Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Játék

BlizzCon 2010: A Diablo III nem lesz e-sport

A Blizzard szereti az e-sportokat, de a Dio III nem lesz az.

2010.10.24. 12:44 | szerző: Playbahnosh | kategória: Játék

Elég nyilvánvaló, hogy a Blizzard imádja a felhajtást és az e-sportokat, szereti támogatni játékaikban a kompetitív versengést, bajnokságokat és viadalokat rendeznek évről-évre. A StarCraft már hosszú évek óta a WCG egyik legnézettebb sportága, a SC2-n ebben a pillanatban is ezrek küzdenek egymással a tabellás helyekért, ahogy a WoW arénákban is zajlik a harc rendesen. Nemrég tudódott ki az is, hogy a Diablo III-ban lesz PvP aréna, ahol a játékosok egymást csépelhetik a tengernyi démon helyett. Hogy ebből szándékoznak-e a készítők e-sportot csinálni? A Blizzard válasza: "Nem".
Az idei BlizzConon tartott Diablo 3 Q&A beszélgetésén többen is megkérdezték az illetékesektől, hogy támogatják-e majd a kompetitív multiplayert a játékban. A játék egyik fejese, Jay Wilson a kérdésre egy kategorikus "nemmel" válaszolt. A indoklás szerint a PvP rész már a Diablo II-ben is csak szórakozásra és a legerősebb build-ek megtalálására szolgált. Ha a Blizzard a Diablo III-ból is egy StarCraft II szerű e-sportot akart volna csinálni, akkor a szórakoztató játékmenet (és potenciálisan kihasználható képességek) helyett a PvP és a karakterek kiegyensúlyozása lenne mindenek felett a legfontosabb. "Ha a Diablo III e-sport lenne, akkor a PvP kiegyensúlyozás diktálna mindent...ezt nem szeretnénk".
Ennek ellenére, természetesen semmi sem akadályozza meg, hogy óriás varangyokkal zabáltassuk fel a haverokat a Diablo III arénáiban, akár versenyszerűen is, de a készítők nem fogják ezt kifejezetten támogatni. ■

Diablo III
További hírekért és cikkekért ugorj a játék adatlapjára:
Diablo III

hozzászólások (3)

sheldon_c00per
sheldon_c00per 2010.10.24. 19:22
amint kijon hozza a modding cucc, az lesz, higgyetek el. nincs az az isten, hogy egy ilyen kompetitiv jatekbol ne csinaljon a nep e-sportot.
Playbahnosh
Playbahnosh 2010.10.24. 19:57
A Dio 2-ből sem lett egy echte cyber sport, pedig abból is ugyanúgy lehetett volna. B.net-en lehetett co-opban játszani vagy akár egymást gyepálni is, de rendes kompetitív játék nem volt. Szerintem ugyanez lesz a Dio 3-al is. Single és co-op biztos megint hatalmas élmény lesz, de ez a játék szerintem sem igazán a PvP-ről szól.
sheldon_c00per
sheldon_c00per 2010.10.24. 21:09
a te allaspontodat tamasztja ala a PvP arenak jelenlete is =)
ajánlott olvasnivaló