Pro Evolution Soccer 2018
Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Üzleti

Nokia - globális fejlesztői verseny

Komoly pénzdíjakkal inspirálja a finn cég a fejlesztőket.

2008.09.20. 19:30 | szerző: Retee | kategória: Üzleti

A Forum Nokia bejelentette a „Calling All Innovators”t, ami a fejlesztők globális versenye, és célja a társadalmat jobbá tevő mobilalkalmazások létrehozása. A „Calling All Innovators” arra ösztönzi a fejlesztőket, hogy merjenek nagyban gondolkodni arról a lehetőségről, hogy a mobil alkalmazások hogyan befolyásolhatják az emberi élet minőségét. A Nokia akár 150000 USD jutalmat is ki fog osztani készpénzben és nyeremények formájában, és azon felül a nyertes fejlesztők alkalmazásainak terjesztését is segíteni fogja. Dean Kamen, a technika globális úttörője, támogatja a Calling All Innovators versenyt. Kamen leginkább a Segway személyszállító eszköz feltalálójaként és a FIRST szervezet (For Inspiration and Recognition of Science and Technology – A tudomány és a technológia ösztönzéséért és elismeréséért) megalapítójaként ismert. A FIRST szervezet középiskolás diákokat ösztönöz arra, hogy tudományos vagy műszaki tanulmányokat válasszanak. A Nokia és Kamen arra ösztönzi a „Calling All Innovators” versenyen résztvevő fejlesztőket, hogy gondolkozzanak el a lehetőségeken. Mi lenne, ha a mobilokkal tesztelni lehetne a víz ihatóságát vagy a távoli falvakban élők számára lehetővé válna, hogy elérjenek olyan szűkös erőforrásokat, gazdálkodhassanak velük vagy elosszák őket, mint az elektromos áram vagy a víz? A „Calling All Innovators” olyan alkalmazások megalkotására ösztönzi világszerte a fejlesztőket, amelyek valóságos helyzetekben növelik a mobilkészülékek hasznosságát, a következő három kategória egyikében:

    • Környezeti kihívás: Változtasd meg a dolgokat egy olyan alkalmazással, melynek célja, hogy a mobilitás globális környezeti hatását a lehető legkisebbre csökkentse, és találj módot olyan mobil megoldások kidolgozására, amelyek segítenek a felhasználóknak a fenntarthatóságot segítő döntéseket hozni, mint például az energiafelhasználás vagy az ökológiai lenyomat csökkentése.
    • Feltörekvő piacok: Ebben a kategóriában új lehetőségek nyílnak a fejlesztőknek, hogy elképzeljék az olyan újító alkalmazások és szolgáltatások lehetőségeit, amelyek befolyásolják a fejlődő országokban élő milliók mindennapi életét. Megoldásokat várunk például az oktatás, az egészségügyi adatokhoz való hozzáférés, az infotainment (az informálva szórakoztatás), a vidéki mezőgazdaság területén, vagy bármilyen egyéb alkalmazást, ami a feltörekvő piacok lakóinak életét javítja.
    • Technológiai bemutató: Ez a kategória lehetőséget nyújt olyan lenyűgöző, élményszerű alkalmazások létrehozására és bemutatására, melyek a Series 40 vagy az S60 készülékeken futó bármelyik technológiát használják, például Flash Lite, Java, Python vagy nyílt technológia. Ez a fejlesztői tárlat segíteni fog, hogy a felhasználókban tudatosuljon, mire képes egy alkalmazás – legyen az egy célfeladatra készült vagy egy egész közösséget szolgáló.

    Minden kategória győztese 25000 dollárt kap, egy utat a Mobil Világkongresszusra Barcelonába 2009-ben, valamint alkalmazásuk ingyenes terjesztését a különböző Nokia-csatornákon. A kategóriák második helyezettjei 10000 dollárt kapnak, a harmadik helyezettek pedig 5000 dollárt. A verseny 2008. szeptember 16-án indul, és minden pályázatnak be kell érkeznie 2008. december 15-ig. A döntősöket 2009 januárjában választjuk ki és értesítjük. További részletek a www.callingallinnovators.com oldalon találhatóak. ■

hozzászólások (0)

ajánlott olvasnivaló