25 éve Veletek – PC Dome / PlayDome

Játékhírek

Alan Wake: Night Springs bejelentés

A Remedy új Alan Wake játékon dolgozik, de az nem a hivatalos folytatás.

Írta: GeryG 4 hozzászólás

Az Alan Wake hányattatott sorsa végett nem érhette el azt a sikert, amit előzőleg jósoltak neki, és amit voltaképp maximálisan meg is érdemelt volna. A megannyi halasztást és végül az Xbox 360 exkluzivitást okolják az anyagi bukásért, holott mind a kritikusok, mind a játékosok imádták a programot.
Alan Wake története eddig két kiegészítővel bővült és a rajongók azóta is várnak, hogy vajon milyen formában folytatódik a lebilincselően izgalmas kaland.
A Remedy most látta elérkezettnek az időt, hogy lerántsa a leplet a következő Alan Wake játékról, mely a Night Springs címet viseli és állítólag nem az első rész folytatása lesz. A Videogamesblogger oldalán a következőt olvashatjuk:
"A hírek, melyek mostanában jelentek meg az olyan oldalakon mint a XBLAFans.com, arról számolnak be egy kifejezetten megbízható forrásra hivatkozva, hogy már fejlesztik a Night Springset, ami egy teljesen új, letölthető Xbox Live Arcade cím lesz. Az oldal állítólag friss képekkel is rendelkezik, melyeket azonban egyelőre nem tárhatnak a nyilvánosság elé. Emlékeztetnénk, hogy korábban ez az oldal volt az, amely februárban elsőként számolt be a Gotham City Imposters játékról, melyet hivatalosan csak a napokban jelentettek be, így ha akkor igazuk lett, talán most is az lesz."
Amennyiben az állítások igazak, akkor a Remedy egyelőre valóban nem kezdett bele az Alan Wake 2 fejlesztésébe, ám hamarosan konkrét információkkal látnak el minket a Night Springssel kapcsolatban.

Kattints ide, ha tetszett a cikk!

Alan Wake

Platform:

Fejlesztő: Remedy Entertainment

Kiadó: Microsoft

Megjelenés:
2010. május 14. PS3, X360
2012. március 2. PC

» Tovább a játék adatlapjára

GeryG

GeryG
2010 végén csatlakozott a PC Dome cikkírói csapatához, pár hónappal később pedig már hírszerkesztőként is tevékenykedett. Lassan 15 ezer írásos anyag fűződik a nevéhez a magazinban, amivel a képzeletbeli dobogó csúcsán áll.

HOZZÁSZÓLÁSOK

balays82
balays82 [14276]
"ha egy ilyen volumenű alkotás nem fogyott, akkor mégis mi"

Hosszú lenne felsorolni, azokat a játékokat, amelyek anyagilag nem buktak meg. Nem feltétlenül szerencsés egyetlen játékból kiindulva messzemenő következtetést levonni, mert esetleg köze sem lesz az igazsághoz. Konzolra nagyságrendekkel több játékot adnak el, mint PC-re, ezen vitázni is kár.
Creativ3Form
Creativ3Form [33858]
Egyetértek, de azért ne felejtsd el, hogy az Alan Wake erősen rétegjáték, és nem talál meg egy akkora közönséget, mint mondjuk a Fifak vagy a Call of Duty részek. De elég csak a lövöldözős játékokat írni. És ez igaz a Heavy Rainre is.
rootshaper
rootshaper [1614]
"A megannyi halasztást és végül az Xbox 360 exkluzivitást okolják az anyagi bukásért, holott mind a kritikusok, mind a játékosok imádták a programot."

-bezony, és akkor most mondja valaki, hogy "azért éri meg konzolra fejleszteni mert ott meg is veszik a játékot". ha egy ilyen volumenű alkotás nem fogyott, akkor mégis mi?
» Összes hozzászólás listázása a fórumban (4 db)