Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Üzleti

Veszteségek a THQ-nál

Nem meglepő, hogy melyik cím viszi a prímet, veszteség tekintetében.

2011.07.28. 15:36 | rootshaper | kategória: Üzleti

A THQ komoly veszteségeket könyvelhet el magának az utóbbi hónapokra visszatekintve, és ez arra ösztönzi most a céget, hogy drámai változásokat eszközöljenek. A június 30-án lezárult negyedévben 38 millió dollárt bukott a cég és ezt részben a Red Faction: Armageddon gyászos eladásainak köszönheti.
Nagyon úgy tűnik, hogy ez a lefele ívelés a sorozatban most érte el a mélypontját és a szép napokat is megért Red Faction utolsó részével játszhattunk az Armageddon személyében. Ahhoz képest, hogy a THQ még a SyFy-al is szerződést kötött egy TV film megalkotására, valamint agresszív marketing kampányt folytatott minden médiában, az eladások még csak meg sem közelítették az elvárásokat.
"A 70 pont körüli értékelések nem elég jók." - közölte Brian Farrell, a THQ vezérigazgatója. (Az Xbox360-as verzió jelenleg 72 ponton áll a Metacritic szerint)
Az elszomorító eladásoknak köszönhetően tehát a Red Faction sorozat jó hosszú időre jegelve lesz, ugyanis a Volition csapata átcsoportosult az Insane fejlesztésére, mely Guillermo Del Toro trilógiája lesz, valamikor 2013-ban. Végül pedig zárjuk ezt a hírt egy mondattal, mely szintén Brian Farrell ajkait hagyta el: "Egyáltalán nem áll szándékunkban továbbvinni ezt a franchise-t, semmiféle módon sem." ■

hozzászólások (7)

rootshaper
rootshaper 2011.07.29. 13:07
az első azért ütött. nekem örök emlék marad. a második az tényleg nagyon halovány lett, de a legszarabb dolgok akkor kezdődtek, mikor az eredendően FPS játékot átültették gagyi TPS-be, hogy konzolon is el lehessen adni... onnan jött az igazi mélyrepülés.
Madrac
Madrac 2011.07.29. 14:30
Az elso szerintem is jo volt. A tobbi meg... Halottakrol vagy jot vagy semmit...
.:[Kain]:.
.:[Kain]:. 2011.07.29. 22:33
az első nekem is tetszett, elmondom. de ez nem azt jelenti, hogy most, mivel hármunknak tetszett, attól még jól szerepelt az eladásokban is... nincs infom róla, hogy mennyi talált gazdára belőle, de valahogy a sorozat gyors és sokáig tartó feledésbe merülése azt sejteti, hogy nem túl jól szerepelt a cucc a piacon. gondolom azért is csinálták tovább, mert a kritikusok anno szerették, persze. a deus exet is. az is épp a penge élén táncol és a harmadik rész fogja eldönteni, hogy végleg elbukik, vagy újra felkapaszkodik a "csúcsra".
.:[Kain]:.
.:[Kain]:. 2011.07.29. 22:36
hozzáteszem az első multiban nagy zsírság volt, sokat toltam vele, meg sokáig elszórakoztam a falba fúrással is, olyan alagutakat csináltam, hogy a legjobb bányászok is megirigyelték volna, ha nem fogy el a rombolható poligon egy idő után...:-)
rootshaper
rootshaper 2011.07.30. 12:59
nagyon jó a hasonlat a Deus Ex-el kapcsolatban... abból is az első ütött igazán és azóta elég szegényesen teljesít. szerintem az új rész az Armageddon sorsára fog jutni. :(
ajánlott olvasnivaló