Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Játék

Guitar Hero rebootra készül az Activision

Nem tűnik el a süllyesztőben a zenés játék.

2011.07.23. 10:11 | szerző: GeryG | kategória: Játék

Nagy port kavart fel az Activision, mikor bejelentette, hogy nem készül több Guitar Hero játék. A zenés játék új stílust teremtett évekkel ezelőtt, egyedi kontrollerével és új játékmenetével hatalmas rajongótábort szerzett magának. A sorozat megélt hat részt, valamint néhány legendás rock banda saját kiadását. Ám az eladások az új részek megjelenésével egyre csökkentek, így a kiadó végül úgy döntött, nem finanszírozzák új rész elkészítését. Bobby Kotick, az Activision feje egy interjúban most tiszta vizet öntött a pohárba, és elmondta, nem kell végleg lemondanunk a gitáros sorozatról.
"Tudjátok, mit mondtunk korábban is. Kivontuk a játékot a piacról, és nem árultuk el, hogy mik a terveink vele, de azt igen, hogy az eladásokat is leállítjuk. Ezután új stúdiót állítunk a projektre, és újraélesztjük a Guitar Herot. Ezen dolgozunk most."
Ezek szerint egy új koncepcióval készül a kiadó, mely a sorozat jegelése ellenére sem távozott teljesen a ritmusjátékok piacáról, hiszen a Rock Band 3 jelenleg is virágkorát éli folyamatosan megjelenő DLC-inek köszönhetően. ■

hozzászólások (1)

Zoo_Lee
Zoo_Lee 2011.07.23. 11:49
Egy ritmusjátékot hogyan lehet rebootolni? Egyszerűen csak kihoznak egy újabb folytatást, max. sorszám nélkül... A csökkenő eladásokat annak köszönhették, hogy nem akartak semmit újítani, és megváltak az eredeti fejlesztőktől, most meg próbálnak versenyben maradni a saját egykori alkalmazottaikkal szemben. Nem kicsit lepődnék meg, ha hasonló helyzetbe kerülnének majd az Infinity Ward leépítése miatt is... Túlragozott téma, de Kottick csak egy pénzéhes üzletember, vagy sikerül lélektelen iparággá alakítania a játékfejlesztést, vagy előbb-utóbb befürdik az üzletpoltikájával.

Az a handheld Guitar Hero a kisképen viszont tuti jó móka lehet :-D
ajánlott olvasnivaló