Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Mozi

Beindult a Terminátor

Hatalmas sikerrel debütált a The Sarah Connor Chronicles

2008.01.16. 15:48 | szerző: Retee | kategória: Mozi

Az amerikai forgatókönyvírók sztrájkja lassanként megbénítja a tévécsatornákat: félbe maradt sorozatok, csökkenő nézettség, az írókkal együtt demonstráló sztárok, vasárnap este pedig a Golden Globe-díj kiosztásával járó hagyományos megashow-t is egy félórás sajtótájékoztatóval kellett pótolni. Ám egyvalami megállíthatatlannak bizonyult: A Fox csatornán tegnap vetítették az új Terminátor-sorozat (The Sarah Connor Chronicles) első részét. A hatalmas várakozás övezte tévéterminátorból az első évad, azaz 13 rész forgatókönyve még a sztrájk kirobbanása előtt elkészült, így a jövőből küldött gonosz és jó robotok nem tévednek, amikor hétről hétre azt ígérik: visszatérek. A három külön-külön is klasszikussá vált mozifilmből megismert történet a T2 után veszi fel az események fonalát. Eszerint a 15 éves fiú, aki a jövőben az emberek szabadságharcát vezeti majd a gépek ellen és anyja folyamatosan bujkálni és menekülni kénytelen a gépbérgyilkosok elől, miközben az FBI is a nyomukban van. Az első rész nézettsége vasárnap este máris rekordot döntött: az elmúlt három év legnézettebb sorozatpremierje az Államokban a Terminátoré. (A Foxnak pedig utoljára hét éve sikerült ennyi ember a képernyők elé ültetni egy sorozat első epizódjával.) A producerek - köztük az eredeti filmek alkotójaként Andy Vajna - semmit nem bíztak a véletlenre: a bevezető rész forgatását a szakma egyik legelismertebb tévés rendezője, David Nutter irányította (korábban a Maffiózók, a Kés/alatt, a Smallville és a Vészhelyzet rendezője is volt), írónak a Világok háborúján Spielberggel együtt dolgozó Josh Fridmant kérték fel. A főhős Sarah Connort a 300-ban Gorgó királynőként ismertté vált Lena Heady alakítja, fiát pedig a Hősök című sorozatból ismert Thomas Dekker. Anyát és fiát egy női testőrrobot is segíti, aki, akit egy egykori balerina, a 26 éves Summer Glau jelenít meg. ■

hozzászólások (5)

afro
afro 2008.01.16. 18:46
Én elmodnom miért volt ekkor a nézettsége: mert a Terminátor egy klasszikus! És mindenki azt gondolta: azt a pokol! Ez baromi jó lesz! (pl. lesz Star Wars sorozat is és erre is ez lesz a reákció). És ezért megnézték az első részt. Szerintem a másodikat már a fele se fogja, ugyanis ennél nagyobb szart ritkán látni. Jellemtelen, nemodaillő szereplők, elég lejárt sztori (már bocsi de a T1 / T2 ben már mindent ellőttek amit lehet), és a látványvilág se az igazi. Én is láttam, sőt a másodikat is, sajnos.
De az eredeti két film baromi jó volt, Arnold alakításával az élen.
MagicMoment
MagicMoment 2008.01.17. 16:06
aha,csak mikor az első rész ment,akkor kb nfl sem volt a tévében,aztán érdekes módon,mikor a 2. részt leadták,akkor volt nfl, és minő meglepetés,a nézettség csökkent..
gémtila
gémtila 2008.01.19. 12:19
Én is megnéztem mind a két részét a sorozatnak....hát fost nem ér az egéssz...nem ajánlom senkinek.Gagyi story,még gagyibb szinészek stb.Szánalmas,hogy minden valamire való klasszikust igy próbálnak még jobban kiaknázni.
U.R.H.
U.R.H. 2008.01.19. 14:25
Bele néztem a 2. részbe. Az a terminátor fej, hogy az istenbe jön velük?

Ahhoz képest, hogy csak élőszövet juthat át elég lazán átjött velük az a cucc.
VodevilX
VodevilX 2008.01.19. 14:31
Nyilván 2 rész után nem lehet eldönteni, hogy milyen, majd kb. a 4-5. után. És egyébként is, egy ilyen sorozatnál érthető a magas nézettség az elején.
Majd kiderül, én azért még nézem.
ajánlott olvasnivaló