Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Játék

Diablo III - Battle.net, mod, PC

Ingyenes marad-e a Battle-net? Lesz mod támogatás? Marad a PC exkluzivitás? Három kérdés, három válasz.

2008.10.13. 13:51 | szerző: Retee | kategória: Játék

Több fontos kérdés is felmerült már a Diablo III kapcsán a játékosokban, amelyekre eddig nem tudhattuk a választ, ám a Blizzard illetékesei végre tiszta vizet öntöttek a pohárba. A három legérdekesebb témának kétség kívül a PC exkluzivitás, a mod-támogatás, és a Battle.net fizetős, vagy ingyenes mivolta bizonyult. Lássuk:

  • PC exkluzív marad-e a Diablo III?
   Több pletyka is felröppent arról, hogy a Blizzard esetlegesen konzolra is elkészíti akció-RPG-jét. A cég nevében Leonard Boyasky vezető-dizájner válaszolt erre: "A játékaink közül való igaz, hogy egyedül a Diablo III-at lenne érdemes átportolni más platformokra is. Ez azonban csak elméleti lehetőség, és határozottan állíthatom, hogy nem szerepel a terveink között konzolos verzió, a játék marad PC exkluzív.
  • Fizetős lesz-e az új Battle.net?
   A Blizzard megújítani kényszerül népszerű Battle.net szolgáltatását, s így sokakban felmerült, hogy vajon ezzel együtt fizetős, vagy ingyenes lesz-e a multiplayer játék. Jay Wilson igazgató végre megadta a választ: "Nem olcsó dolog a Battle.net megújítása, azonban mindannyian úgy gondoljuk a cégnél, hogy nem lenne tisztességes, ha külön díjat szednénk be a multiplayer játékért. Így a válaszom az, hogy ingyenes marad. Gondolkozunk különféle lehetőségeken, hogy hogyan tehetnénk gazdaságossá a multiplayer rész üzemeltetését, de még nincs végső elképzelésünk.
  • Támogatja-e a Battle.net/Diablo III a modokat?

  Manapság egy-egy játék nagyon komoly előnyre tehet szert azáltal, hogy modok készülnek a programhoz, amelyek néha felül is múlják az "eredeti"-t népszerűségben. Így nem meglepő, hogy sokakat érdekelt, vajon a Battle.net támogatja-e ezeket. Erre a kérdésre szintén Jay Wilson válaszolt: "Természetesen mi is tisztában vagyunk a modok előnyeivel és hátrányaival, így már a fejlesztés kezdeti szakaszában megtárgyaltuk, hogy mi legyen velük, támogassuk-e őket, vagy sem. Végül arra jutottunk, hogy túl sok munkát és figyelmet igényelnének, amire nincs kapacitásunk, így a válaszom nem, nem támogatjuk a modokat. ■

Diablo III
További hírekért és cikkekért ugorj a játék adatlapjára:
Diablo III

hozzászólások (11)

Playbahnosh
Playbahnosh 2008.10.13. 21:07
LESZ, nem most. Ha figyelmesen elolvasod, már hintegetik, hogy nekik eléggé nem gyere be az ingyen Battle.net, mert sokba kerül, és már gondolkoznak rajta, hogy lehetne "megoldani" a dolgot. Tehát, valamilyen szinten fizetős lesz előbb-utóbb.
sysnrt
sysnrt 2008.10.13. 21:10
"Így a válaszom az, hogy ingyenes marad."
Persze nagyon sok mindent ki lehet ebből hámozni, de én inkább azt mondom, hogy ingyenes marad.
davkar9
davkar9 2008.10.13. 22:39
"A Battle.net fenntartása elegendő technikai problémát okoz ahhoz, hogy a macerás karbantartás miatt pénzmagot számítson fel a Blizzard. Ennélfogva minimális eseti díjat kell majd fizetniök a Multiplayer Diablo 3 játékosoknak a Battle.Neten. World of Warcraft szolgáltatások jó példa, mi fog történni, ha például szervert kívánunk váltani vagy a karakterünk nevét akarjuk megváltoztatni. Nem tartozik a központi játékélményhez, külön macera a beállítása, így itt is fizetni kell majd érte. Mivel a Diablo 3 nem MMO, havidíjat nem számolhat fel a Blizzard. A teljes játéktartalmat ingyen élvezhetjük végig, csak a különleges adminisztrációs munkát igénylő kérésekért kell fizetnünk." HW

:-D:-D:-D
Playbahnosh
Playbahnosh 2008.10.14. 00:12
Önmagában a Hellgate sem volt MMO, mégis fizetősek a szerverek, szal ebből nem vonnék le messzemenő következtetést. A másik dolog meg az, hogy mennyire számít "különleges adminisztrációnak" amikor egy szkript átír egy rekordot az adatbázisban, pl karakternév váltás vagy szerverváltás. Húdenagy munka az, akár 3 másodpercébe is beletelik egy embernek. Nevetséges. Magyarázzák a bizonyítványt... "Tanár Úr kérem én készültem" :-/
VodevilX
VodevilX 2008.10.14. 02:01
A StarCraftos hír után én is mernék rá fogadni, hogy várható az ingyenes alap része a Battle.net-nek, illetve a fizetős extra rész.
ajánlott olvasnivaló