Pro Evolution Soccer 2018
Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Üzleti

Electronic Arts - kevesebb kiadás, nagyobb nevek

Az EA veszteségei miatt csökkenteni fogja a kiadott játékok mennyiségét.

2011.05.26. 11:21 | szerző: rootshaper | kategória: Üzleti

Az Electronic Arts tegnap kibocsátotta az éves jelentését a pénzügyeiről, melyben azon kívül, hogy tudomást szerezhetünk a nyereségekről és veszteségekről, elkaphatunk olyan információkat is, melyek a cég jövőjét vetítik előre.
A cég már befejezte a 2011-es pénzügyi évét, amit 267 millió dollár veszteséggel zárt. Az előzőhöz képest ez egy komoly javulás, ugyanis a 2010-es pénzügyi évet 677 millió dollár veszteséggel zárta. Bejelentették azt is, hogy újra megrövidítik a kiadásra váró játékok listáját, melyet már megtettek tavaly is, most azonban még inkább kurta lesz a lista. Azt írják, "megközelítőleg" 22 címet fognak kiadni a 2012-es pénzügyi évben, melyet 36-ról csökkentettek idáig. Ezek úgynevezett "elsődleges" címek lesznek, itt pedig az AAA kategóriás játékokra kell gondolni.
"A mi szakmánkban, azt is számba véve, hogy rengeteg új produktumot és szolgáltatást jelentenek be nap mint nap, csak egy relatíve kicsi rétege az ezeknek, melyek igazi áttörést jelentenek és tiszta hasznot is hoznak a cégnek." - fejtette ki az EA. "Azzal, hogy kevesebb címet jelentetünk meg a következő pénzügyi évben, több pénzt fordíthatunk azok megvalósítására és természetesen a marketingre is egyaránt."
Ez viszont egy két élű fegyver, ahogyan azt az EA is továbbgondolja: "Ha egy cím rosszul szerepel, az sokkal nagyobb lyukat üthet a pénzügyi helyzetünkön, ráadásul így a többi konkurens kiadó is nagyobb fogyasztói bázisra tesz majd szert."
Arról is nyilatkozott az EA, hogy melyek voltak a 2011-es pénzügyi év legtöbb bevételt hozó címei, így ezekkel valószínűleg jövőre is számolhatunk majd. Az USA területén a Madden NFL 11, a Battlefield: Bad Company 2 és a Medal of Honor tarolt a legtöbbet; Európában viszont a Fifa 11, a Medal of Honor és a Need For Speed: Hot Pursuit vitte a pálmát. ■

hozzászólások (10)

Corvus5
Corvus5 2011.05.26. 19:27
1. Iróniáról hallottál már? Javaslom nézz utána.

2. Ki beszélt "szoftveripari nagyvállalatról"?

3. Máskor ha kötözködni akarsz, akkor

a, Ne olyan kommentet keress, ami alapból szatírikus és túlzó
b, Keress olyan részét a kommentnek, amibe "érdemes" belekötni, mert most a te kommented még idétlenebb lett, mint az enyém, pedig én akarattal írtam olyanra. ;-)
Lovi Tommy
Lovi Tommy 2011.05.26. 19:45
nos, első olvasatra én is bajba kerültem, hogy ezt most ironikusan gondoltad-e, ugyanis nem jött át :)
Corvus5
Corvus5 2011.05.26. 20:08
Ez most komoly?

"éjt-nappallá téve dolgoznak egész évben, h nekünk legyen mivel játszani...az egész alapja pusztán a megkérdőjelezhetetlen, gamerbaráti szeretet. Isten óvja őket!"

Ha ebből a részből sem jött át az irónia, akkor a hiba az Ön készülékében van.:-P;-)

Amúgy meg teszek az EA tényleges pénzügyi évére, egyszerűen csak bosszant, amikor ilyen nyíltan hülyének nézik az embereket. Még a futószalagon gyártott EA-s gamek is hónapokig vezetik az eladási listákat. Ha ilyen mutatók mellett (minimális befektetés, maximális haszon) minden évben több száz milliós(!) veszteséget produkálnának , akkor nem lenne ember a Földön, aki játékszoftvereket készítene. Senki nem a másik 2 szép szeméért dolgozik, a kapitalizmus alaptétele pedig (a kizsákmányolással párhuzamosan) a profitmaximalizálás... burkoltan erre utaltam az első pár sorban.
Lovi Tommy
Lovi Tommy 2011.05.26. 20:11
amit idéztél, az miatt kezdtem gyanakodni, hogy mégis irónia :)
Gerry
Gerry 2011.05.26. 20:21
Errol tokeletesen atjott, hogy ironia, nyilvan, de a "multimulliardosok tomik bele a penzt, holott amiota letezik, azota veszteseges" reszrol valahogy nem... ;-)
ajánlott olvasnivaló