Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Mozi

Kerekasztal-beszélgetés a Hullámról

A könyv fordítója, a szerkesztője, és a TaSz is ott lesz a beszélgetésen.

2008.10.06. 07:35 | szerző: Retee | kategória: Mozi

Kerekasztal-beszélgetést rendez az SPI International Magyarország Kft és az Athenaeum Kiadó A hullám című német filmről és könyvről, amelyet október 7-én (kedden) 18 órakor az Uránia Nemzeti Filmszínház kávézójában tartanak. A műről Láng András, a könyv fordítója, Tracikievicz Zsófia, a könyv szerkesztője, Sárossy Bogáta és Morvai Edit, a Goethe Intézet munkatársai, valamint Baltay Levente a Társaság a Szabadságjogokért szervezetének ügyvivője beszélgetnek. Moderátorként Gyárfás Dorka működik közre. A Hullám története egy átlagos gimnázium átlagos osztályában játszódik. Egy projekthét keretében az osztálynak az autokrácia témáját kell feldolgoznia. Tanáruk, Rainer Wenger (Jürgen Vogel) úgy dönt, hogy valami teljességgel szokatlan, az átlagostól eltérő dolgot csinál a projektből. Tanári megbízatását önhatalmúlag átalakítja, és különös kísérletbe kezd az osztállyal: Azt akarja, hogy saját bőrükön tapasztalják meg az autokráciát - csak néhány napig. De ez a hét nagyon hosszú lesz mindazoknak, akik részt vesznek a kísérletben. ■

hozzászólások (4)

padavan
padavan 2008.10.06. 10:25
Ahogy én érzékelem, egyre több az ilyen PR- (x)- cikk a hírek között... :-(
McCl@ne
McCl@ne 2008.10.06. 11:12
Azt hiszem, Canonék is csengethettek rendesen, mert vmelyik héten pl. nem láttam az oldalt a fényképezőgéphírektől! :-/
Nem mintha érnyiszálásba kezdtem volna, de kilógott a lóláb rendesen.
(lécci senki ne írja be, hogy "ez egy számtech oldal, bőven belefér az ilyesmi!"... köszi)
padavan
padavan 2008.10.06. 12:42
Én megmondom őszintén, kimondottan zavar ez a fokú reklámozás, lassan minden második "hír" nem más, mint egy (x).

Azért sem értem, mert még véletlenül sem célcsoport az itteni közösség az ilyen készülékekre, szolgáltatásokra. Gondolok itt profi kamerákra és társaikra.
Dino
Dino 2008.10.06. 13:12
A magazinunkban a játék témák mellett van hardver és DVD rovat is (igaz, ezek nem annyira prominensen, de vannak), ezekhez kapcsolódóan szoktunk leközölni híreket, ha olyat kapunk, ami legalábbis kicsit érdekelheti az olvasókat. Ill. van, hogy színesítésül, mint pl. mostanában az 1-2 Comedy Centralos hír (végülis a fórum hozzászólások alapján többen örültek neki, hogy ilyen is lesz). Ezek nem fizetett hirdetések, egy fillérünk nem lesz abból, hogy leközöljük. (De jó is lenne, ha lenne :) ) De ezek szerint a fenti alapkoncepció lehet, hogy nem teljesen megalapozott (mármint hogy van, akiket érdekelnek az ilyen hírek is). Lehet, hogy kiírok majd valami szavazást pl. Bár lehet, hogy egyszerűbb lesz megnézni a hírek olvasottsági indexét - ellenben az is benne van, hogy ott a link a hírre, nem kell elolvasni, ha nem tetszik a címe alapján, ha viszont pl. valakit érdekelnek a mobiltelefonok, az kattinthat bátran, ott van neki is az információ, hogy milyen új készülék jön. Vagy ez tényleg ekkora baj lenne, hogy igyekszünk több DVD/film/mobil/fényképezőgép/mp3 lejátszó témájú hírt is berakni?
A Canon EOS 5D Mark II mondjuk tényleg nem célközönség, azt inkább saját érdeklődési köröm miatt raktam ki hírnek, de a PowerShot/IXUS kategória azért ide való szerintem.
ajánlott olvasnivaló