Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Egyéb

Újabb Xbox fejlesztők

2001.03.10. 21:32 | Madrac | kategória: Egyéb

Bill Gates-nek hat újabb céget sikerült rávenni arra, hogy az Xbox nevű új Microsoft konzolra fejlesszen. A hat cég aki csatlakozott tizennyolc társához, abban hogy Microsoft név alatt adják ki játékaikat a konzolra a következők: a Blitz Games Ltd. , a Curly Monsters Ltd. , a Double Fine Productions Inc., a Radical Entertainment Inc., a Vision Scape Interactive Inc. és a Yeti Interactive.
A Blitz Games Ltd. a következőket fejlesztette eddig PC-re, PlayStation-ra, Dreamcast-re és N64-re: Chicken Run, Frogger 2, Glover, Action Man: Mission Xtreme, Action Man 2: Destruction X és a Disney The Little Mermaid II-jét.
A Curly Monsters 1998-ban alakult olyan csapatok tagjaiból, mint a Psygnosis Inc. Legutolsó játékuk az NGEN Racing volt PlayStation-ra 2000 májusában.
A Double Fine Productions Inc.-t a korábbi LucasArts-os programtervező Tim Schafer alapította. Olyan díjnyertes programok készítésében vett részt, mint a Grim Fandango, a Full Throttle és a Day of the Tentacle.
A Radical Entertainment már több nagy cégnek is fejlesztett sikeres programokat. Ezek a cégek többek közt a következők voltak: az Electronic Arts Inc., a Fox Interactive Inc., a Sony Computer Entertainment Inc., a Sega Entertainment Inc. és a THQ Inc . Legutolsó nagysikerű játékaik az MTV Snowboarding, a Jackie Chan Stuntmaster, a NBA Basketball 2000 és az Independence Day voltak.
A San Diego-i Vision Scape Interactive animációkat készít játékokhoz és reklámfilmekhez. 1997 óta a VSI a Microsoft, a Sony és a Sega új konzoljaira készülő játékokhoz nyújt segítséget. Ezek közé tartozik a Jet Moto 3, a Twisted Metal 3 és 4, az EverQuest, a Game Day '99 és a Land Before Time.
A francia Yeti Interactive saját ötletei alapján készíti játékait. Alapító tagjai annak a csapatnak voltak a tagjai, akik a díjnyertes Rayman és Rayman 2 játékot is megalkották. A Yeti 200 Augusztusában alakult. ■

Az olvasás mellett szívesen írnál is híreket?
» Jelentkezz hozzánk hírszerkesztőnek! «

hozzászólások (0)

ajánlott olvasnivaló