Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Fórum

Nem számítástechnikai témák

»» ISTEN - van, nincs?

3275 levél
Válasz 03.04.28. 17:16 #205
FOxygene
Ajánlott link:
-http://www.revital.negral.hu/reszlet_hka.html
Ajánlott irodalom:
-R.A.Moody:Élet az Élet után /beszámolók
-Tibeti halottaskönyv
Ajánlott zene:
-M.Oldfield:Far Above the Clouds

Részlet a linkről:

Dr. Melvin Morse: A gyermekek halálközeli tapasztalatairól

A hároméves kisfiú, Logan lakóházuk medencéjében úszkált egy úszóövvel, és valahogy kicsúszott belõle. Kis idõvel késõbb keresztapja találta meg a medence alján és szájon keresztüli mesterséges lélegeztetéssel hozta vissza az életbe. A mentõ vitte a Seattle Gyermekkórházba, ahol további segítséget kapott.

Amikor Logant megkérdeztem, mi is történt vele, amikor a medence mélyén volt, lelkesen kiáltotta, mintha egy nagy titkot árulna el társainak: . Láttam a Napot!" Boldog mosolya - ahogy ezeket mondta - nem arra utaltak, hogy valami borzalmas élménye lett volna 3 héttel ezelõtt.

Olyan õszinte átéléssel mondta ezt, hogy - ünnepélyesen kijelenthetem - 15 éves tudományos szkepticizmusom, amit nem tudott több száz felnõtt és 6-14 éves gyermekek klinikai halálélménye megingatni, ezennel megszûnt. A gyermekkórházban és a repülõs mentõszolgálatnál számos halálközeli állapotból visszatért emberrel találkoztam, de úgy véltem, hogy egyedül orvosi felkészültségünktõl függött, hogy ezek az emberek nem haltak meg.

Logan még abban a korban volt, amikor egy gyerek még nem tud hazudni, nem fantáziál, és a környezet kultúrája még nem nagyon befolyásolja kijelentéseit. Szerencsére, amikor édesanyja elõször hallotta gyermekétõl, hogy látta a Napot, amely úgy nézett ki, mint a . happy face. , nem kérdezett tovább, mert tudta, hogy rossz kérdezéssel beleszuggerálhat valamit a gyerekbe.

Amikor Logant arra kértem, hogy mindent meséljen el arról, ami a medencében történt, nem órákat mesélt mint egy felnõtt, hanem azt mondta: . Amikor kicsúsztam az úszóövembõl, lefelé mentem, majd újra felfelé, majd újra lefelé, és így csináltam: orcáit felfújta, száját csücsörítette, ahogy a gyerekek a víz alatt tartani szokták a levegõt.. Amikor rákérdeztem, hogy hogyan is nézett ki a Nap, azt válaszolta: . Mint egy bohóc! Mint a . mosolygó arc. . Ezután kezeit a levegõbe emelte, újra boldogan elkiáltotta magát: . Én láttam a Napot!. és elviharzott játszótársaihoz.

Tudtam, hogy a gyerek egy személy-féleséget látott, akinek arca volt, mosolygós volt, fény és szeretet sugározhatott belõle - egy felnõtt rendszerint így írja le a . Fénnyel" való találkozást.

"A könnyebbik út mindíg el van aknásítva"
4956 levél
Válasz 03.03.01. 17:41 #204
bodajoci
Én abszolút vallásellenes vagyok(asszem már rájöttetek),de azt el kell ismernem,hogy a legtöbb fantáziát a Buddhizmusban látom.Már csak azért is szimpatikus,mert úgy tom,hogy az 1etlen vallás amelyik nem arra tanít,hogy ítéld el a más vallásúakat!Nem akarnak háborúzni hittéríteni,hanem azt hirdetik,hogy mind1 melyik úton indulsz el,végül úgyis mindenki ugyanoda jut!Nna szal ez teccik benne.
“Idegeskedni annyi, mint mások hülyesége miatt önmagunkon bosszút állni.” (Marcus Aurelius, római császár)
509 levél
Válasz 03.03.01. 16:28 #203
Muad-Dib
Nem azt mondtam,h nálam van a tudás,csak azt h már közeli kapcsolatba kerültem a selbst-tel. A szubjektív vilgágot felejtsd el,ott nem találsz semmit. Mindenki a saját kis igazságát keresi,nem pedig az egyetemes igazságot.
Én nem tudom megmondani senkinek h mi az,mindenkinek saját magának kell MEGTAPASZTALNIA.

Ebben nagy segítséget nyújtanak az alábbi pszichoanalítikusok, filozófusok, írók, költők:

Anthony De Mello: Ébredj tudatára, A szeretet útja

Osho: A fű nő magától, Az élet misztériumai, A keresés, Az én utam a bárányfelhők útja

Jung: Gondolatok...

Buddha,Dalai Láma tanításai

Hérakleitosz: B1 töredék (gondolatok a logoszról)

Francis Bacon: Novum Organum(+értelmezés)

Weöres Sándor: Teljesség felé

Lao-Ce: Tao Te King(+értelmezés)

Petőfi Sándor: Kiskunság; Alföld; Fövényszem,harmatcsepp...(+értelmezés)

Muad-Dib, aki a helyes utat látja


509 levél
Válasz 03.03.01. 12:53 #202
Muad-Dib
Én sem vagyok keresztény,eszem ágában sincs h az legyek. Minden dogmákkal megalapozott vallást messzire kerülök,de ez még nem jelenti azt,h elzárkóznék azon mesterek tanításai elől,akik látták a helyes utat.

A kereszténység AHOGY AZ EGYHÁZI ÉRTELMEZI egy hamis vallás. Önmagában ha minden értelmezést félretennénk ott lenne a lényeg.
Ha vki keres az életben és nincs meg a biztos alapja, az a legborzasztóbb h általában hozzácsapódik egy olyan alaptételekkel teli valláshoz(lásd kereszténység) ahol nyíltan megmondják,h ha ezt és azt teszed akkor üdvözülni fogsz,jártál templomba(de csak a miénkbe),imádkozz(de csak a mi istenünkhöz) és akkor majd lesz lehetőséged,h talán majd vmelyik életedben megvilágosodsz,de most még bűnös vagy,hiszen Ádám és Éva ettek a tudás fájáról. Belédsúlykolják h bűnös vagy mert megszülettél(gyűlölnöd kell magad),ezért egész életedben bűnhődnöd és szenvedned kell.

A vallások 99%-a ezt súlykolja beléd, és ezen vallások között első helyen áll a kereszténység, PUSSZANTÁS AZ EGYHÁZNAK!
Köszönjük h (papok-tökéletesek révén) megmondjátok nekünk h mi helyes és mi jó.
A "biztos alap"-ért cserébe egy hosszabb-rövidebb pórázt kaptunk cserébe.

A szín tiszta igazság nagyon kevés vallásban maradt meg érintetlenül,talán a zen-buddhizmusban és a taoizmusban(tekinthetnénk filozófiai irányzatnak is,de köze sincs a filozófiához-nem bizonyít,nem cáfol,nem logikus,nem spekulatív -gondolati- módon keres). A zen-budhizmusnak nincsenek dogmái,nem mondja meg h mit tegyél,csak meg kell értened a tanításait-szembesít a ködképeiddel. Ha nyitott vagy,akkor csak rajtad múlik h hasznát veszed-e. Csak nyerhetsz vele. Igazság tudatában már csak ugyanarról lehet beszélni kortól,kultúrától,helytől függetlenül,lásd:
Weöres Sándor, Lao-Ce, Hérakleitosz, Jung, Osho, Mello. Ők már egy húrt pendítenek,ugyanarról beszélnek,az egyetlen helyes útról, a színtiszta igazságról,ez az igazi vallásosság.

Mégegyszer hangsúlyozom: A vallásoknak közös a gyökerük (a lelki tapasztalásra alapoznak),csak nem ismerik el egymást--ezt már a hatalomvágynak köszönhetjük és innentől kezdve nem beszélhetünk vallásról.

Isten=selbst megtapasztalása=az út(taó)megpillantása=logosz=objektív valóság=teljes tudatosság--->ez Az igazság, a teljesség állapota.

Muad-Dib, aki a helyes utat látja
5959 levél
Válasz 03.03.01. 00:37 #201
Mephisto
Én nem vagyok keresztény, s az hogy te kijelented, hogy márpedig meg nem cáfolhatsz, mert a tudás nálam van, érdekes páros. Holnap (ma) visszatérek!
"A bölcselet csupán költészete azoknak, mikről még nincsen fogalmunk" M.I.
509 levél
Válasz 03.03.01. 00:18 #200
Muad-Dib
Ha te ezt valójában így gondolod,akkor nem tudod miről beszélek,felreértelmezed a gondolataimat. Most majd egy kicsit mérges leszel, és azt gondolod h mit tudhat ez a "kis" Muad-Dib arról amit gondolok. Ha te nem látod azt,h Krisztus az egyik tudatára ébredt a sok közül, akkor te még soha nem láttad az igazságot,és nincs kivel vitáznom.
Várom a cáfolatodat(mert biztos vagyok benne,h próbálod cáfolni a mondandómat).
Vitának nincs értelme, helye.
Lehet h sokat tudsz,de az informális tudás semmi kapcsolatban nincs a belső tudással.
Ha cáfolni próbálsz, akkor tényleg nem látod a lényeget.

Muad-Dib, aki a helyes utat látja
509 levél
Válasz 03.03.01. 00:08 #199
Muad-Dib
Rosszul fogalmaztál!
Szerintem arra gondoltál, h Krisztus nem MEGVÁLTÓ,hanem tudatára ébredt ember.
Ő az egyik a sok közül. Az egy másik probléma h hogyan értelmezik a tanításait.
FÉLRE!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Muad-Dib, aki a helyes utat látja
5959 levél
Válasz 03.02.28. 23:49 #198
Mephisto
Krisztus nem egy tudatára ébredt ember.
"A bölcselet csupán költészete azoknak, mikről még nincsen fogalmunk" M.I.
4956 levél
Válasz 03.02.28. 21:33 #197
bodajoci
Csak vigyázz azon a helyes úton orra ne ess!-
“Idegeskedni annyi, mint mások hülyesége miatt önmagunkon bosszút állni.” (Marcus Aurelius, római császár)
509 levél
Válasz 03.02.28. 19:18 #196
Muad-Dib
A tudásra nem mint az információhalmazra gondoltam,hanem tudatosságra. Teljes tudatosságban nem követhetünk el bűnt,mert akkor már nincsen ego,következésképpen a vágyak és ragaszkodások eltűnnek,az ember teljesen elfogadja magát annak ami valójában,eltűnnek a ködképei,és ekkor már nem keveri össze a dolgok természetét a saját természetével,megtapasztalja a selbst-et,lényének legbelső magját,akkor már csak az objektív valóságot látja,ami nem más mint Isten. Kinyílsz mint egy virág,szereteted szétárad válogatás nélkül,megszűnsz létezni.
Én erről a tudatosságról beszéltem,és erről beszél Krisztus,Buddha,Dalai Láma,Melló,Osho,Jung,Lao-Ce,Weöres Sándor és még 1-2 tudatára ébredt ember.
Igazság=mérték=isten=objektív valóság=selbst=tao=logosz...

Muad-Dib, aki a helyes utat látja
5959 levél
Válasz 03.02.27. 22:21 #195
Mephisto
A minden-bűn-a-tudatlanságból (és minden jó a tudásból) ered visszavezetések (Pl. már Platóntól, Gautámától, de ugyanígy Augustinusnál) egy részben igazak: mert nem tudjuk, hogy bűn (bűn alatt érthetem az alap erkölcsi bűnöket, pl emberölés) attól még bűn az emberölés. Azonban van tudából eredő bűn is, sőt, ilyenből a törvénykönyvben is több van, és jobban bűntetik. Erkölcsileg és törvény előtt is nagy bűn pl. az előre eltervezett emberölés - melynek eltervezéséhez pont hogy a tudásra van szükség! Sőt! Erkölcsi tudás ismeretében is kövehetnek el bűnöket, emlékezz csak az inkvizícióra, szabadkőművességre, cionizmusra, mostanába a pedofil lelkészekre. Én nem osztom a világ két véglet (jó és rossz) nézetet, ahogy a jin-jang konkrét Isten-Ördögre levezetettet sem: nem igaz, hogy az Istenben van egy kis rossz, az Ördögben vagy egy kis jó. Isten=Tao=Dharma stb maga a tökéletes jó, a minden-jó, a szeretet, míg minden bűn/rossz/negatívum ennek a hiánya.
"A bölcselet csupán költészete azoknak, mikről még nincsen fogalmunk" M.I.
1440 levél
Válasz 03.02.27. 21:47 #194
Tomsess
Azt mondtam,hogy nem segt meg mindenkeb.Nekem abból,hogy nem nyerek semmi nagy károm nem származik.Tehát nem muszáj,hogy megsegítsen.Ja és annak az esélye ha belegondolsz,gogy 5 számot pontosan eltalálj 2 a 100-hoz.
509 levél
Válasz 03.02.25. 13:33 #193
Muad-Dib
Nem tudtok ajánlani egy vallás-orientált szakfórumot?

Muad-Dib, aki a helyes utat látja
12750 levél
Válasz 03.02.25. 13:13 #192
okoska3000
20343 levél
Válasz 03.02.25. 11:55 #191
Z-Master
Szerencsére nincs gondom!
12750 levél
Válasz 03.02.25. 11:41 #190
okoska3000
Mire van szükséged?
20343 levél
Válasz 03.02.25. 11:30 #189
Z-Master
Tényleg nem egyszerű.

>Mi van itt,hittan óra,lelki segély?
909 levél
Válasz 03.02.25. 09:04 #188
Deyo
Va abban valami amit mondasz... asszem még emésztem egy darabig
509 levél
Válasz 03.02.25. 08:15 #187
Muad-Dib
1 hatalom van és annak hiánya!

Visszatérve a szabad akaratra...

Aki egy kicsit is foglalkozik pszichológiával,az tudhatja,h bármely tettünknek vannak tudattalan mozgatórugói,sőt legtöbb cselekedetünk "oka" a tudattalanban keresendő. Az a tudati szint amivel rendelkezünk ( a föld élőlényei közt még mindig nekünk van a legnagyobb ) és amit nem tágítunk tovább, legfeljebb csak arra elegendő,h tudatában légy azoknak a dolgoknak,amiket elkövettél,de ez sem igaz minden esetben. 9/10 részünk öntudatlan,olyan folyamatok zajlanak bennünk,amelyekről még csak tudomásunk sincs, és ezeknek a tudattalan folyamatoknak a kivetülései(szimbólumok,jelképek) meghatározzák cselekedetünket.

Hogyan beszélhetnénk akkor szabad akaratról?
Csak teljes tudatosságban érheted el,h kreatív légy,addig csak bábu vagy.
Szerintem minden bűn a tudatlanságból,a szabad akarat hiányából ered.
Ádám és Éva(az emberi faj) +kapták a lehetőséget,h tudatos életet éljenek (az h 1/10 részünk tudatos is ezt mutatja),de addig míg megvilágosodnak rengeteg szenvedésen kell keresztülmenniük.Mert a szenvedés éppen ebből adódik: az egység és teljesség hiányából. Az állat teljesen öntudatlan,de teljes harmóniában él környezetével. Mi,emberek 2 állapot között vagyunk, meg van a lehetőségünk h feltornázzuk magunkat egy magasabb szintre,de addig vállalnunk kell az önmagunkkal való meghasonlást,a neurózisokat,a megosztottságot(én--világ kettősségét).
Félő,h az emberiség már az előtt elpusztítja környezetét, és felborítja annak egyensúlyát,mielőtt önmaga teljes tudatára ébredne.

És még1X hangsúlyozom: a Biblia jelképekben gondolkozik, felvázolja az emberiség spirituális fejlődését.

Muad-Dib, aki a helyes utat látja


4956 levél
Válasz 03.02.24. 20:35 #186
bodajoci
Bazz akkor tőccs ki nekem egy lottót!-
“Idegeskedni annyi, mint mások hülyesége miatt önmagunkon bosszút állni.” (Marcus Aurelius, római császár)
1440 levél
Válasz 03.02.24. 20:27 #185
Tomsess
Hát igen.A gyerek életében a nevelés a legbefolyásosabb.Az mondja meg,hogy milyen leszel.Persze avn olyan,hogy abszolút más lesz,de annak is van valami oka.

UI: Ima rulez.Én mindig amikor vmi nagy dolog van fohászkodom egyet Istenhez és általában jól sül ki.Vagy júl sikerül vagy úgy,hogy sem rossz,de nem is olyan jó.Rossz nem szokott lenni.
21 levél
Válasz 03.02.24. 17:14 #184
Blaze
lsd.: Rousseau: Emil avagy a nevelésről c. értekezés
4 levél
Válasz 03.02.24. 15:27 #183
Nagy Magyarország
Mindenkinek ajánlanám: pl. egy verseny előtt mondj el egy imát. Lehet, hogy hülyén hangzik, de én többnyire nyertem ezeken. Viszont ez nem egy kérek-kapok viszony, hinni is kéne benne. A gyerekekről: 5 évesen ki tudja előre megmondani, hogy fogja-e érdekelni a vallás?
5959 levél
Válasz 03.02.21. 19:48 #182
Mephisto
O.K.! Akkor innentől kezdve, ne Isten létén-nemlétén vitatkozzunk, hanem azok, akik hisznek bármilyen metafizikai dologban, az írjon, aki nem, az figyeljen, hátha mégiscsak elgondolkodik egy felsőbb hatalom létén.
"A bölcselet csupán költészete azoknak, mikről még nincsen fogalmunk" M.I.
5959 levél
Válasz 03.02.21. 19:45 #181
Mephisto
, és érvek nélkül csak belövöldözve ilyen hozzászólásokat, valóban télleg az idők végezetéig itt lógnánk.
"A bölcselet csupán költészete azoknak, mikről még nincsen fogalmunk" M.I.
20343 levél
Válasz 03.02.21. 19:26 #180
Z-Master
Ez egy olyan téma amiről végtelenségig lehetne vitatkozni.
4956 levél
Válasz 03.02.21. 18:36 #179
bodajoci
Szal úgy értettem,hogy mindenki nevezi ahogy akarja:Isten,Allah,Manitu,stb.Na ezek voltak a társai!Nem csak a kereszténységre gondoltam,mer még a végén ide téved 1 hindu,azt akkor arról megy a vita 1 hónapig.Ami végül is nem baj,mer van miről csevegni.De engem akkor sem fog senki meggyőzni semmilyen felsőbbrendű lény létezéséről,lehet az akárki!Majd ha egyszer látom,akkor elhiszem!
“Idegeskedni annyi, mint mások hülyesége miatt önmagunkon bosszút állni.” (Marcus Aurelius, római császár)
12750 levél
Válasz 03.02.21. 16:36 #178
okoska3000
Isten, meg társai Ez is jó poén
12750 levél
Válasz 03.02.21. 16:35 #177
okoska3000
Hát az a helyzet, hogy nem poén volt, a törvénykönyvbe le kellett írni, hogy tisztátalan az az ember, aki az állatokkal kefél és milyen büntetés jár érte, régen, tényleg kúrták a hülyék a háziállataikat, nem véletlenül kellett a törvénykönyvben rendszabályozni ezeket a dolgokat...

Sokan meg is haltak a fertőzés meg ilyenek miatt...

Attól, hogy a saját kezedben a sorsod, még lehet Isten, a kettő nem zárja ki egymást
4956 levél
Válasz 03.02.21. 16:28 #176
bodajoci
Hát ez a " kecskét kúrtak" ez jó poén volt-:LOL!
A lényeg,hogy nincs itt semmilyen Isten,meg társai.MI vagyunk csak EMBEREK,és saját kezünkben a sorsunk!!!
“Idegeskedni annyi, mint mások hülyesége miatt önmagunkon bosszút állni.” (Marcus Aurelius, római császár)
17778 levél
Válasz 03.02.21. 12:09 #175
MagicMoment
Én amellett teszem le a voksom h Isten létezik..
Hiszen valakinek kell lennie ott fenn.
12750 levél
Válasz 03.02.21. 10:43 #174
okoska3000
Ja, valahogy így van szerintem is...
1440 levél
Válasz 03.02.20. 20:16 #173
Tomsess
Nagy Fej:
1.Egyszerre mennyire hiszel a Bibliában.
2.Te az Egyház ellen vagy,de más még nem.Az Egyház az idők során sokat változott.Az akkori formálás most már nem megyen csak te még nem vetted észre.Pedig ezelőtt még egészen más volt a véleményed...
3.Én nem mondtam azt,hogy a Biblia hülyeség.Sőt sok az igazság benne,de ha belegondolsz,hogy nem pontos.Nincs minden benne.Ami meg van az meg átvitt értelembe.Ezeket a dolgokat szerintem csak az Isten tudhatja.
4.A Bibliát a próféták és stb.-k írták.Tehát egyszerű humanoid emberek.HA jól tudom az ember tévedhet is.NO COMMENT.

Ebben az előre megrít dologban lehet vmi.Vagyis inkább Isten minket lát.Tudja a gondolatainkat.Nála jobban senki sem ismer minket.Szal ha teszel valamit Ő nem avatkozik bele csak figyel.Esetleg megpróbál rátéríteni a jó útra ,,valaki,, által.
5959 levél
Válasz 03.02.20. 18:25 #172
Mephisto
Ja, hát nekem az eleve elrendelés/vs szabad akaratról az a véleményem, hogy Isten, aki időn kívül van, elejétől végéig (ákár: egy pillanat alatt (a pillanat nem egy időintervallum) látja egész életedet, a teremtett világ egész idejét. Így, Isten szemszögéből már minden előre le van írva, csak éppen te ezt a földön szabad akaratként éled meg - hiszen télleg azt csinálsz, amit akarsz, és akárhogy csinálod, Isten 'már látta' (persze időn kívül nincs múlt vagy jelen vagy jövő)
"A bölcselet csupán költészete azoknak, mikről még nincsen fogalmunk" M.I.
12750 levél
Válasz 03.02.20. 14:43 #171
okoska3000
A Bibliát egyféleképpen lehet értelmezni, csak nem mindegy, hogy ki értelmezi és milyen okkal...

Hogy Ádám és Évánál maradjunk, nem volt egy Ádám meg egy Éva, és megették az almát mert a kigyó bebeszélte nekik , hanem általánoságban az emberek tette Isten ellen valót, azaz az erkölcsösség ellen, loptak, csaltak, hazudtak, paráználkodtak, kecskét kúrtak, ilyenek , jó, mondjuk az sokkal később, ezért lettek megvonva a kedvezmények...

Mint lejjebb volt kritizálva, szabad akaratunk van, és nincs előre elrendelve, hogy te most mit csinálsz... Nem Isten határozza meg cselekedeteid, pont ez a lényeg...
2284 levél
Válasz 03.02.20. 14:27 #170
Daedalus
hat igen, es pont ott a problema hogy a bibliat mindig ugy ertelmezik ahog eppen fekszik...

(es ezen is el lehet gondolkodni...)

Dae
"?"
12750 levél
Válasz 03.02.20. 11:30 #169
okoska3000
Ádám és Éva nem egy-egy személy, hanem jelkép, férfi és nő, az emberek....

A Bibliát nem olvasni kell, hanem értelmezni és elgondolkodni...
20343 levél
Válasz 03.02.18. 23:22 #168
Z-Master
3167 levél
Válasz 03.02.18. 17:19 #167
'Tacker Takk'
Sikerült, mától Mephisto farkasember képében tetszeleg a téli telihold megvillanó fényében.
Jajaj, ide kérem a Kazinczy díjat
"Látod nincs mit mondanom, a napot, az órát sem tudom..."
20343 levél
Válasz 03.02.17. 22:59 #166
Z-Master
Nah,sikerűlt az átalakulás?
5959 levél
Válasz 03.02.17. 21:25 #165
Mephisto
6666!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

ÉÉÉSSHGG szörnyű átalakuláson megyek keresztük. HAAAHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHH!

Hm. ennyi vót.
"A bölcselet csupán költészete azoknak, mikről még nincsen fogalmunk" M.I.
5959 levél
Válasz 03.02.17. 21:20 #164
Mephisto
Amúgy egy pillanat, és a Dome gonoszává válok a 6666 hozzászólással. Féltek? SHATAAAAN!
"A bölcselet csupán költészete azoknak, mikről még nincsen fogalmunk" M.I.
5959 levél
Válasz 03.02.17. 21:08 #163
Mephisto
Nézd a föld-alatt-vagyunk-az-utolsó-ítéletig-amíg-Jézus-másodszor-el-nem-jön dolog is korrigálásra szolgál, elmondom tehát, hogy a zsidók a keresztények és a mohamedánok (többé-kevésbé egyetértve) mit mondanak.

Ugya (Jézusnál) a második eljövetel halálod pillanatában van, az Egyház ezt pontosan tudja, csak jó toborzószöveg, hogy gyertek, legyetek katolikusok (nem keresztények - keresztény=Krisztusi, nem feltétlenül katolikus/ref). Ellenben mi van halálod után? (hivatalos, s elfogadható álláspont, Bibliai alapon Meghalsz, és jön a tisztítótűz/purgatórium/megtisztulás helye. Nagy üstben szenveded el a tisztulás? F*szt! A Tisztítótűz, mint MINDEN a zsidókeresztény világban jelképerejű. Egyszerűen arról van szó, hogy TE, EGYEDÜL (nem Szt. Péter bácsi előtt vagy ilyenek) 'végignézed' földi életedet, magad szembesülsz MINDEN jó és MINDEN rossz cselekedeteddel, ("Most (Föld) tükör által homályosan látunk, akkor pedig majd (Purgatórium) színről színre" Pál) TE látod be már "felnyílt szemmel" de ha úgy tetszik: megvilágosodva, megértve a Tao-t stb. hogy mennyire is voltál te rossz Isten/Dharma/Tao/Jehova/Allah előtt. Aztán jön a döntés (eddig zsidókeresztény/perzsa/iszlám és ezekből kialakult vallások többé-kevésbé egy szinten vannak, és a nagy világvallások is valami ilyet tesznek a halál utánra - karma, felső világ, csillagok közt, purgatórium stb. = mág MINDEN nagy vallás egyezik, függetlenül kialakulási helyüktől idejüktől. Ez után a zsidókeresztényeknél: miután magad szembesültél magaddal, eldöntheted: Isten országát választod (Menny, teljes SZERETET, Nirvána, Feloldódás, Tao, Hen, Új Jeruzsálem stb) vagy a poklot: ez az összes nagy vallásban a teljes szeretethiány, azaz Istentől való teljes bezárkózás (Ha Isten/világtörvény magától teremterre a világot, akkor a világ csak benne lehet. Ha Isten jó (de rosszat IS teremtett, a rossz pedig a szeretet hiánya) akkor csakis a szeretettől való teljes bezárkózás lehet a pokol, nem a villás srác vagy a kavics, amibe reinkarnálódsz. Nem a styxen túli világ meg Lucifer meg mindenki. Lucifer a kígyó, a kísértés, a mágia, a gonosz erők a panteista vallásokban. Lucifer nem más, mint azIistennel (szeretettel való szembekerülés magunk önzősége miatt, tehát a kísértés az elfordulás istentől - ált. ezek az összes kultúrában fellelhető természeti erköcsi törvényekkel megegyező 'bűnök'.
De Origenész szerint a Pokolban nincs senki, mert megérezvén Istent/Hent stb = a végtelen és tökéletes jót (amiből minden jó származi, és ami Isten hiányával kiegészítve a földi gyötrelmes élet ) senki nem képes elutasítani, így mindenki bekerül a mennyekbe.

A reinkarnációs/animista/lélekvándorlásos vallások/vallásfilozfóia rendszerek mindegyike követi ezt a sémát, csak ők pl. megvilágosodásnak nevezik (ami pont hogy NEM a földön, hanem utána valósul meg). Csak ezek a vallások 'közbeiktatják' a tisztulás folyamatát, melynek az útján szerintük előre és visszafele is lehet menni az újjászületések után. Véleményem szerint azonban a reinkarnációt el kell hogy vessük, mert nem tudjuk: van e vagy nincs. Így viszont ha bízunk következő életünkben (ami egyáltalán nem biztos, hogy lesz) hamar 'elkárhozhatunk'. Tehát ha egy és FÖLDI életben gondolkodunk, az itteni 'jóságban' 'szeretetben' (hogy az mi, majd később), akkor felesleges lesz reinkarnálódni, mert ezen életünkben elérjük a teljes tisztulást.

Azt mondom: tagadd Isten/világtörvény/természetfelett-panteista-stb erő létét, ha emberek közt erényes életet élsz - függetlenül mit hiszel - rossz helyre nem kerülhetsz. Számos bizonyítékomat Isten létére majd később.
"A bölcselet csupán költészete azoknak, mikről még nincsen fogalmunk" M.I.
290 levél
Válasz 03.02.17. 20:30 #162
Nagy Fej
Tomsess,Tomsess ezen a hozzászólásodon csak mosolyogni tudok ,mert olyanról akarsz okosat irni amiről szinte semmit se tudsz!
Két dolgot tudok ajánlani:
1.Olvasd a Bibliát!
2.Kérdezz engem!
Kezdeném ezzel a mennyek dologgal.Aszondod ,hogy Ádám és Éva létezhetett valahol ,nem a Földön ,hanem a Paradicsomban vagy Éden(kert)ben.Ez mind szép és jó ,csak arról elfeledkezel ,hogy az Éden a _Földön_ volt.
Általános tévhit ,amit a Római Katolikus Egyház tanit:A _jóemberek_ haláluk után egyből a Mennybe jutnak.Bahh.Vajon fogtak-e a kedves biborosok ,érsekek mittudoménmik életükben Bibliát? Abba szépen le van irva ,hogy a halál egy _alvó állapot_ egészen a világ végéig.Ekkor végbemegy az _utolsó itélet_ és aki tökéletesitette jellemét és Jézus által elfogadta Istent az a mennyekbe jut ,aki meg nem az másodszor is meghal.És innen már nem ébred fel.Jól hallotad ,ezzel azt akarom mondani ,hogy Pokol NINCS.Legalábbis olyan formában semmiképpen sem ,ahogy a Hitehagyó Egyház leirja.Valójában ez egy _tűzfolyó_ és aki ide lesz bedobva annak vége.
Kik is irták a Bibliát tulajdonképpen?Emberek ,akik még távolról sem voltak _papok_!!!! Olyan emberek akik még csak nem is ismerték egymást ,sőt több évvel később vagy több ezer kilométerrel arrébb éltek.Volt köztük halász(!) ,pásztor(!), király, próféta.De a mai értelemben vett pap EGY SE! És ,hogy valójában ők irták-e? Igen, a kezükkel.De ezt nem ők találták ki ,hanem szóról szóra Istentől kapták az infót!!!!Ők csak leirták!
Csupa ellentmondás vagy te Tomsess! Ha hiszel Istenben ,az azt jelenti ,hogy HISZEL is neki ,mert Isten végtelenül szent és ő nem követhet el bűnt.Tehát NEM hazudhat! És mivel a Bibliát tulajdonképpen Isten irta ,ezért ez sem lehet HAZUGSÁG ,hanem A SZINTISZTA IGAZSÁG! De mondok neked egy konkrét példátcopyright from exidor) A Biblia emliti azt a szót ,hogy fenevad.Ez politikát jelent.Emlit egy bizonyos parázna nőt is.Ez meg a hitehagyó egyház.És emlit egy fenevadon lovagoló (vagy inkább fenevadoló? parázna nőt.Ez meg (gondolom már kitaláltad) a hitehagyó politikai-vallási szervezet (vagyis egyház).
Na egyenlőre ennyi voltam ,ha van kérdésed irj még!

U.i:"Az egyház nem üdvözít!"(exidor)
"Színház az egész világ és szinész benne minden férfi és nő!" (William Shakespeare)
909 levél
Válasz 03.02.16. 23:01 #161
Deyo
>> Az én gyerekeim is járnak templomba

És te mondtad nekik vagy hallottak róla és érdekelte őket??
Csak mert nem mind1... mert ha valóban érdekli őket a dolog, akkor ok... de ha te mondod nekik, hogy járjanak, akkor valahol beléjük kényszeríted a dolgot
Nekem annyit mondtak, hogy ha gondolod járj templomba... én meg kérdeztem: bizonyítsák be, hogy van isten ls hívő leszek... persze ezt senki se tudta megtenni... szal nem lettem hívő
Én valahogy mindig a racionális dolgokhoz húzódtam...

Ui: Amúgy azt meg kétlem, hogy a temploban nem tanul semmi rosszat a gyerek... bár nem mondom, hogy minden pap rossz, de a többsége biztos beleneveli a gyerekbe, hogy HINNIE KELL! Amúgy én nem azt mondtam, hogy ellene kell nevelni a gyereket... de mellette se szabad

Ui2: Amúgy ha valaki olvasta a korábbi hozzászólásaimat, akkor az tudhatja, hogy én nem utasítom el egy felsőbb hatalom létezését, de a bibliát már teljes mértékben igen Amúgy meg kb. szerintem 12-14 éves korban kellene elkezdeni oktatni a hit-et... addigra elhiszem, hogy a gyerek önszántából dönt a hit mellett... egy alsó tagozatos gyerekre még elég nagy befolyással lehet az ember

Ui3: Amúgy ne tessék félreérteni... nekem semmi bajom a hívőkkel... sőt... mindenkinek hinnie kell valamiben... én a tudományban hiszek... de senkire se szabad ráerőltetnünk a saját igazunkat... legyünk minél toleránsabbak

Amúgy tényleg be lehetne fejezni ezt a topic-ot azzal, hogy mindenkinek megvan a saját véleménye, amihez ragaszkodik és ami mellett kitart... nem lehet eldönteni kinek van igaza... valahol mindekinek igaza van egy kicsit
4956 levél
Válasz 03.02.16. 21:29 #160
bodajoci
Az én gyerekeim is járnak templomba,én nem hiszek benne,de az a véleményem,hogy döntsék el ők,ott rosszat nem tanulnak az biztos!Mondom ezt annak ellenére,hogy abszolút nem hiszek ebben a sok sületlenségben,de nem fogom ellene nevelni egyiket sem.
“Idegeskedni annyi, mint mások hülyesége miatt önmagunkon bosszút állni.” (Marcus Aurelius, római császár)
1440 levél
Válasz 03.02.16. 20:57 #159
Tomsess
De ha a gyereknek nem mondják meg,hogy mi között válasszon az még rosszabb.Nem is tudja,hogy mi az az Isten ha nem mondják meg neki.El kell vinni a templomba és majd ha okosabb lesz,hogy tetszik-e ez neki,ebben akar-e hinni vagy nem.Ja és még mindig jobb Istenben hinni és templomba járni mint egy tűvel a karomban egy sikátorban ülni és várni,hogy kipurcanjak.

Nagy Fej: JA akkor már kijavítom magam,hogy ne ÍRJAK ZAGYVASÁGOT ÉS,HOGY NEHOGY MÁR A JAVADRA VÁLJON.Szal nem a Mennyország hanem a Paradicsom.Ja és atok az emberek akik hittek Isenben és úgy éltek ahogyan Ő tanítja azok hova jutnak.A vasútállomásra?Mert én úgy tudom,hogy a Mennyországba.Javíts ki ha tévednék.
Te szerinted a Biblia mindent teljesen pontosan leír?Vagy nem tud megmagyarázni dolgokat?Biztos sok igazság van benne,de ugyanígy hiba is.Hiszen emberek (PAPOK!) írták.Tévedhettek.Még valami: ha szerinted a papok az Egyházat stb. úgy formálták ahogy akarták akkor a Bibliát nem formázhatták át?
Én hiszek az Istenben,de a Biblia nekem nem tiszta.Mert ez a sok tény mint ahogy már mondták nem megmagyarázható holmi Biblia két lapjával.Nem tudhatod pontosan,hogy ez,hogy van.Csak feltételezed és hiszed (TE,meg még sokan) ami ott le van írva.Lehet is benne igazság.
5959 levél
Válasz 03.02.16. 20:47 #158
Mephisto
És ha bebizonyítanám, hogy van?
"A bölcselet csupán költészete azoknak, mikről még nincsen fogalmunk" M.I.
4956 levél
Válasz 03.02.16. 20:44 #157
bodajoci
Na végre!!!Ennél jobban nem lehetne lezárni ezt a topicot,persze írhattok még,én nem tiltom meg,mindenesetre Deyonak maximálisan igaza van!!!!!!!!!!!!!
“Idegeskedni annyi, mint mások hülyesége miatt önmagunkon bosszút állni.” (Marcus Aurelius, római császár)
909 levél
Válasz 03.02.16. 20:38 #156
Deyo
Maradjunk annyiban, hogy szerintem egy gyereket arra nevelni, hogy van isten és a mennybe vagy a pokolba kerülünk nagyon rossz dolog... hiszen épp előttem mondta valaki, hogy nem tudjuk, hogy van-e vagy nincs... akkor miért mondjuk a gyereknek, hogy van?????
Nekem a szüleim nem mondtak semmit... illetve azt, hogy gondoljak amit akarok... és én úgy döntöttem nem hiszem, míg nem látom
Ennyi erővel azt is mondhatnánk neki, hogy mire 20 éves lesz meghalunk mind, mert eljön a világvége... hisz nem tudjuk, hogy igaz-e
Szal én elítélem ha valaki szándékosan beleneveli a gyerekébe, hogy vallásos legyen

A fórumon szereplő hozzászólások olvasóink véleményét tükrözik, azokért semmilyen felelősséget nem vállalunk.