Pro Evolution Soccer 2018
Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Üzleti

Hét millióból 18 milliárd - Mennyit is ér egy cég?

Sikertörténet a Blizzard főszerelésével.

2010.01.20. 00:04 | szerző: Madrac | kategória: Üzleti

1995-ben a Blizzardot megvette a Davidson & Associates befektetési cég, hétmillió dollárt fizetve a fejlesztő stúdióért. Mikor ezt hallotta az Activision főnöke, Bobby Kotick, egyszerűen őrületnek nevezte a dolgot. "Elment az eszetek? Csak egy szerződéses fejlesztőcsapat! Lehet ott van nekik a Warcraft, de mást nem tudnak felmutatni. És ti hétmilliót fizettetek érte! Ez őrület!" - mondta annak idején. Aztán eltelt tizenkét év és az Activision és a Blizzard egyesült, egy 18,8 milliárd dolláros szerződés keretében... ■

hozzászólások (4)

EnforcerHUN
EnforcerHUN 2010.01.20. 06:08
lol:-D
De előre a rosseb sem tudja megmondani hogy milesz holnap:-D
AstorAnt
AstorAnt 2010.01.20. 08:38
Ugyan ez nem tudom mióta hír, de nem nem leszek szőrszálhasogató:D
De amúgy meg teljesen igaza volt, mert tényleg nem volt nekik más mint a Warcraft(na meg egy balckthorn, de az most mind1), és akkoriban a játékpiacban bár volt pénz, de töredéke a mostaninak.Gyakorlatilag a casual gamer réteg alig létezett(plusz aki volt, annak kimerült a játék az aknakeresőben), és a hc játékosok száma is elenyésző volt.Folytathatnám még ott hogy a játékipar fellendülésében óriási szerepe volt az internetnek(akármennyire is nőtt a kalózkodás száma is egyúttal), de totál felesleges lenne még tetézni a tényeket(infláció, drasztikus megnövekedése mind a projekteknek, mind pedig a cég anyagi értékének, stb.), mivel a vak is látja hogy akkoriban az Activision főnöke teljesen jól látta a dolgot.
Végülis az Activision még mindig a játékipar egyik legmeghatározóbb szereplője, és még mindig ugyanaz az ember ül a főnöki székben:)
Retee
Retee 2010.01.20. 11:07
Sikersztori, kár hogy a vége már nem olyan szép. A Blizzard kb 10 éve már csak a régi pecsenyéket sütögeti, nincs bennük semmi művészi hajlam, ami más csapatoknál igen, hogy valami újat tegyenek le az asztalra. Úgy, ahogy a 90-es évek közepén csinálták. Persze várom a StarCraft 2-őt, a Diablo 3-at, meg majd a Warcraft 4-et is, de azért illene lassan valami tök újba is belefogni - ami alatt nem MMO-t értek.
Gobiakos
Gobiakos 2010.01.20. 12:55
Hejjj, a Blackthorn mekkora jó játék volt máááár! Imádtam! :-D
ajánlott olvasnivaló