For Honor
Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Kultúra

Matyóföldi diákok kincstan órája Brazíliában

Kinect vezérlővel felszerelt Xbox 360-at is nyerhetnek a legjobbak.

2010.10.28. 11:59 | szerző: Retee | kategória: Kultúra

Rendhagyó helyszínen, Brazíliában lesz a borsod-abaúj-zemplén megyei Tard általános iskolájának összevont történelem-földrajz órája, melyet rajtuk kívül még további kétszáz szerencsés élőben követhet az internet segítségével. Ezzel a nyitánnyal indul az Iskolák versenye a tengernyikaland.hu-n. A beharangozott tanórára magyar idő szerint október 28-án, csütörtökön délután két órakor, pár ezer kilométerrel odébb, Brazíliában pedig reggel kilenc órakor csengetnek be - a Tengernyi Kaland valóságjáték keretében. A különleges óra részesei a tardi Fundametum Iskola diákjai lesznek, akik online, élő kapcsolatban beszélhetnek a Brazíliában dolgozó Octopus Tengerészeti Kutatócsoport tagjaival, akik a helyszínről rendhagyó kincstan órát tartanak történelmi, földrajzi ismeretekkel megfűszerezve. A tanulók kérdéseket tehetnek fel az Atlanti-óceánban dolgozó kutatóknak, Farkas Viktornak, Jójárt Andrásnak, valamint Schweitzer Szabolcsnak.
Október 28-i dátum ezen túl is fontos fordulópontja a Tengernyi Kaland játéknak, mivel ezen a napon veszi kezdetét az iskolák versenye, mely – akárcsak az egyéni játék – december 4-ig tart. Ennek lényege, hogy a játékosok megjelölhetik, melyik iskolába járnak, és ezzel pontjaikat az intézmények versenyében is kamatoztathatják. Az iskolák pontszámainak megállapítása az iskolák tanulói létszáma szerinti súlyozással történik. Az iskolák közötti játékot – s ezzel a Promethean Digitális táblát – az az iskola nyeri, amely a játék időtartama alatt a legjobb teljesítményt nyújtja e szempontok szerint. Ezzel együtt pedig folytatódik az egyéni verseny is, mely további nyereményekkel – a közbülső állomásokon könyvekkel, számítógépes kellékekkel, a végén pedig Kinect érzékelős Xbox 360 konzollal, Intel Learning Series laptoppal – ösztönzi játékos ismeretszerzésre a diákokat. ■

hozzászólások (0)

további hírek

JátszóDome: részlet a Take On Mars emberes küldetéséből

Lackó bemutatja a marsi túlélőjátékot.

Már előtölthető a Tom Clancy’s Ghost Recon Wildlands nyílt bétája

A tesztre a hétvégén kerül sor, de már most előre letölthetjük vagy frissíthetjük a klienst. Egy új trailer is érkezett.

Hamarosan mozikba is eljut a Vakondok 4 - Végigjátszás

Dokumentumfilm készült a hazai játékfejlesztés hőskoráról.

JátszóDome: Sniper Elite 4 - 2. rész

Közel egy órán át folytatódnak kalandjaink San Celini szigetén.

Négy új videón a Horizon: Zero Dawn, amely pontokat is kapott már

Bemutató a világ felfedezéséről, annak lakóiról, a vadászatról és a főhősről, Aloyról.