Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Bulvár

Leszbit tiltott a Microsoft

A hölgy szerint a Microsoft füle botját sem mozdította panaszára.

2009.02.26. 13:12 | szerző: Retee | kategória: Bulvár

Merüljünk most el picit a bulvár gyönyörteljes világában, ahol a minap a Microsoftot az a vád érte, hogy hátrányosan különbözteti meg a homoszexuális egyedeket. Egy Theresa nevű lány arról számolt be, hogy az Xbox Live szolgáltatás kapcsán igen komoly támadások érték szexuális irányultsága miatt. A hölgy ugyanis jelezte adatlapján, hogy ő leszbikus, illetve a "gay" címkével is felruházta profilját. Beszámolója szerint ezek után viszont rengeteg játékos kezdte el sértegetni, illetve üldözni a különböző játékokban, mondván, hogy nem szeretnék, ha a gyerekeik „ezt a sz**t” látnák a Live-n. A leányzó mindezt jelentette a Microsoftnak, akik azonban - talán meglepő módon - nem mellé, hanem az ellenfelek mögé sorakoztak fel, s azt közölték Theresával, hogy a többi játékost sérti a profilja, és legyen szíves picikét módosítani rajta. Miután pedig ez nem történt meg, úgy tűnik, hogy hölgyünk számláját az MS egyszerűen letiltotta.
S hogy mit is lehet egy ilyen hír végén mondani? Talán azt, hogy valóban nem korrekt lépés egy lányt zaklatni, ugyanakkor felmerül az a kérdés is (és ezt több külföldi site is boncolgatta), hogy vajon egy játékosprofilnál miért szükséges valakinek a - bármilyen irányú - szexuális irányultságát taglalnia?
A Microsoft Magyarország PR menedzserétől érkezett a hírhez az alábbi kiegészítés:
"A hölgy a gamertagjában jelezte szexuális orientációját, amit az Xbox Live Terms of Use egyértelműen tilt, ezért bannolták."

hozzászólások (15)

Madrac
Madrac 2009.02.26. 17:27
Nem hinnem hogy valasztasi lehetoseg, szerintem a leiras reszbe tette bele.
asas01
asas01 2009.02.26. 17:40
Sok primitív embert nézethettek veled kiskorodban.

Egyébként egyszerű az ügy: meg kell nézni, hogy regisztráláskor milyen feltételeket fogadtatnak el a kedves játékossal. Tekintve, hogy nyilván sok gyerek veszi igénybe a szolgáltatást, gondolom tiltva van mindenféle szexuális/politikai/vallási megnyilvánulás. Ha ezek ellen mind egyforma erélyességgel lépnek fel, semmi gond. Ha viszont [hetero] tageseket nem bannolnak, akkor remélem kap azért egy kis pert a nyakába az MS.
Ez a Theresa mondjuk a dráma alapján valami ráérős, feltűnési viszketegséggel bőven megáldott tinilánynak tűnik.
Dark Archon
Dark Archon 2009.02.27. 08:24
Szerintem "hetero" tagesek nincsenek, tekintve, hogy leginkább a buzik és a leszbik szenvednek afféle "azért is megmondom a világnak" illetve felvonulgatós feltűnési viszketegségben.

Egyébként teljesen igaza van a MS-nek, elvégre gyerekek is játszanak. Meg az ilyesmi minden valamire való online játékban / közösségben moderálva van.
szbszig
szbszig 2009.02.27. 08:36
Szerintem felesleges nekünk itt, a PC Dome-on ezen a témán rágódni. asas nagyon jól összefoglalta a dolgot: egyrészt a felhasználói feltételek egyértelműen meghatározzák, kinek van igaza; másrészt pedig azok betartásával egyenértékűként kell kezelni a túlzásba vitt homo- és heteroszexuális megnyilvánulásokat. Ennyi.
Dino
Dino 2009.03.02. 18:43
A hírt kiegészítettük a Microsoft Magyarország PR menedzserétől érkezett kiegészítéssel:
"A hölgy a gamertagjában jelezte szexuális orientációját, amit az Xbox Live Terms of Use egyértelműen tilt, ezért bannolták."
ajánlott olvasnivaló