Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Egyéb

Ricoh-Java fejlesztői verseny

Idén már Magyarország részvételével.

2008.07.11. 15:26 | szerző: Dino | kategória: Egyéb

A Ricoh és a Sun Microsystems közös nemzetközi fejlesztői versenyt hirdetett, melyben idén először magyarországi felsőoktatási intézmények hallgatói is részt vehetnek. A versenyfeladat egy innovatív Java alkalmazás megalkotása lesz, mely a Ricoh multifunkciós eszközein futtatható. A kiírás lényege, hogy a pályázók egy olyan megoldást fejlesszenek ki, mely segítségével egy irodai berendezésből, korlátlan lehetőségekkel rendelkező integrált rendszer hozható létre.
A pályázat első szakaszában, mely 2008. június 1-től november 20-ig a szervezők olyan magyar felsőoktatási intézmények jelentkezését várják, ahol a pályázat témájához kapcsolódó szak működik, vagy ilyen jellegű oktatás folyik. A versenyre jelentkezni a edu.ricoh-developer.com weboldalon lehet, ahol a részletes leírés és részvételi szabályzat is megtalálható. Szeptember 1-től november 20-ig a nevezett intézmények hallgatói regisztrálhatják magukat a versenyre.
A pályázók az első fordulóban egy országos megmérettetésen vesznek részt, melynek nyertese továbbjut a 2009. áprilisi londoni döntőbe. Az európai döntő győztes csapata egyhetes San Francisco-i utazást nyer, mely során részt vesz a JavaOne konferencián is, ahol további szakmai tapasztalatra tehet szert. A további díjak között zselés nyomtató, digitális fényképezőgép és Sun fejlesztői csomag illetve egyéb ajándékok találhatóak. ■

hozzászólások (0)

ajánlott olvasnivaló