Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Játék

X-Com: Enemy Unknown - érkezik a tényleges remake

Most már mindenki örülhet.

2012.01.05. 20:37 | szerző: rootshaper | kategória: Játék

Valljuk be, kicsit savanyú szájízzel vettük tudomásul, hogy lesz új X-Com, de FPS. Elfogadtuk a tényt, kezdtünk megbarátkozni a gondolattal, erre jön a Firaxis bejelentése, mely szerint készül a klasszikus és méltán nagy sikerű játék tényleges újragondolása.
A játék hírét egyébként a Gameinformer magazin februári címlapja is alátámasztja, melyet oldalt tekinthettek meg. A játékról egyelőre annyit tudni, hogy egy nagy léptékű stratégiai játék lesz, ahol globálisan irányíthatunk seregeket az idegenek ellen, miközben arra is oda kell figyelnünk, hogy a kormányok elégedettek legyenek, valamint a lakosság se szenvedjen el túl nagy veszteségeket.
"Nagy álmunk volt az, hogy X-Com játékot fejleszthessünk a saját, egyedi elképzeléseink szerint. Nagy rajongói vagyunk a sorozatnak és ez egy olyan lehetőség, mely csak egyszer adódik az életben." - áradozott a fejlesztésről Steve Martin, a Firaxis vezérigazgatója. "Figyelünk arra, hogy az X-Com: Enemy Unknown hű maradjon a gyökereihez, miközben igyekszünk egy teljesen új sztorivonalat kialakítani és új elemekkel gazdagítani a játékmenetet, hogy mind a régi, mind pedig az új játékosok számára élvezetes darabbal szolgáljunk a jövőben."
Bővebbet majd csak februárban fogunk tudni, de az már biztos, hogy rombolható környezettel és mérhetetlen sok taktikai lehetőséggel lesz felvértezve a játék. Az biztos, hogy nagyon izgalmasan hangzik a dolog. ■

XCOM: Enemy Unknown
További hírekért és cikkekért ugorj a játék adatlapjára:
XCOM: Enemy Unknown

hozzászólások (26)

Retee
Retee 2012.01.06. 12:20
Hát nem is tudom. Elég sok remake volt már, és hiába imádom a szériát, talán elég volt belőlük. főleg hogy az egyik - szerintem - kimondottan jóra sikeredett. Sajna nem emlékszem hirtelen a nevére, vagy az UFO: Extraterrestrials, vagy valamelyik Afterakármi. Igaz, a Firaxis nagyon tapasztalt csapatnak számít ebben a stílusban, szóval azért egy esélyt kapni fog. :)
-T0ng-
-T0ng- 2012.01.09. 23:02
Jelentem becsesen, a GameInformer leközölte a játék első három képét: Két játékból származót, és egy concept rajzot a bázisról.

A két XCOM játék párhuzamosan készül, és míg az FPS a szervezet kezdetét meséli el, addig a XCOM Enemy Unknown egy globális támadás történetéről fog szólni.

A készítők kikérték maguknak, hogy RTS lenne a játék, ugyanis nem teljesen valós idejű a történet. A földgömb nézet, ahol az ufók mozgását, az emberrablásokat és a bázisunk menedzselését végezhetjük valós idejű lesz, de minden harc megmarad körökre osztottnak. ( Fulltime Retró )

A készítők azt is kihangsúlyozták, hogy ez nem egy remake sokkal inkább az eredeti újragondolása és hozzáigazítása a modern elvárásoknak.

Kérdés volt még, hogy a szélesebb konzolos közönség mennyire jelenti egyben a játék lebutítását is, mire az illető aki látta a játékot csak annyit reagált: "Nem nevezném a játék lebutításának a tedium és az érdektelen játékelemek eltávolítását. Az embereid továbbra is véglegesen meghalnak, fontos szerepe van látótérnek és a fog of war-nak és ha nagyon elcseszel valamit teljesen elvesztheted a játékot"

Az illető, aki látogatóban volt a cikk végén elmondta, bár még sok munkálat van hátra, és a játék közel sincs kész, de nagyon izgatott és alig várja a kész alkotást:D
Peace
Peace 2012.01.10. 07:59
Én is baromira örülök a hírnek, meg az első két rész meghatározó élmények a 90-es évek közepéről, és felejthetetlen hangulattal rendelkeznek. Viszont figyelmetekbe ajánlom a 22 perces játékmenet videót az XCOM-ból is, mert nekem az változtatta meg a véleményemet a játékról. Az első alakalommal én is húztam a számat, hogy mi ez a hulladék, de szerencsére sok minden változott a 1,5 év alatt: XCOM topic...
-T0ng-
-T0ng- 2012.01.10. 09:00
Pár kommenttel lejjebb már én is ajánlottam az XCOM videót linkel:D
Látszik, hogy a srácok azért nem egy egyszerű FPS-t dobálnak össze:D
-T0ng-
-T0ng- 2012.01.11. 19:48
Új fejlemény tesséééék tessééééék!

Aki rendszeresebben nézegeti a Gameinformer honlapját, az már megszokhatta, hogy bizony elég alaposan bele tudnak mélyedni egy-egy címlapjátékukban. E havi témájuk ugyebár az X-Com Enemy Unknown melyről egy újabb 3 kép jelent meg és egy "Art of X-com Enemy Unknown" videó melyben az ember még pár játékbeli képet felfedezhet.

Azt kell mondjam a játék már most pazarul és izgalmasan néz ki.
ajánlott olvasnivaló