Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Konzol - Sony

Napok óta nem elérhető a Playstation Network

Hacker-támadás miatt leállította online szolgáltatását a Sony.

2011.04.23. 22:02 | szerző: GeryG | kategória: Konzol - Sony

A Sony péntek délután a Playstation blogon hivatalos közleményben tudatta, hogy külső forrásból származó támadás miatt április 20-án leállította a Playstation Network szolgáltatást. A probléma kivizsgálása és orvoslása idejére nem indítják újra a szervereket. Patrick Seybold, a Sony kommunikációs igazgatója a következőképp reagált a történtekre:
"Külső támadás érte a Playstation Network és Qriocity szolgáltatásunkat. A kivizsgálás idejére és, hogy biztosítani tudjuk az online szolgáltatásaink jövőbeni zavartalan és biztonságos működését, április 20-án, szerdán leállítottuk mindkét rendszert. Továbbra is a felhasználóink és partnereink minőségi szórakoztatása a legfontosabb célunk. Mindent megteszünk, hogy mihamarabb megoldjuk ezt a helyzetet, de addig is köszönjük a megértéseteket. Folyamatosan tájékoztatni fogunk benneteket, amint lesznek új információink."
Egyelőre nem lehet tudni, hogy a Playstation tulajdonosok mikor jelentkezhetnek be újra a Playstation Networkre, de a helyzet súlyosságát jelzi, hogy a Sony mérnökei nem láttak egyelőre más megoldást, mint a szerverek leállítását. Fontos megjegyezni azt is, hogy a két szolgáltatás több millió felhasználó személyes adatait tárolja, beleértve belépési kódokat és hitelkártya információkat, így érthető a Sony óvatossága a helyzettel kapcsolatban.
Sokan a rendszer leállása után azonnal arra a hackercsapatra kezdtek gyanakodni, amely néhány héttel ezelőtt egy videóban jelezte, hamarosan komoly támadást indít a Sony ellen. Az Anonymus nevű csapat azonban elzárkózott az esettől, mondván, ez most nem az ő művük.
"Az AnonOpsnak semmi köze nincs ehhez az incidenshez, így nem vállalja a felelőséget azért, ami történt."

hozzászólások (0)

ajánlott olvasnivaló