Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Játék

Age of Conan - ingyenes és "unrated"

Nem sokkal az új kiegészítő bejelentése után újabb fordulópont következik.

2011.05.25. 19:19 | szerző: rootshaper | kategória: Játék

A Funcom brutális MMO játéka, az Age of Conan hamarosan egy új digitális kiadást kap majd, Age of Conan: Unrated címmel, melyet mindenki ingyen magáévá tehet.
A 2008-ban megjelent játékból eddig 1,4 millió példány fogyott, ami nem egy alacsony szám. Az új üzleti modell mellett nem tudni, miért döntöttek, de jelenleg az a terv, hogy ingyenesen játszhatóvá válik a játék. Természetesen előfizetésre is lehetőség lesz továbbra is, azok számára, akik kevesebbet akarnak küzdeni a magas szintű tartalomért, no meg persze exkluzív tárgyakat szeretnének birtokolni. Azzal kapcsolatban, hogy mi lesz a különbség a fizetős és az ingyenes tartalom közt, a Funcom egy erre a célra kihegyezett GYIK-ben válaszol, melyet a honlapon tudtok elérni.
Conan világa brutális, ezt tudjuk nagyon jól. Kő kemény fantasy, sok vérrel és csöcsös csajokkal, Robert E. Howard agyszüleményeként ismerhetünk. Az 'unrated' jelzőnek hála a játék még inkább elvéresedhet, ennek csak a fejlesztők fantáziája szab már határt. A fejlesztők már lelkesen dolgoznak új helyszíneken, szörnyeken, küldetéseken és sztorin az újra debütáló, átnevezett Age of Conanhoz, ez pedig azt jelenti, hogy az ingyenes kiadás tartalmazni fogja a tegnap bejelentett, a játékot a filmmel összekötni hivatott kiegészítő tartalmakat is.
"Mindenki a csapatban nagyon várja már, mi fog történni, mikor megnyitjuk a kapukat egy sokkal szélesebb közönség előtt." - nyilatkozta a kreatív igazgató, Craig Morrison. "A játék világa folyamatosan bővül és változik, ahogy bele építjük új ötleteinket, és bízunk abban, hogy az Age of Conan: Unrated egy teljesen új élményt fog nyújtani mind a régi, mind pedig az új felhasználók számára."
Mit is fűzhetnénk még hozzá ehhez? Úgy legyen! ■

Age of Conan - Hyborian Adventures
További hírekért és cikkekért ugorj a játék adatlapjára:
Age of Conan - Hyborian Adventures

hozzászólások (9)

Madrac
Madrac 2011.05.25. 23:23
EQ2 kozel jatszhatatlan az ingyenes valtozatban annyira megfojtak a korlatozasok, az AoC pedig az erosen retardalt valtozatban lesz elerheto majd. ;) 4 kaszt a 12bol nem komoly limitacio akkor mi az?
Aruns
Aruns 2011.05.26. 06:46
Ott van részletesen leírva a különbség a fizetős és a nem fizetős között (Free and Premium Content Overview)

Ingyenesen (is) játszható kasztok:
•Barbarian
•Demonologist
•Guardian
•Priest of Mitra

csak premiummal:
•Assassin
•Bear Shaman
•Conqueror
•Dark Templar
•Herald of Xotli
•Necromancer
•Ranger
•Tempest of Set

Egy accounthoz alapból a freenek 2, a premiumnak 8 character slot jár. Free és premium dungeonok, egyebek is fel vannak sorolva részletesen.

Mindenesetre kipróbálni normálisan ki lehet így egy játékot, sokkal teljesebben, mint egy demóval. Aztán eldöntöd: tetszik-e és ha igen, elég-e számodra, amit a free nyújt, vagy perkálsz.
_Sun_
_Sun_ 2011.05.26. 07:43
Hát így ingyen se. Loong-al szoktam most játszani, az eleve mikrotranzakciósnak indult és nagyon jól el van találva a fizetős rész. Aki ingyen játszik se érzi megnyomorítva magát.
Zoo_Lee
Zoo_Lee 2011.05.26. 10:54
Utánaolvastam, és minden úgy van, ahogy írtad. Talán épp csak egy fokkal lesz jobb, mint a jelenlegi unlimited trial opció, az ingyenes játékosnak a tartalom 80%-hoz köze nem lesz... szomorú csalódni az ilyesmiben. Remélem a játékosok valahogy ki fogják harcolni, hogy bővüljenek a lehetőségek, mert ez olyan kevés, mint egyetlen kis tapasz a láncdohányosra... Tisztára olyan, mint anno a Hellgate Londonban a játékosok megkülönböztetése...

Az Everquest 2 szerintem még mindig nem annyira vészes. Főképp, ha most nézzük a Conant.

Amúgy azt nem értem, a Funcomnál miért nyilatkozzák azt, hogy minden oké, rengeteg a játékos? Nem úgy volt, hogy tényleg sokan megvették a játékot, aztán tartalomhiány miatt a nagy részük 1-2 hónap után ott is hagyta? Vagy a tavalyi kieg ennyire feldobta volna őket megint?

Lassacskán komolyan érdemesebb lesz olyan mmo-t tolni, ami eleve mikrotranzakciós modellel indult. A legújabbak egyáltalán nem rosszak, többek között a Loong sem tűnik gyengének, de például a Perfect World és a Runes of Magic sem gyenge. Én a Shaiyat toltam egy évig, csak aztán a netem elkezdett LAGolast játszani, és mivel ezt a mai napig folytatja (az ok valószínűleg a nem kicsit öreg családi routerunk) újabban alig van olyan online cím, vagy olyan időpont, amivel/amikor normálisan tudok multizni.
Madrac
Madrac 2011.05.26. 13:23
EQ2 nem veszes? OMG. 4 kaszt a 16bol. Fajok is limitalva vannak. De ami a legdurvabb, a pancel minosege es a spellek szintje is korlatozva van. Vegul is csak annyira van visszafogva, hogy ne is tudd kiprobalni a komolyabb dolgokat.
ajánlott olvasnivaló