Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Fórum

Beszélgetés a játékokról

»» Megfilmesített játékok és játékok filmek alapján.Írd ide hozzászólásod:82 levél
01.09.21. 20:40
Sys of exGriffith
Hy there!


AriAmi...a TRMovie jobb mint a Játékok?! Hááát...ezt a kijelentésedet csupán ízlés dolgaként tudom elkönyvelni...tudod, "ízlések és pofonok"! A Rajongók ugyanis egyáltalán nem így gondolják: Simon West rengeteg ökörséget elkövetett a filmben...Angie pedig előadott egy olyan "Larát", aki igazából jellemileg (sőt, bármily furcsa, de még külsőleg sem!)nem is annyira Lara (inkább az Angie Croft illene rá)! Tehát...annak ellenére, hogy a Film a Rajongóknak készült elsősorban, hát...elég vegyes érzelmekkel fogadták/fogadtuk, bár első, felületes megnézésre nekem is nagyon tetszett! No és a filmkritikusok is eléggé lehúzták...persze mondhatjuk, nekik ez a dolguk(??)...de azért sok igazság volt abban, amit leírtak... A TRMovie látványfilm volt, komolyabb tartalom nélkül, ami pl. a Játékokra bizony jellemző: egy-egy kis epizódról oldalakat lehet írkálni, elemzésként... És bár sok dolgot jól áthoztak a Játékokból, időnként hatalmas ellentmondásokat produkáltak ám! Nem hiába: Simon West egész életében mindössze 20 percet TR-ezett (saját bevallása szerint akkor állandóan nekiütközött a falnak - hogy lehetett ennyire béna?!)...azt sem tudja, mi fán terem az a játék...és ugyanez mondható el a többi szereplőről is...kivéve egyet! Daniel Craig alias Alex West volt ugyanis az egyetlen szereplő, aki Rajongónak vallja Magát: saját bevallása szerint anno, amikor a TR2-t végignyomta, hetekre behúzta a függönyt...és ez azért már jelent valamit!
Viszont...ha tetszett a film, és valahogy hozzá tudsz jutni a forgatókönyvből készült regényváltozathoz, melyet Dave Stern írt, akkor megéri azt elolvasni! A könyv elolvasta után ugyanis azt mondtam: "A Film volt a Látvány, míg a Könyv a Tartalom!"! Persze az is igaz, hogy a regényváltozat igazából csak a Rajongóknak csemege: csak Ők értik meg a benne rejlő kisebb triviákat, amik a Filmet összekötik a Játékkokkal! De...emellett még tartalmaz olyan részleteket is, amelyek a Filmből nem derültek ki... Megjegyezném: Dave Stern Maga is ismeri a TR-sorozatot, s viszonylag elég jól! És ez meg is látszik a könyvön!

Összességében azt t'om mondani a TRMovie-ra, hogy nézze meg bátran Mindenki! Bár sok dolgot csak a Rajongók érthetnek meg, és szerintem Simon West jobban is "kényeztethetett" volna bennünket, mégis az az igazság, hogy a TRMovie a "ne bántsunk senkit a korhatár érdekében" (Madrac) - szellemben készült film (á lá Disney családi filmek)! Tehát...9-től 99 éves korig! De legjobb, ha alapban nem várunk tőle semmi jót (én is így tettem)...és akkor elsőre talán nem fogunk csalódni!

Aki csalódik, az vegye úgy, hogy "én megmondtam"... Aki viszont nem, és esetleg második nézésre sem (ismerek olyat, aki már 9-szer látta ), az próbálja beszerezni a regényváltozatot - kiváltképp ha a Játékokban is otthon érzi Magát - a plusz experience-ért! Megéri!

Ha más játék-adaptációkról is kellene nyilatkoznom: hááát...a Mortal Kombat 1 még elment, a második rész úgy ahogy volt, szörnyű volt...a Final Fantasy-t még nem láttam, de ez is nagyon megosztja a nézőtábort: van aki porig lehúzza, van aki pedig isteníti...van aki meg már alapban utálja a mangát (nem magamról beszélek!)... A TRMovie eddig talán a legjobban sikerült játék-adaptáció (bár "ízlések és pofonok"), de még mindig harmatgyenge...ennél sokkal jobbakat is lehetne csinálni!

Összességében az a véleményem a játék-adaptációkról, hogy nem túl szerencsés dologok: általában mindegyik pocsék lesz, és igazából csak rontja a Játék által felépített virtuális Világot és annak kultuszát, hitelét... Például...sajnos, a TRMovie esetében mi, Rajongók, ezt a saját bőrünkön tapasztalhattuk: Lara a Film idejére túlságosan rivaldafénybe került, s mi nem győztünk bosszankodni azon, hogy a média mennyi baromságot összehordott Róla, a Játékokról és a Rajongókról...rontva ezzel Lara, a Rajongók és a Játék hitelét egyaránt... Olyan augusztus-vége-tájban már többen azt mondtuk, hogy talán jobb is lett volna, ha soha nem lett volna Film...mert a TRMovie inkább csak ártott, mint használt...

Na jó, nem írok többet!


Sys "I make my own luck."
SYS "So many tombs...so little time...and the raiding never ends!"

Vissza