Super Mario Party
Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Fórum

Hozzászólások, megjegyzések

»» S.T.A.L.K.E.R.: Shadow of Chernobyl (Ismertető)Írd ide hozzászólásod:

4 levél
08.03.07. 15:29
Heimdall
Abszolut nem szoktam regisztrálni ilyesmi oldalakra, (sőt nem vagyok az a fórumozós fajta), de ahogy elolvastam a kritikát, majd a hozzászólásokat, full úgy éreztem, hogy reagálnom kell. Lehet, hogy pár emberkét megsértek, de már most SZERETNÉM LESZÖGEZNI, HOGY EZ AZ ÉN VÉLEMÉNYEM!!!!! Nemhiába van az a mondás, hogy Ízlések és pofonok! Node, lényegre!

Amikor elolvastam az ismertetőt, igencsak szorítanom kellett az asztalt, hogy falhoz ne vágjam a monitort. Én spéci abszolute nem értek egyet! Szerintem egyszerűen hatalmas játék lett, szemeben ott van a Half Life (1-2 minden kieggel együtt) mellett a trónon. A hangulata egyszerűen letaglózott. Már a legelején, amikor kijövök a kereskedőtől. Az a romos falu, stalkerek élete stb. De tovább játszva a játékkal ez nálam még csak fokozódik. Szerintem a Zóna nagyon is éli az életét. A kutyák valóban hancúroznak a réten, viszont nem minden esetben támadnak meg. Az hülyeség, hogyha közelükbe megyek, minig nekem jönne. Néha odaszaladnak, megszimatolnak, aztán már állnak is tovább.

Akkor olvastam, hogy valaki írta, hogy nincs magányosan járkáló ember! Dehogynem!!!! Mondok egy példát. Amikor ezt tapasztaltam, az állam esett le. A wild territory-n az alagút Yantar felöli oldalán tudjátok kivel találkoztam? Bes-el!!!! igen, ő kéri a segítségünket a Garbage legelején, hogy segítsünk neki és két társának visszaszorítani a banditákat. De nem egyszer lehet látni magányosan kóborló stalkereket! Ennyi.

Szerintem az is hülyeség, hogy semmi szerepe nincs a pénznek. A Bar-ban ugyen van egy fickó, aki pénzért árulja az infóit, meg ugye kereskedés. Nem csak Sidorovich-al, Kocsmárossal lehet kereskedni, hanem mindenkivel. Csak oda kell menni hozzá.

Azzal sem értettem egyet, hogy non-stop ellenfelekbe botlunk, és nincs értelme skulót pazarolni rájuk, csak elfutni közöttük. Vagy már hatszor nyomtam végig a gámát és egyszer sem volt olyan, hogy megállás nélkül henteltem volna. Volt olyan is, hogy egy ideig egy árva lélekkel nem találkoztam.

A játékból én sem hiányolom az rpg elemeket. Ez egy fps, némi rpg elemekkel megtűzdelve. Mondjuk én is szivesen vezettem volna valami szoci verdát, de nekem annyira nem hiányzik. További királyság a fegyverek romlása, fps-ben ilyet még nem nagyon tapasztaltam.

MI. Szerintem ez sem lett gáz. Bizony az ellen is keres fedezéket, és a bokorba is belelőnek, ha sejtik, hogy ott vagyok. Volt olyan is, hogy már csak egy fószer maradt, de vagy fél órát bújócskáztunk, mire lőpárbajra került sor. Ő is megpróbált túljárni az eszemen, meg én is az övén.

A küldetésaekről. Azért ott is van változatosság, nem csak a feltétlen "öldmegaztagazembert". Pl Hozzunk vissza egy tárgyat, mutáns testrészét, szerezzünk vissza egy fegyvert, védjünk meg egy tábort, stb. Jó, most a mellékküldetéseket soroltam, de ezeket kombinálva a fő küldetéssel, hatalmas mozgásszabadságot biztosít, gyakorlatilag Á-tól Z-ig bejárhatjuk a Zónát.

A "respawnhoz" pedig nem kívánok hozzászólni, látom már könyéken jön ki a téma, de annyit hozzáfűznék, hogy az tényleg baromi uncsi lenne, ha visszamegyek a játék legelejére, és hót sivárság. Valamint az is láthatjuk, hogy a játék legelején likvidált egyének a rangja Újonc, tehát, lehet, hogy fél órája tette be a lábát a Zónába. Ennyi. Katonákkal pedig néha ott is találkoztam, ahol nem is vártam. (Pl Garbage, Dark Valley) Itt bizony mindenki kószál.

Summa summárum, nekem nagy kedvenc lett. Nyilvánvaló, akinek nem tetszik, meg van az oka! Kész. Amit én itt leírtam egy vélemény, nem kell senkinek egyetértenie vele. Én így látom.

Zárszóként meg még annyit, hogy a Stalker ismertetője után elolvastam a Crysis kritikáját is, na én pont fordítva látom. Gyönyörűen néz ki, de eléggé egyhangú, közepes gáma, az idegenek meg felettébb idegesítőek. Nem illenek bele a világba. Na, mindegy ez is az én véleményem.

Szerintem a Stalker a játéktörténelem egyik legjobb játéka lett.

Vissza