25 éve Veletek – PC Dome / PlayDome

Játékhírek

Alan Wake - pontos dátumot kapott a PC-s változat

Hamarosan tényleg mindenki nekiállhat a rémálom-sztori felgöngyölítésének.

Írta: rootshaper 34 hozzászólás

Már akkor lázban kezdtem égni, mikor kiderült, hogy tényleg érkezik az Alan Wake a jó öreg PC platformunkra is, de azt nem gondoltam volna, hogy a bejelentéstől számolva ilyen hamar megkaparinthatjuk majd. A legjobb az egészben pedig az, hogy már csak két hetet kell várni, ugyanis február 16-ától kapható lesz a feltuningolt, kibővített, több monitoros megjelenítést és sztereoszkópikus 3D-t is támogató Alan Wake!
A fejlesztők azt ígérik, hogy egy teljesen PC-re optimalizált, jól konfigurálható egeres és billentyűzetes irányítást hoztak össze, de ha véletlen mégis kontrollerrel óhajt játszani a mélyen tisztelt vásárló, azt is megteheti. A grafikus motor skálázhatóságát is beépítették, valamint a legnépszerűbb képarányokat is támogatja a program, ráadásul kihasználja a négymagos processzorokban rejlő plusz számítási kapacitást is. Végül pedig hallgatva a rajongók kérésére, beépítettek egy állítható FOV-ot, valamint eltüntethető kijelzőket játék közben.
Dicséretes, ahogy a Remedy igyekszik a PC játékosok kedvére tenni, de azért a megjelenésig még ott az a kis szálka a szemünkben, hogy beígérték a játékot, aztán mégsem érkezett meg. Reméljük, minden neheztelésünk elmúlik majd, mire a sztori végére érünk.

Kattints ide, ha tetszett a cikk!

Alan Wake

Platform:

Fejlesztő: Remedy Entertainment

Kiadó: Microsoft

Megjelenés:
2010. május 14. PS3, X360
2012. március 2. PC

» Tovább a játék adatlapjára

HOZZÁSZÓLÁSOK

Creativ3Form
Creativ3Form [33858]
Eddig csak dobozos játékot vettem, de ezen én is elkezdtem agyalni, mivel tényleg ajándék, még úgy is, hogy az ME3 CE is becsúszik majd március elején. :-)
McCl@ne
McCl@ne [13401]
Nem fogok ezen fennakadni, szerintem megveszem így is, 21€-ért ajándék, legfeljebb ha nem tetszik, bebukom. Vagy B verzió, várok vele a nyári akcióig, így is ki sem látszom a játékokból... (a valószínűleg ennél 100-szor jobb L.A. Noire-hez nyúltam még)
Lényeg a lényeg, kicsit amatőr negatívum egy amúgy profi játékban, de végülis örüljünk, hogy van és annak is, hogy olcsó.
Creativ3Form
Creativ3Form [33858]
Szokni kell ez tény, de én az első fejezet után belejöttem, beleszoktam. Egyedül az zavar, hogy berakom Alan-t a bal oldalra, és egy átkötő videó után, néha visszadobja a jobbra...elég zavaró tud lenni, főleg ha egy akciózást felvezető vidi jön, és a kamera áthelyezés miatt pár másodpercig azt sem tudom, hol vagyok. :-/:-)
balays82
balays82 [14276]
Nyilván nem lesz olcsóbb, inkább az a kérdés, hogy megéri-e a különbözetet a doboz, meg a néhány kézzel fogható extra. Illetve az, hogy később jelenik meg, mint a Steam verzió, bár ebbe nem halnék bele. Jelenleg nagyon erősen a digitális verzió felé hajlik a mérleg nyelve.

McCl@ne: A videók alapján nem tűnt olyan szörnyűnek a kameranézet, de ezek szerint játék közben már akadhatnak vele gondok. Alapból sem vagyok "próbaverzió" párti, az Alan Wake esetében meg különösen nem, így kénytelen leszek kockázatot vállalni a vásárlással, remélem, azért nem rontja le túlságosan a játékélményt. Amúgy ez is az olcsóbb Steam verzió melletti érv.
McCl@ne
McCl@ne [13401]
Toltam vele még egy negyed órát, javult a véleményem, a grafika nagyon hangulatos tud lenni néhány helyen. Viszont az irányításból nem engedek, a kameranézet miatt nagyon szar az egész :-/ Mások is panaszkodnak, nem egyedül hülyültem meg... Nagyon tré, hogy egy amúgy nagyon igényesen összerakott játék egy ilyen kulcsfontosságú ponton csúszik el.
» Összes hozzászólás listázása a fórumban (34 db)