Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Mozi

Peter Jackson rendezheti a Hobbitot

A Gyűrűk ura előzmény filmnek tegnap óta nincs rendezője, ám könnyen lehet, hogy Peter Jackson személyében gyorsan megtalálták az utódot.

2010.06.01. 14:10 | szerző: Retee | kategória: Mozi

Némi probléma adódott a Gyűrűk ura előzménytörténet, a Hobbit film kapcsán, hiszen tegnap eldőlt, Guillermo del Toro visszalép a rendezői széktől. Mindössze egy nap kellett azonban hozzá, hogy egy befusson egy új, potenciális jelölt, méghozzá Peter Jackson (Gyűrűk ura trilógia, District 9). Jackson amúgy is a film egyik producere, s mint elmondta, nagyon sajnálja, hogy del Toro kilépett (bár a forgatókönyv megírásában továbbra is segít), főleg mert nem túl optimális egy filmet akkor átvennie egy új rendezőnek, mikor már kiválasztották a színészeket, a helyszíneket és aláírtak minden szerződést. ■

hozzászólások (6)

Germinator
Germinator 2010.06.01. 14:21
Hát egészen pontosan del Toro azért lépett vissza, mert az MGM filmstúdió csődbe ment (javítsatok ki, ha), és emiatt totál bizonytalanná vált, hogy mikor lehet elkészíteni a filmet. Már eleve 2012 végére datálták az első rész premierjét, erre kiderült, hogy lehet, hogy még azt is el kell tolni minimum 1 évvel. És - ezt Dealer írta, tőle tudom - del Toronak a forgatás idejére Új-Zélandra kellett volna költöznie, de ha tényleg csak sok-sok év múlva készülhet el, az neki nagyon rosszul jött volna más filmtervei miatt.

Nem a film körül van baj, hanem a filmstúdió csődje tett keresztbe a projektnek. Ugyanez van egyébként a James Bond-franchise-zal is, az új filmnek idén kellett volna jönnie, ehhez képest az sem biztos, hogy lesz új film.
Gobiakos
Gobiakos 2010.06.01. 14:27
Így van.

"Del Toro eredetileg 3 évre kötelezte el magát a projektnek - három évig élt volna Új-Zélandon -, de a jelenlegi halogatásoknak, bizonytalanságoknak köszönhetően ez az idő akár a duplájára is dagadhat, amit sajnos ő nem engedhet meg magának, mivel számos egyéb olyan projekt sorakozik a naptárában, aminek elkötelezte magát."

forrás: aeonflux.freeblog.hu
balays82
balays82 2010.06.01. 14:30
Értem, kösz az infót. Nem is tudtam, hogy a MGM-nek köze van a Hobbithoz, azt hittem ezt is a New Line készíti, mint a LoTR trilógiát. Közben megnéztem, hogy a Hobbit közös produkció lett volna. Az biztos, hogy ez nem túl jó hír, még szerencse, hogy több lábon áll a film. A MGM elég nagy veszteség lenne, de ők már évek óta csak vergődnek.
Hofi
Hofi 2010.06.01. 22:15
Peter Jackson csak jót tehet a filmnek. Ha hozza a LOTR színvonalát, már megérte!
-T0ng-
-T0ng- 2010.06.02. 08:07
Az MGM egyenlőre még él, bár nagyon a szakadék szélén áll. Nagy a tartozása és minden a hitelezőin múlik. Március 13.-án a stúdió nekikezdett egy új stratégiának, hogy potenciális partnert/partnercéget találjon. Ha a terv bejön nekik, annyi ideig még képesek lesznek életben maradni, hogy nagy dobásokat hozzanak a mozikba.

Én nagyon aggódom az MGM miatt, főleg hogy ők a James Bond filmek tulajdonosai és így most az is veszélyben van. Remélem kilábalnak belőle, vagy megveszi a jogokat egy arra érdemesebb cég.
ajánlott olvasnivaló