Pro Evolution Soccer 2018
Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Mozi

Holland film kapta a 17. Titanic Filmfesztivál fődíját

Esther Rots A bőrön is áthatol c. filmje nyerte el a 10.000 euró értékű Hullámtörő-díjat.

2010.04.19. 16:00 | szerző: helti | kategória: Mozi

Április 18-án véget ért a 17. Titanic Nemzetközi Filmfesztivál. Egy nappal korábban, az ünnepélyes záró gálán, kihirdették az idei mustra díjnyertes alkotásait. A nézők szavazatai alapján ezúttal Wes Anderson animációs filmje, A fantasztikus Róka úr lett a közönségdíjas alkotás. A dobogó második fokát a francia Rémi Bezancon szeretnivaló filmje a Hátra lévő életed első napja foglalta el, míg a harmadik legtöbb voksot A Vörös Kápolna c. dán dokumentarista alkotás kapta.
A Diákzsűri idén Asghar Farhadi Elly története c. munkáját jutalmazta díjával, mert véleményük szerint a film „kiválóan reflektál a férfi és női kapcsolatok társadalmi vetületeire egy sokszereplős, jól működő zárt szituációs drámán keresztül”.
A Titanic fődíját, a Hullámtörők-díjat, a háromtagú zsűri (Tiina Lock, Nick James, Gothár Péter) hosszas vita után végül a holland Esther Rots A bőrön is áthatol c. filmjének ítélte oda. Elmondásuk szerint mind a kilenc versenyfilm rendkívül erős alkotás volt, emiatt született meg nehezen a végső döntés. Nick James szerint a díj odaítélésekor azt tartották szem előtt, hogy azt egy olyan elsőfilmes alkotónak adják, akinek filmje témaválasztását és esztétikai megvalósítását tekintve is merészségről tesz tanúbizonyságot.
A 17. Titanic Filmfesztiválon 2010-ben bemutatott - többségében a hazai forgalmazást sajnálatos módon elkerülő - alkotásokat 13 500 néző tekintette meg a mustra 10 napja alatt. A legnépszerűbb filmek a következők voltak: A fantasztikus Róka úr, Metropia, A Vörös Kápolna, Asszony zongora nélkül, Ésszerű megoldás, Perzsa macskák, Emlékeim nyomában, Tágra nyílt szemek, Szerelem és halál egyenlete, Parking, Érzelmi pótlék, Menedék, Szimbólum, Szép kis szakítás, 35 pohár rum. ■

Forrás: Titanic sajtóiroda

hozzászólások (0)

ajánlott olvasnivaló