25 éve Veletek – PC Dome / PlayDome

Játékhírek

Command & Conquer FPS készül?

A pletykák szerint belső nézetes Command & Conquer készül az EA-nél.

Írta: Retee 16 hozzászólás

Hamarosan megjelenik a Command & Conquer 3 Tiberium Wars, amely valószínűleg ismét hatalmas sikert arat stratégiai berkekben. A megjelenésre persze még várni kell, ám már most egy érdekes pletyka ütötte fel a fejét, mivel az egyik amerikai magazin azt közölte, hogy az EA Los Angeles egy nevét nem vállaló munkatársa megsúgta nekik, hamarosan újabb C&C-re számíthat a lelkes közönség. Méghozzá egy belső nézetes akciójátékra, amely a Crysis következő generációs grafikai motorját fogja használni. Az EA-nél egyelőre nem kommentálták a hírt, úgyhogy egyelőre jobb fenntartásokkal kezelni ezt az információt, de ki tudja..

Kattints ide, ha tetszett a cikk!

HOZZÁSZÓLÁSOK

Barthezz
Barthezz [53950]
"Egy tudós (sajna nem ugrik be a neve) elemezte a meteoron található organizmust és elnevezte Tiberiumnak."

Dr. Moebius, ha jól emlékszem, de a történet szempontjából lényegtelen :-)
Pool
Pool [328]
Nos, igen a cnchq.hu-n volt még anno a Command & Conquer történet magyar változata.
Röviden a történet így néz ki:
Amerika sikeres időutazás kuatásai után visszamentek az időbe és megölték az ifjú Hitlert. Sztálin Szovjetunió diktátora hataléhes volt, de a Szövetségesek megölték. Romanov lett Szovjetunió diktátora, ő folytatta Sztálin terveit, de Amerika megállította, őt, ahogy Yurit is.
A legyőzött Szovjetek egy részéből Kane vezetésével egy terorrszervezet alakult meg a Brother of Nod, akik szabotázs akciókat hajtottak végre az amerikai bázisokon. Megalakult a Global Defense Initative, akik felkutatták a Nod földalatti bázisokat és leverték. 1995-ben egy meteor csapodott az olaszországi Tiber folyóba rajta egy különös organizmussal. Egy tudós (sajna nem ugrik be a neve) elemezte a meteoron található organizmust és elnevezte Tiberiumnak. A Tiberium hihetetlen gyorsan elkezdett terjeszkedni és a negyed bolygót befedte. Kane, a sok szabotázsból szerzett pénzből egy céget alapított és a cég neve is Nod lett. Kane a Tiberiumot felhasználva gazdaggá vált és hadsereget szervezett, amivel már megvédhette magát. A GDI abban látta a menekülés útját, hogy ők is kiermelni kezdték a Tiberiumot. Propaganda háború indult a Nod és a GDI között. Majd elkomolyodott a helyzet és megindult az Első Tiberiumi háború (C&C). A háború egyre nagyobb lett és mivel mindkét fél a háborúra koncentrált így a Tiberium egyre jobban szaporodni kezdett és belepte a fél bolygót. A technika is fejlődött és a háború még mindig folyt. Egyszer megprobálták megölni Kane-t, de csak tévhitt volt. A háború még mindig folyt (C&C Tiberium Sun) és ismét megprobálták megölni Kane, természetesen sikertelenül. A Tiberium már egyere jobban elfertőzte a bolygót. Kialakultak vörös zónák (tiberium teljesen elfertőzte, lakhatatlan), sárga zónák (tiberium fertőzte, viszonylagosan lakható) és kék zónák (tiberium terjedése ellenőrzés alatt áll, lakható).

Körübelül ez a története a Command & Conquer és ugye most jön Tiberium Wars. Egy valami igaz. A Generals-nak és a Zero Hour-nak semmi köze a Command & Conquer világához.
Gerry
Gerry [8081]
Tájbériön Szán, fiam, nem Tájbérián-mi ez, csuvasos típusú török nyelvjárás amit kreáltál?:-P
A RA és a TD&TS világa közti összefüggést külföldi honlapokon is pedzegették-a dolog adta magát, Command&Conquer mindkettő, hát logikusan a sok szétvert komcsiból lett a Brotherhood of Nod, a szabad világ fejlett élharcosaiból pedig a Global Defense Initative. Tehát Kane valójában tatárföldi párttitkárból lett főgonosz:D
Kanduhrka
Kanduhrka [9380]
Sőt, az első C&Cben is feltűnt pár űrhajó, de elég nehezen lehetett kiszúrni, ha látható volt. Régebben a készítők elmondták, hogy csak díszítő elemként szerepeltek benne, aztán behozták a TS-ben.
MagicMoment
MagicMoment [17778]
egyébként ezt a párhuzamot a tibérium és a vörös riadó között a magyar cnc siteon osztogatták a nagy érdeműnek. meg is magyarázták h a vörösök a nodok egyik -hogy is mondjam csak- szárnyuk(tudod,mint az alaksza mártíroknál :D ne kérdezd miért ez jutott eszembe :D ), míg az ellájsz pedig a gdi egyik brigádja. hellószia :D
» Összes hozzászólás listázása a fórumban (16 db)