Pro Evolution Soccer 2018
Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Játék

Lara Croft - miért volt szükség a rebootra?

A Crystal Dynamics elmesélte, miért döntött egy új Lara bemutatása mellett.

2011.07.19. 09:29 | szerző: GeryG | kategória: Játék

Lara Croft ugyanolyan ikonnak számít a videojátékok világában, mint a Sonic, Duke Nukem, vagy épp Commander Keen. Kevés olyan játékos van a világon, aki ne ismerné az akrobata-régész kalandjait. Ám Lara fénye az utóbbi években megkopott, a játékosok kezdtek elfordulni tőle. Hogy ez annak köszönhető-e, hogy kalandjai gyakran ugyanarról szóltak, vagy annak, hogy a játékmenet vajmi keveset változott egyik részről a másikra, nem lehet tudni. De a fejlesztő Crystal Dynamics is érezte, hogy eljött a váltás ideje, ezért néhány hónappal ezelőtt bejelentették, hogy újragondolják Lara Croft karakterét és a mai divatnak behódolva rebootolják a Tomb Raider sorozatot. Karl Stewart a sorozat vezetője a Rock Paper Shotgunnak adott interjújában beszélt a döntésükről.
"Lara egy közkedvelt karakter, és a Crystal munkatársai szerettek vele dolgozni. Úgy éreztük azonban, hogy kezdi elveszíteni a fontosságát a játékiparban, ezért váltanunk kellett. Közelebb szeretnénk hozni az emberekhez. Bár igazi ikonná vált, elvesszük tőle a képességeit, és többé már ő sem lesz tökéletes. A mai játékosok így sokkal könnyebben el tudják majd fogadni, hisz ők sokkal összetettebb hősökre vágynak."
Stewart a fentiek mellett még kiemelt egy másik okot, ami a váltásra sarkallta a fejlesztőket. Eszerint a készítők egyszerűen kifogytak az olyan sztorikból, amiket a régi Laraval el tudtak volna mesélni.
"Úgy gondolom, a régi Lara minden tőle telhetőt megtett. De egyszerűen már nem volt több történet, amit elmesélhetett volna. Az új környezet viszont új távlatokat nyit előttünk."

Tomb Raider (2013)
További hírekért és cikkekért ugorj a játék adatlapjára:
Tomb Raider (2013)

hozzászólások (5)

EnforcerHUN
EnforcerHUN 2011.07.19. 10:03
Még a végén kipróbálom a játékot:P
rootshaper
rootshaper 2011.07.19. 11:29
őőő... király. mit is tudtunk meg most? :D azt, hogy a fejlesztők azért "rebootolnak" egy játékot, mert azt már az eredeti körítéssel nem lehet lenyomni az ember torkán?
egyébként nem nevezném az új készülő Lara játékot rebootnak, mert ha te mondjuk rebootolod a gépedet, akkor abban nem változik meg gyakorlatilag minden paraméter. a reboot az inkább olyan, mint a serious sam HD. ezt fogadjuk el, hogy egy új Lara gamma lesz, nem is akármilyen. de a hírt még mindig nem értem :)
Madrac
Madrac 2011.07.19. 14:01
O.o Rebootnak a jatekok es a filmnek vilagaban egy tortenet teljes ujragondolasat nevezik. Last pl az uj Batman filmek. Amugy abban egyetertek, hogy azert kellett mert esett a bevetel mar. ;)
Germinator
Germinator 2011.07.19. 14:13
Még szerencse hogy filmek/sorozatok/játékok terén a reboot mást jelent, még informatikában:-D
Germinator
Germinator 2011.07.19. 14:18
*mint informatikában
ajánlott olvasnivaló