Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

E3 2006

EA újdonságok az E3-on

2006.05.10. 22:58 | szerző: Madrac | kategória: E3 2006

Az Electronic Arts bejelentette a 2006. május 10. és 12. között Los Angelesben megrendezésre kerülő Electronic Entertainment Expo (E3) kiállításon felvonultatott következő generációs termékeinek listáját. Az EA kizárólag zárt ajtók mögött mutatja be az EA Montreal által írt, nemrégiben bejelentett következő generációs konzolos ARMY OF TWO akciójátékot - Will Wright merőben új PC-s munkáját, a fejlesztés alatt álló Spore játékot, valamint a sokat emlegetett Command & Conquer sorozat legújabb PC-s tagját, a Command & Conquer 3 Tiberium Wars terméket.
Az E3 kiállításon bemutatott EA SPORTS játékok
A Madden NFL 07 és az NCAA Football 07 demóváltozatai mellett, amelyekben kipróbálhatók a termékekben rejlő új lehetőségek, az EA zárt ajtók mögött, az EA SPORTS laborban tartja meg az NBA LIVE, a Tiger Woods PGA TOUR és a FIFA Soccer technikai bemutatóit. Az EA SPORTS labor legnagyobb látványossága az a korábban még soha be nem mutatott, valódi sportteljesítményt biztosító technológia lesz, amely az EA SPORTS játékok szereplőit életre keltő sportos mozgásért, tudatosságért, látványért és intenzív élményért felelős. A laborban ezen felül bemutatják, hogyan építették be az EA SPORTS közeljövőben megjelenő játékaiba az ESPN által biztosított tartalmat: az ESPN-kijelzőt és az ESPN SportsCenter rádiós híreit.
Madden NFL 07 – A 17. kiadásánál járó játékban eddig soha nem látott módon lehet kezelni a minden korábbinál pergőbb játékmenetet. Most először bújhat bele a vezető blokkoló bőrébe, és üthet lyukat a falban a futáshoz, majd vezetheti fel a pályán a futójátékost és törhet át azokon, akik megpróbálnák leszerelni, vagy túlerőt kialakítva gyűrheti, rázhatja le őket, miközben minden egyes megtett yardért keményen meg kell küzdenie. Az innovatív rohamozásvezérlők használatával jelentős újításokat hozó futójáték megcsodálására nyílik lehetőség, vadonatúj sasszékkal, éles irányváltásokkal, és a kedvenc irányítók és hátvédek egyéni futóstílusával. Az EA Tiburon által fejlesztett Madden NFL 07 augusztusban jelenik meg.
Az E3 kiállításon bemutatott EA játékok
ARMY OF TWO – Nincsen többé egyedül, katona! Az EA az E3 kiállításon hozza nyilvánosságra az elmúlt év során legnagyobb titokban tartott akciójáték részleteit. Az EA Montrealban, Kanadában működő kisméretű, specializált fejlesztőcége által megálmodott eredeti ötleten alapuló, vadonatúj termék alapvetően meg fogja változtatni a két személy együttműködésére épülő stratégiai játékok kategóriáját, amikor 2007-ben elérhetővé válik a PlayStation 3 konzolon és az Xbox 360 rendszeren. Az ARMY OF TWO a napjaink szalagcímeiben szereplő válságövezetekbe repíti a játékosokat, ahol egyedi, kétszemélyes stratégiai és taktikai tervek megvalósítása közben zökkenőmentesen válthatnak a számítógép által vezérelt intelligens társsal és egy élő játékossal való együttműködés között.
Battlefield 2142 – 2142-t írunk. Az új jégkorszak hajnalán pánik lett úrrá a világon. A jégpáncéllal nem fedett területek csak a Föld lakosságának töredékét képesek ellátni élelemmel. A képlet egyszerű, de kegyetlen: néhányan életben maradnak, a többség viszont elpusztul. A Battlefield 2142 programban a játékosok hősies küzdelmet folytatnak a túlélésért a két katonai szuperhatalom egyikének oldalán. A csúcstechnológiát képviselő fegyverek pusztító arzenáljával állig felfegyverkezve, amelyek között megtalálhatók géppisztolyok, álcázó eszközök, EMP gránátok és önműködő védelmi fegyverek, a játékosok kiegyenlített esélyekkel szállhatnak szembe a földet ellenőrző óriási harci robotokkal és a levegőt uraló futurisztikus repülőgépekkel. Akár 64 játékos is részt vehet az óriási online csatákban, ahol egy frontvonalon bevetett szakasz tagjaként, vagy parancsnoki módban, a színfalak mögött a csapattagoknak stratégiai parancsokat kiadva kell helytállniuk. A Battlefield 2142 emellett a sorozat történetében először bevezet egy teljesen új játéktípust: a „Titan” módot, amelyben a játékosok feladata, hogy ellenőrzésük alá vonják a harcteret, és elpusztítsák az ellenfél titánját (óriási repülő csatahajóját), miközben sajátjukat megvédik. A svéd Digital Illusions/DICE által fejlesztett Battlefield 2142 várhatóan 2006 őszén jelenik meg személyi számítógépre.
SPORE – A SPORE grandiózus utazásra viszi a játékosokat, az élet kialakulásától, a civilizáció fejlődésén keresztül, a távoli világűr meghódításáig. Hozzon létre egy lényt, majd felügyelje evolúciójának minden részletét, a pocsolyaélettől galaktikus istenné válásáig. A lény fejlődésének különböző szakaszai során többféle játékstílust lehet kipróbálni. Küzdjön a vadonban a túlélésért, hozzon létre egy burjánzó világvárost, kereskedjen és háborúzzon a rivális civilizációkkal, és fedezze fel a galaxis külső régióit. A világegyetem minden összetevőjét, a lényektől a járművekig, az épületektől a növényekig a játékosok hozzák létre, és automatikusan megosztják a többiekkel, így korlátlan számú világot lehet felfedezni és megismerni. Hozza létre, felügyelje és térképezze fel saját világát a SPORE játékban. A SPORE Will Wright, a legendás játéktervező vezetésével készül PC-re.
Crysis – A Crysis a Crytek, a nagy sikert elérő Far Cry díjnyertes fejlesztőinek vadonatúj FPS akciójátéka. A forradalmi CryEngine 2 játékmotorra épülő Crysis a PC-s technológia, grafika és játékmenet következő generációját képviseli. A játék 2019-ben, egy óriási aszteroida Földbe csapódását követően játszódik. A Crysis kezdetén feszült katonai patthelyzet van Észak-Korea és az Egyesült Államok kormányai között, a becsapódás helyének ellenőrzéséért. A növekvő feszültség közepette váratlanul szétreped az aszteroida, és előbukkan egy hatalmas földönkívüli űrhajó, amely hozzálát a sziget nagy részének megfagyasztásához és a világ időjárásának megváltoztatásához. A Föld inváziója megkezdődött. A Crysis a földönkívüli támadás három hősies felvonására épül, melyek során a játékosok valós időben szabhatják testre páncélzatukat és fegyvereiket, hogy felvegyék a harcot a folyamatosan változó ellenséggel és a kíméletlen, dinamikus környezettel. Az ellenség fejlett mesterséges intelligenciája következtében valósághű hadműveleti taktikát alkalmaz, ezért a játékosoknak az egyszerű reagálás helyett aktív módon kell túljárniuk ellenfelük eszén. A Crysis a tervek szerint 2006 decemberében jelenik meg PC-re.
Command & Conquer 3 Tiberium Wars – Ismét itt a műfajteremtő Command & Conquer sorozat! Folytatódik a hősies küzdelem a Global Defense Initiative (GDI) valamint a The Brotherhood of NOD között… és küszöbön áll a Tiberiumért folytatott harmadik háború. A valós idejű stratégiai (RTS) játékok műfaját meghatározó, úttörő Command & Conquer sorozat teljes erőbedobással tér vissza a Command & Conquer 3 Tiberium Wars megjelenésével. A népszerű sorozat várva várt új fejezete visszarepít a Tiberium univerzum gyökereihez. A forradalmian új RTS játék áttörést jelentő egyjátékos kampányában az egyedi játékstílusért jutalom jár. Az új stratégiai elemek hozzáadásával szélesítse ki a játékélményt: építsen mobil bázisokat, zúdítson rémisztő ionviharokat a harctérre, vagy szabja testre hadseregét a különféle egységek ötvözésével. Az online csaták során használható a natív voice-over IP technológia, a termék beépítve támogatja a klánokat, a nézők számára létrehozott új üzemmódok révén pedig úgy lehet RTS játékokat játszani, mintha sporteseményről lenne szó. A termék 2007-ben jelenik meg, Windows-alapú személyi számítógépeken. ■

hozzászólások (0)

ajánlott olvasnivaló