25 éve Veletek – PC Dome / PlayDome

Mobil

Jön a Samsung Galaxy S II

Duplamagos processzorral és Android 2.3-mal érkezik az új modell.

Írta: Dino

Az Android operációs rendszerrel felszerelt okostelefonok piacán igen jól szerepelt a Samsung Galaxy S készüléke, amelynek a Mobile World Congressen bejelentették a folytatását. A Galaxy S II (más néven GT-I9100) duplamagos processzorral és 4,27 hüvelyk átlójú Super AMOLED Plus kijelzővel rendelkezik, operációs rendszerként pedig a Gingerbread fedőnevű, 2.3-as verziójú Android fut rajta. HSPA+ hálózathoz akár 21 Mbps sebességgel képes csatlakozni, Bluetooth 3.0+HS került beépítésre, és persze wifi hálózatokhoz is kapcsolódik. 8 megapixeles kamerát építettek bele, amely Full HD (1080p) videók felvételére is képes.
A Galaxy S II-n ismerhetjük meg a Live Panel funkciót, amely egyetlen, tetszés szerint átszabható kezdőképernyőn jeleníti meg az élő webes tartalmakat és alkalmazásokat. A telefon képes lesz az SMS üzeneteket hangüzenetté alakítani, de fordító is kerül bele: a mikrofonba mondott szót vagy kifejezést írásban vagy hangosan fordítja le. A Kies Air segítségével helyi wifi csatlakozáson keresztül számítógépünkről férhetünk hozzá a telefonon tárolt tartalmakhoz. A Near Field Communication technológia támogatásával pedig NFS-chippel rendelkező tárgyaknál (pl. címkék, plakátok) juthatunk könnyen információkhoz.
Ebben a telefonban jelennek meg a Samsung Hub alkalmazások. A Social Hub Premium a kommunikációs funkciókat gyűjti össze a névjegyzékhez kapcsolva (IM, közösségi oldalak, üzenetek). A Readers Hubon keresztül több mint 2,2 millió könyv és novella, valamint 2000 nemzetközi és helyi újság érhető el 49 nyelven, továbbá 2300 magazin 22 nyelven. A Game Hub nevének megfelelően a játékok része, míg a Music Hub a 7digital jóvoltából 12 millió zeneszámhoz biztosít hozzáférést.

Kattints ide, ha tetszett a cikk!

Dino

Dino
Kb. 8 évesen ismerkedett meg egy ZX81-gyel, amit egy C64 követett. 1993-tól a Commodore Világnál és utódlapjainál, valamint a ZED-nél dolgozott, majd 1998-ban barátaival megalapította a PC Dome-ot. A többi már történelem...

HOZZÁSZÓLÁSOK

Még nincs hozzászólás, légy Te az első!