonló háborús turpisságokról. Ezek az elérhetőbb kategóriába tartoznak, ígyhát, ha esetleg véletlenül megláttok valahol egy félig elrohadt AK47-est, vagy ilyesmit, nem feltétlenül kell csodálkoznotok rajta!Régészeti lelet.

A kiírtásokkal kapcsolatban pedig annyit tudnék mondani, hogy az Ákos-dalszöveg nem feltétlenül erről szól. Ismerjük jól a dalait, és tudjuk, hogy nem feltétlenül lehet konkrétumokhoz kötni a jelentésüket, vagy ha mégis, legalább 3-4 alternatívát fel tudunk állítani. Mindezzel együtt, szerintem nem szabad elítélni a törtlnelmet, és semmiképpen sem szabad vádaskodnunk mai aggyal a régmúlt dolgok felett. Ez nem ilyen egyszerű dolog. A történelem alakulása során majdnem minden félreértés háborúhoz vezetett, ami viszont emberek életébe került. Ezeknek a háborúknak a jogosságáról persze el lehet itatkozni, de nem vagyok arról meggyőződve, hogy egyes helyzetek ellenkező kimenetele jobb időket hozott volna, mint a már megélt.

Remélem, nagyjából érthető volt az okfejtésem.

Peac
Juan "break my fuckin' 'ed" Montoya
7037 levél
Válasz 02.12.06. 20:55 #24
Aruns
Fizetnek az értékes leletekért, csak keveset (ha meg nagy szerencsével igazán értékes leletre bukkansz és a feketepiacon akarod elsózni, úgy járhatsz, mint az a gyerek, aki a Seuso kincset találta...)
"War without fire is as worthless as sausages without mustard" Henry V
1440 levél
Válasz 02.12.06. 20:21 #23
Tomsess
Te ha találnál egy nagyon értékes kincset mit csinálnál vele?Megtartanás vagy odaadnád egy múzeumnak?Én talán elajándékoznám egy múzeumnak.Azért szivesen keresnék kincset,te nem Tacker?
3167 levél
Válasz 02.12.06. 18:04 #22
'Tacker Takk'
Ez így van, az itteni népek vályogból tapasztotak pár kis viskót maguknak, aztán ennyi. A nagy kincsnek számít, ha talál valaki egy fésűt, és vázát, és egy ezüst pénzt. Egyiptomban, Dél-Amerikában jóval több van. Már eleve az egységesebb vallás, kúltura, és közigazgatás lehetővé tette, hogy igaz kincsek maradjanak meg az utókornak. Igazi kalandvágyó kincsvadászok vagyunk!?)
"Látod nincs mit mondanom, a napot, az órát sem tudom..."
1440 levél
Válasz 02.12.05. 21:08 #21
Tomsess
Ja hát nekem is ez a gondom.Nem fizetnek sokat.Sőt keveset.Sztem sem magyarországon sem szlovákiában nem találsz olyan régészi munkát amivel sokat kereshetnél.Na meg az is igaz,hogy nincs annyi relytély mint pl Amerikában.Szal ez még nekem sem állandó.Esetleg ha más munkát is lehetne mellette végezni és csak úgy hobbiból vagy szabadidőből régészkedni.Nemtom.
3167 levél
Válasz 02.12.04. 21:29 #20
'Tacker Takk'
Dänikentől nekem a kedvenceim, a "Ha a sírok beszélni tudnának" és a "Kozmosz üzenete"
Szerintem érdekesek. Szivesen lennék én is régész, archelogus, csak hát a dolog anyagi vonzata...nem igen keresnek az efféle tudósok...de majd lesz ahogy lesz...
"Látod nincs mit mondanom, a napot, az órát sem tudom..."
1440 levél
Válasz 02.12.03. 21:47 #19
Tomsess
Abszolút nem nézlek hülyének.Komolyan.Csak azért kérdeztem mert engem is nagyon elbűvölnek a régmúlt civilizációk.Ezért szeretnék archeológus lenni.Komolyan érdekel a téma.Mostanában pl. a Találkozás az Istenekkel c. könyvet olvasom Danikentől.Szal csak ezért tettem fel ezt a kérdést.
1541 levél
Válasz 02.12.03. 21:18 #18
Bugs Bunny
nekem meg van a Theocracy és büszkén állíthatom nagyon jó kis játék!!!
3167 levél
Válasz 02.12.03. 20:43 #17
'Tacker Takk'
Azt nagy túlzás lenne állítani, hogy én vagyok a művészettörténelem úttörője
Olyan komoly ismereteim (még) nincsenek, de érdeklődéi körömhöz nagyon közel áll a Dél- Közép- Amerikai országok kúltútája. Az épületeik, a vallásuk, zenéjük csodálatos. Akárcsak az aluljáróban a pánsípok muzsikája
Meg szeretek egy világhódító civilzáción gondolodni. Valamikor a történelem előtti időkből. Hiszen a Machupichu(tudom nem így van írva) és a gizai nagy piramis alapmérete centire azonos! Szerintem ez nem lehet véletlen. Szerintem volt egy civilizáció aki "égi" segítséget kapott. Hiszen a maja, azték nemesek úgy nőttek fel, hogy szemük elé diőt préseltek, é orr csontukat deszkaval nyomták beljebb a még változó csontba. És ez azért tették, mert hasonlítani akartak az istenekre. Ez több mint érdekes...de kicsit elkalandoztam...most meg hülyének nézel...
"Látod nincs mit mondanom, a napot, az órát sem tudom..."
1440 levél
Válasz 02.12.02. 21:34 #16
Tomsess
Sajnos nincs meg a Theocracy,de meg akarom szerezni.A róla hallottak alapján jó kis GAME lehet.Visszatérve a témára:A kegyetlenségben én is egyet értek.Valójában az Indiánokra akartam célozni a topical.Utánna jutott az eszembe Dél-Amerika is.Engem szintén nagyon elbűvöl a kultúrájuk.
Te komolyabban érdeklődesz irántuk?Mármint a kultúrájuk iránt.
3167 levél
Válasz 02.12.02. 21:02 #15
'Tacker Takk'
Tomsess: Jó-jó, nem akarok én közekedőnek tűnni. Lényegében mindegy. De azért az inkák azékok is kegyetlenek voltak. Mégpedig saját népükkel szemben. Óriási feláldozásokat hajtottak végre a hit nevében, és élvezték.
Képzeld felcibálnak egy piramis tetejére, ott a kőoltárhoz kötnek, és jéghidek kőkéssel kimetszik a még dobogó, vért pumpáló szíved...
Ezek ellenére engem elbűvölől a Közép- Dél Amerikai kultúra.

Megvan a Theocracy? Jó kis játék nem?
"Látod nincs mit mondanom, a napot, az órát sem tudom..."
1440 levél
Válasz 02.12.02. 20:55 #14
Tomsess
Tacker Takk:A ,,nemtom mennyi millió embert,, nem a magyarokra hanem az Inkákra meg az Indiánokra értettem.Belőlük gyilkoltak le kb. ennyit.Lehet,hogy valamit elírtam ezért érthetted rosszul.
7037 levél
Válasz 02.12.01. 21:50 #13
Aruns
Az az őslakos dolog relatív eléggé. MINDENKI előtt volt már ott valaki. Ez a népek elüldözése/kiirtása dolog nem aszép, de lehet hogy azok is azt csinálták, akik "előbb" voltak ott. ezzel persze nem az európai gyarmatosítókat akarom védeni, mert nekik a "kultúrfölényük" alapján különbnak kellett volna lenniük (hogy ez a fölény vélt, vagy valós volt-e azt most hagyjuk).

Mobil: ma is vannak indiánok, persze.
"War without fire is as worthless as sausages without mustard" Henry V
3167 levél
Válasz 02.12.01. 20:56 #12
'Tacker Takk'
"mennyi millió ember"
Megmosolyogtatsz. A magyarság jó ha volt 100000 fő...
De igazad van az indiánok jobb sorsot érdemeltek volna. Kúltúrájuk, művészetük, tudásuk több volt, mint az sokan gondolják.
"Látod nincs mit mondanom, a napot, az órát sem tudom..."
1440 levél
Válasz 02.12.01. 19:25 #11
Tomsess
Az OK,hogy a magyarok is elűztek innen népeket,de ELŰZTEK.Nem gyilkoltak le nemtom mennyi millió embert.Esetleg Attila hódító hadjáratai.Csakhogy a népek akik ellen a Hunok harcoltak azok kb. olyan fejlettek voltak mint ők.Az Indiánok meg az Inkák sokat értek a kőbaltákkal(meg nemtom mivel) a lőfegyverek ellen.Az is igaz,hogy az Inkák harciasabbak voltak.Védték amijük volt,de az Indiánoknak csak nagyon kevés csoportja akart rosszat.A telepeseknek inkább békét kellett volna kötniük nem vasutat építeni.Legalább is nem Indián területen keresztül.

Mobil-fiú: Természetesen még élnek Indiánok csak a nagyrészük a városokban keres munkát vagy zenél.Az öregek pedig a rezervátumokban élnek nemkitudja milyen jó körülmények között
3167 levél
Válasz 02.12.01. 16:59 #10
'Tacker Takk'
De nem voltakk igazán egységes népek akkor a Kárpát-medencében!
Több nép, csak itt álomásozott, addíg amíg nem vették utukat még nyugatabra, ahol is többségük hadereje felmorzsolódott.
Persze voltak itt is népek. Pl. avarok, de azok egy része belesüppeft a társadalomba.
"Látod nincs mit mondanom, a napot, az órát sem tudom..."
11787 levél
Válasz 02.12.01. 16:57 #9
Ghoost
Hát azért ha a magyarok annak idején nem írtják ki/zavarják el innen az előttünk itt lakókat akkor ázsiában lenne magyaro. vagy egyáltalán nem is lenne.
Na ez milyen lenne?
3167 levél
Válasz 02.12.01. 16:35 #8
'Tacker Takk'
Egy emeszpés bérenc?
Az usát felejtsd el amilyen gyorsan csak lehet. Vagy Te is bedőlsz minden lökött szövegnek?
"Látod nincs mit mondanom, a napot, az órát sem tudom..."
42 levél
Válasz 02.12.01. 15:04 #7
Mobil-fiú
USA rulezz, a többit felejtsd el!

Lehet, hogy hülye kérdés, de nem tudom, hogy vannak még ma is Indiánok!

Vannak? Még fiatal vagyok, szal nézzétek el!

Szerintem ma már nincsennek, de lehet, hogy tudatlan vagyok!
A pénz boldogít..., de annál jobb elkölteni. :)
3167 levél
Válasz 02.11.30. 21:32 #6
'Tacker Takk'
Mégis zenei vonalon függsz Te is
Egyébként a történelemben igen különös, és egyben érdekes dolgok történtek. Én spéciel a dél amerikai népek írtására gondoltam, mert valahogy az a latinos közeg közeleb áll hozzám, mint a préri vinetúaji.
De mindekettő fajt írtoták rendesen az biztos...Kolonbuszt is elítélték a XX. század, nem tom hágy száz évre embriség ellen elkövetett bűnei miatt...
"Látod nincs mit mondanom, a napot, az órát sem tudom..."
1440 levél
Válasz 02.11.30. 21:28 #5
Tomsess
Na jó akkor mondjuk igazad van,de akkor sem Ákos albumáról jutott eszembe.Néztem az MTV 1-et.Ma volt a Farkasokkal Táncoló első része és eszembe jutott,hogy nyitok egy ilyen topiot.
3167 levél
Válasz 02.11.30. 21:25 #4
'Tacker Takk'
Szerintem a témához vág, főleg a ha elolvasod a lenti sorokat...
"Látod nincs mit mondanom, a napot, az órát sem tudom..."
1440 levél
Válasz 02.11.30. 21:22 #3
Tomsess
Ez a témához vág?Másképp,hogy érted.Mert én biztos nem Ákos új albumáról idéztem.Nincs is meg az új albuma.
3167 levél
Válasz 02.11.30. 21:15 #2
'Tacker Takk'
Észrevehettétek, hogy Ákos új albumáról szoktam mostanság idézgetni, ez most sem lesz másképp

A fehér hódító
A rabló a partra lép
Azonnal istennek hiszi
Őt a balga szolga nép

De ő se tudja még
Hogy rabolni ölni jön
És csak üszkös romot
Hagy maga után
Amikor végleg elköszön

A feszület és a kard
Hogy mélyen a szívedbe mard
Conquistador
Conquistador
A feszület és a kard
A fegyvered
Hogy mélyen a szívekbe mard
A hitedet
Conquistador
Conquistador

Csak csalogat és hiteget
Rablott vagyonod is kinevet
Mert soha nem voltál szabad
Az aranynak rabszolgája vagy

És hiába támogat
Véres harcokban szörnyű had
Mert végül maradsz majd egymagad
Mennyit ér így az aranyad

A feszület és a kard
Hogy mélyen a szívedbe mard
Conquistador
Conquistador
A feszület és a kard
A fegyvered
Hogy mélyen a szívekbe mard
A hitedet
Conquistador
Conquistador
"Látod nincs mit mondanom, a napot, az órát sem tudom..."
1440 levél
Válasz 02.11.30. 21:12 #1
Tomsess
Na itt egy újabb topicom.Ha lett volna ilyen szóljatok!Szal engem az háborít fel a történelemben,hogy a gyarmatosítók amikor betették a lábukat az USA-ba mindjárt elkezdték gyilkolni az őslakosokat.Elfoglalták a területeiket s most rezervátumokba kényszerültek.Pedig az Indiánok voltak ott hamarabb.Akkor Cortez és társai is elég nagy rumlit hagytak maguk után Dél-Amerikában.Meg a világ több táján is.Azért mert azok az emberek valamivel fejletlenebbek voltak mint ők még nem kellett volna olyan nagy vérfürdőt csinálniuk.Szal nektek mi a véleményetek erről?Ki ért velem egyet és ki nem?

A fórumon szereplő hozzászólások olvasóink véleményét tükrözik, azokért semmilyen felelősséget nem vállalunk.