Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Fórum

Hozzászólások, megjegyzések

»» Pillars of Eternity II: Deadfire [hozzászólások]Írd ide hozzászólásod:4774 levél
18.05.09. 10:02
Juraviel.Ihuan.Bedvin
A negatívumoknál a kalóz tematika objektíven nézve is az (sablonos, klisés), vagy csak ez egy szubjektív szempont?

Csak azért kérdem, mert az előzetesben ezt írtad:

"A hajókkal kapcsolatban vegyesek az érzéseim. Kezdve a semlegestől a negatívig, ugyanis hidegen hagy a kalóz tematika, még akkor is ha nem papagájos-falábas. Nem érdekeltek a kalózok, amikor az Assassin’s Creed csinálta, sőt még akkor sem érdekeltek, amikor maga Sid Meier volt az elkövető. A Risen sorozatnak is csak az első részével játszottam, ahol még nem nyomták fullba a kalózt. A Karib tenger kalózait pedig csak Keira Knightley miatt néztem, de már egy jelenetet sem tudnék felidézni belőle. Amikor a játékban véletlenül belefutottam egy tengeri csatába, reakcióm a teljes rezignáltság volt. „*sóhaj* Szóval ilyen is lesz.”"

Nekem ebből az jön le, hogy már eleve érződik benned egy negatív érzet az ilyen típusú/témájú történetekkel kapcsolatban. Szóval, ha ez így van, az értékelésnél -noha mindegyik szubjektív valamilyen szinten, mélységben- a kalóz tematika negatívként feltüntetve megtévesztő lehet, hisz, a fenti bekezdésből ítélve elképzelhető, hogy a téma iránti, mondhatni egyfajta "ellenszenved" tükrében az csak.

Mivel nem játszottam vele, meg egyelőre az első rész MorroHunos csapatának honosítására várok, csak kíváncsiságból kérdem, hogy tényleg, objektívebb szempontok alapján sem sikerült a kalóz téma megugrása a klisésen legalább túlmutatóra vagy tudtak új megközelítést is nyújtani és csak neked nem tetszett?

Kösz a választ előre is!

Vissza