Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Fórum

Hozzászólások, megjegyzések

»» Windows Vista lesz a "Longhorn" hivatalos neveÍrd ide hozzászólásod:897 levél
05.07.31. 22:54
Tib
Már nagyon várom ezt a Vista-t...Olvassátok el ezt.

Egy rövid részlet a végéből:

... Ezen megoldással végre teljesülhet a zene-, illetve filmipar álma, miszerint egy számítógép megakadályozza az illegálisan megszerzett hang- és képanyagok lejátszását.

Max 48 órát adok ennek az újításnak... Szélmalom harc... Azt az időt, energiát és pénzt inkább abba fektetnék, hogy olcsóbb és stabilabb legyen a Windows... Úgyis sokan fogják másolni azután is, hogy mostmár - elvileg - az update-ek csak legális Windows-okra érhetők el. Aki meg megveszi a Windows-t, az nem fogja a gépe "alap legalitását" elszúrni néhány másolt MP3-mal, aki meg ilyenekkel nem törődik, az meg letölti a crack-et, és kész. Nem hiszem, hogy ettől fog lecsökkeni a WinMX meg a DC++ lelkes felhasználóinak tábora. És mi van a régebbi MP3-akkal meg AVI-kkal? Akkor mostmár azoknak is ámen? Hiába csak egy Doom 3 előzetes?

...A videóadatok esetében a PVP-OPM modul figyeli a videókimeneteket, és ha a képanyagok nem felelnek meg bizonyos kódolási feltételeknek, akkor megakadályozza ezen digitális filmek lejátszását.

...Honnan fogja tudni a Windows, hogy milyen kódolási feltételeknek kell megfelelnie? Mert ha - nekem itt kicsit érthetetlen a cikk - olyan kódolásra gondol, mint pl a DivX, akkor azt simán le lehet utánozni, és aztán ámen. Akkor majd mindenki az új formátumot fogja használni. (Telán MS ezt akarja, hisz akkor megint csak jobb helyzetbe kerülne, gondolom nem kell ecsetelnem, hogy miért.) Ha meg ez a kódolás szó valami kriptográfiai eljárást akar jelenteni, akkor meg ugyebár le kell tölteni a netről, hogy mondjuk a DreamWorks 2008-ban milyen módon kódolta a filmjeit. Akkor meg kihúzom a kábelt a modemból, és nyasgem. Meg egyébként is, feltétele a Windows telepítésnek az Internet kapcsolat? Ok, akkor szívózhat, hogy nem tudja letölteni a szükségers infókat, és akkor megtagadja a lejátszást, de végső esetben ez is törhető. Nameg Több op.rendszer is lehet egy gépen, ráadásul az egyik lehet egy másolt, mégis legális példány, nemde?

Azért egy megjegyzés a végére: én most nem a kalózkodást támogatom. Ha pl tetszik egy játék, akkor megveszem. Ha nem tetszene, akkor nem játszanék vele, és csak foglalná a helyet... (mostanság nincs is időm sajna játszani ) Csak már nem értem, hogy a Microsoft miért próbál itt powerkodni, amikor tudja, hogy az erre a technológiára szánt százmillió dollárt meg időt meg embert átcsoportosíthatná más, fontosabb problémákra. Például arra, hogy ne találjanak kéthetente valami hülye biztonsági hibát az IE-ben. Annál nincs is rosszabb, mint amikor telepitettem az XP-t, éppen hogy csak feltelepült, eltelt 20 perc, és már újra is indította a gépet a jó öreg Sasser...

A technológiájukat úgyis feltörik. És elment vele mittomén hány hónap, 100-200 ember le volt ezzel foglalva, plussz marha sokba (na jó - kinek sok, kinek nem...) került. És mit értek el vele? Két napig működőképes volt...

Szal összegezve: nagyon várom már... Kíváncsi leszek, mi fog kisülni ebből az egészből. Már látom magam előtt, ahogy nézegetem a Hírkereső weboldalát, és röhögök azon, ahogy jönnek majd a hírek a számítástechnika rovatban:

+ Feltörték a PMP -t.

+ Microsoft Update : Mostmár ellenőrzi, hogy fel van-e törve a PMP.

+ Megkerülhető a MS Update PMP ellenőrző rutinja...

+ ... ecetera ecetera ...
A számítógép embertelen: egyrészt tökéletesen programozott és szabályosan működik, ráadásul teljesen őszinte. - Isaac Asimov

Vissza