Pro Evolution Soccer 2018
Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Üzleti

Ubisoft - új részleget alakítanak ki

A Ubisoft elkezd foglalkozni a filmiparral is.

2011.05.03. 10:37 | szerző: rootshaper | kategória: Üzleti

A francia videójáték fejlesztő cég, a Ubisoft most egy, a székházuktól teljesen elkülönített részleget alakított ki cégükben. Ennek a részlegnek az lesz a feladata, hogy a már felfuttatott IP-ket szépen, valamilyen formában vászonra, vagy képernyőre vigyék.
Ha visszatekintünk kicsit az időben, láthatjuk, hogy a Ubisoft már egy ideje kacérkodik ezzel a gondolattal, ezt bizonyítandó, útjára bocsátotta az Assassin's Creed websorozatot. A cég 2007-ben bejelentette, hogy szeretne egy CGI stúdiót indítani Montreálban és ebben az évben Yves Guillemot azt nyilatkozta, hogy a Ubisoft szeretné kicsit átcsoportosítani az erejét és több hangsúlyt fektetni a filmes iparba.
2008-ban a Ubisoft lecsapott a Hybride CGI stúdióra, mely olyan filmekbe lehet életet mint a 300 és a Sin City, de azt a tényt se becsüljük le, hogy egy olyan koponyával is együtt dolgoztak már, mint James Cameron - az Avatar játék kapcsán.
Egyébként a 2010-ben a Disney által készített Prince of Persia film a valaha készült legnagyobb bevételt és népszerűséget hozó videójáték adaptáció és 335 millió dollárt hozott a cégnek világszerte.
Nem ez volt az első próbálkozása a Ubisoft-nak a filmiparral, emlékezzünk csak vissza: ismét 2007-ben járunk és tegyük fel, hogy a Splinter Cell: Chaos Theory-val játszunk, aztán belekukkantunk a bónusz tartalomba és lám, ott egy teaser trailer, ami egy Splinter Cell filmet sejtet.
Úgy hírlik, hogy a Ubisoft filmes részlegét a volt Europacorp vezérigazgató, Jean-Julien Baronnet, és a volt Walt Disney Studios France igazgató, Jean de Rivieres fogja majd sikerre vinni, ellátva a marketing és reklám feladatokat is.

hozzászólások (2)

Artemius '89
Artemius '89 2011.05.03. 18:09
Éljen, jöhet az Assassin's Creed film :P:P
.:[Kain]:.
.:[Kain]:. 2011.05.03. 23:34
ennyit hozott a konyhára az a fos? (pop film)... akkor nem csoda, hogy leszarják, hogy milyen a feldolgozás és a rajongóknak nem tetszik, még jó hogy kiadják... elég baj ez.
ajánlott olvasnivaló