Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Fórum

Nem számítástechnikai témák

»» Labdarúgó-Európa-bajnokság 2016, FranciaországÍrd ide hozzászólásod:

52377 levél
16.06.27. 10:32
Barthezz
Beregi István mérkőzéselemző, játékosmegfigyelő elemzése arról, miért lett ekkora a gólkülönbség a két csapat között. Érdemes elolvasni, szakmai szemmel elemzi ki játékosaink helyezkedését, amiből egyértelműen levezethető az utóbbi 3 gól. Ezt elolvasva tényleg reálisabbnak tűnik az ekkora különbség is.

Tegnap pedig bebizonyosodott, hogy a kiscsapatoknak maximum a nyolcaddöntőig van esélyük. Pontosan az történt, ami előtte is annyiszor hallottunk. A nagyobb csapatok ilyenkorra jönnek igazán lendületbe, a csoportkörben picit lazábban el tudnak lenni, míg a kiscsapatok ilyenkorra már elfáradnak, mert a csoportkörökben is 100%-on kell égniük. A belgák egyértelműen tegnap mutatták egységes csapat képét, a franciák pedig a meccsük második félidejére álltak össze. A németek mondjuk már a csoportkörökben is erősek voltak, bár a lengyelek elleni 0:0 azért befigyelt, de a szlovákoknak most esélyt sem adtak ők sem, az a meccs is lehetett volna akár jóval nagyobb különbségű győzelem is.

Mellesleg a 4:0-n se keseregjünk, tény, hogy aki csak az eredményt nézi, annak az jöhet le, hogy szarok voltunk, de azért a csoportmeccsek eredményei is ott vannak, amivel összetéve már nem olyan tragikus ez sem. Ráadásul ez a nagyobb csapatokkal is megesik olykor, az előző vb-n pl. a spanyolok is belefutottak egy 5:1-es verésbe, majd a Neymarral felálló brazilok egy 7:1-be, hogy aztán a bronzmeccsen is beleszaladjanak egy 3:0-ás verésbe, 10:0-es gólkülönbséget beállítva ezzel a legjobb 4 közé kerülés után.

Illetve azért tegyük hozzá azt is, hogy most játszottunk először az EB-n igazi A-kategóriás csapat ellen. A portugál válogatott borzasztóan formán kívül van, így az, hogy pariban voltunk velük végig, egyáltalán nem jelentette azt, hogy ugyanilyen meccset tudnánk lenyomni a belgák, németek, spanyolok, olaszok vagy franciák ellen. De még másik ágon az angolok, vagy a horvátok ellen sem lett volna sok esélyünk.

A kitűzött célunkat bőven túlteljesítettük, ami a tisztes helytállás volt, ehhez képest csoportelsőként, veretlenül a nyolcaddöntőig jutottunk, ahol az EB egyik legjobb és talán ezúttal a legjobban játszó csapata állított meg minket, úgy, hogy nem fostunk be tőlük és még több veszélyes helyzetig is eljutottunk, amiben semmi szégyenkeznivaló nincs.

Nagyon remélem, hogy ezzel elindultunk egy felfelé emelkedő úton és a vb-selejtezőkön is lesz keresnivalónk, ahol nagyon szerencsés szintén a sorsolásunk, s bár nem lesz könnyű menet, de reális esélye van annak, hogy a csoport 2. vagy akár 1. helyén végezzünk. A letteket, feröerieket és Andorrát értelemszerűen oda-vissza kell verni, akár nagyobb gólkülönbséggel is, Svájc és Portugália ellen pedig ha 4 + 4, vagy 6 + 1 pontot szerzünk, meglesz a továbbjutás.

Vissza