ja anyai őseim erdélyből hozták magukkal az 1830-as évek elején költöztek késfa alól szeged környékére
csak sima víz,kukoricaliszt,,só (semmi dara,mert valki azt is kever bele)
és még a nagyapám hagyományosan ette tányérra szétterítve, töpörtyűvel meghintve. esetleg egy kis vajjal vagy tejföllel lágyította.
én édesen szeretem
görhe
ugyanaz csak lapos pogácsákban tepsiben terítve megsütni
fogak kellenek hozzá, de örök időkre elál tartósítás nélkül
ilyesmit rágcsáltak a havasokban a pásztorok
málé
kukorica kása (tejjel) piskóta szerüen a tepsiben megsütni
régen csíráztatva a magvakat (aztán ledarálva) édesítették természetes módon, ez már puha és omlós
vízicibere
almaecett,víz,cukor, bele vágva pirítós
néha ezt ette a nagyapám reggelre
abszolút egézséges)))
montanosz