Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Fórum

Beszélgetés a játékokról

»» Játékrendezvények - E3, gamescom, stb.Írd ide hozzászólásod:

4236 levél
18.06.12. 10:27
xeLaR
Bár lesz még ma Nintendo Direct, de azért a nagy konferenciákról megosztanám a véleményem:

EA: sokat nem kellett tőlük várni, tekintve hogy az Anthemen kívül nem igazán tűnt úgy, hogy van más a tarsolyukban (persze a sportjátékokon kívül). Az egész egy kimért, steril prezentáció volt, ami csak akkor volt képes megtartani az érdeklődést, amikor olyanok prezentáltak, akik nincsenek ehhez hozzászokva. Pl. visszatért az Unravel-es fejlesztő, aki megint hozta a fura figuráját, de ugyanakkor hozzáköthető talán az eddigi legjobb coop-os bemutató, mert legalább a játékospartnerével hihető módon beszélgetett. Viszont megemlíthetném a Battlefront 2-nél a szegény prezentálót, akinek az a hálátlan feladat jutott, hogy "esedezve" a játékosok bocsánatát kérje, és hogy javítják a játékot. Ezek a momentumok maradnak meg erről a konferenciáról. Sajnos nem a játékok. Az Anthem legyen bármennyire is szép, engem nem fog meg, és félek Bioware egy újabb melléfogását fogjuk megtapasztalni. De ne legyen igazam. Mindenesetre az EA konferencia elég alacsonyra tette a lécet mindenki számára.

Microsoft: lényegében ugyanazt csinálták, mint tavaly. Minimális duma, maximum trailerdömping. Ez bizonyos szinten probléma, hogy alig tudtak vmi normális pusztán gameplay videót produkálni, de az a mennyiség, amit bemutattak, azt nem tudta senki felülmúlni. Persze meg kell jegyezni, hogy nem mind XBOX exklúzív, és hogy többségük 2019-es cucc. Mindenesetre ez volt számomra a legjobban összerakott konferencia. Alig volt gikszer, a sok trailer miatt mindenki megtalálhatta a számára legszimpatikusabbakat, és egyszerűen élvezetes volt. Ori and the Will of the Wisps, Kingdom Hearts 3, Devil May Cry 5, Jump Force (habár ez inkább érdekesség lesz, mint tényleges jó játék) és a Cyberpunk 2077 mind nagyon erős címek, amik közül párnak még van külön gameplay videója is. Szal Microsoft a nyertes...

Bethesda: számomra továbbra is rejtély, hogy minek kell Bethesdának konferencia, de ez legalább megmutatta, hogy bizony nagyon is a jövőre koncentrálnak, és kb. az összes platformra hoznak majd játékokat. Pedig ők se igazán készültek, hogy ebben az évben alkotnak nagyot. Ennek ellenére szinte minden egyes IP-hez jön majd vmi, vagy folytatás, vagy vmi tartalomfrissítés. Az egyetlen igazán nagy dobásuk a Fallout 76, és az online és az építgetés túltolásával engem elveszítettek. No persze azt sem hiszem, hogy annyit fejlődött az a Fallout 4 motor, hogy bármi újat hozzon, úgyhogy azt kihagyom. Korrekt konferencia volt, Doom Eternal volt az egyetlen, ami tényleg megfogott, kár hogy CG trailer. Érdeklődve várom azért a fejleményeket a Starpoint és a TES6-ról.

Ubisoft: ők folytatták a hagyományaikat. Just Dance kezdés, a legfontosabb játékaik folytatódnak vmilyen formában, oszt ennyi. Amúgy nem igazán értem, hogy az Ubi-nak van annyi nyüves IP-ja, és mégis képtelen vmi olyasmit letenni az asztalra, ami igazán érdekes lenne. Úúú, Division 2 CG trailer, tök jó, nem? Hát tekintve, hogy az első hidegen hagyott, akkor valszeg a második se fog elkápráztatni. A Beyond Good and Evil 2-vel kezdeni jó lépés volt, de onnan egy nagy visszaesés következett számomra színvonalban, amin csak az Assassin's Creed: Odyssey javított vmelyest. Mondjuk az sem kápráztatott el, mert süt róla, hogy egy Origins reskin az egész, ami arra utal, hogy ez is egy hasonló játékélményt fog nyújtani. Szal Ubi sem volt túl jó, de legalább ők jól érezték magukat a konferencián.

Sony: kevéssel jöttek, de azzal nagyot akartak robbantani. Emellett sajnos az övék volt az egyik legproblémásabb konferencia, kezdve a Last of Us 2-vel (ami egyébként tök jó volt), aminek a bemutatása után áttessékelték az embereket egy másik terembe. Időhúzás rulez. Aztán akadozó videók, illetve a nem túl érdekes zenés megszakítások inkább elvettek az élménytől, mert amúgy a bemutatott játékok nem voltak olyan rosszak. Nem elég, hogy a Resident Evil 2 remake bemutatásra került, de még újdonságok is voltak, plusz végre Kojima Death Stranding-jéből is mutattak vmi gameplayt (habár nem igazán derült ki számomra, hogy akkor ez most mi is lesz). Számomra az új Pókemberes játék volt az abszolút nyertes, minden tekintetben érdekes, szép és szórakoztatónak tűnik.

Szal eddig ennyi, összességében nem túl nagy eresztés az idei E3, de voltak jó részei.
-ReLax- Everything you know is wrong / black is white, up is down and short is long / and everything you thought was just so important / doesn't matter... -xeLaR-

Vissza