Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Játék

Peter Molyneux dobbantott

A legendás fejlesztő otthagyta a Lionhead Studiost és a Microsoftot is.

2012.03.07. 16:20 | szerző: Retee | kategória: Játék

Meglepő bejelentés tett Peter Molyneux Twitteren: a legendás játékkészítő elhagyta az általa alapított Lionhead Studiost és a Microsoftot is. Molyneux 1997-ben hozta létre a Lionhead Studiost, amely aztán olyan játékokat készített el, mint a Black & White, a Fable, vagy épp a The Movies. Emellett - 2009 óta - a Microsofton belül is komoly szerep hárult rá, ám mindezt most sutba dobta. A mester elmondta, hogy sokáig gondolkozott ezen a lépésén, ám szükségét érezte, hogy valami újba fogjon bele, amelyet - a független - 22 Cans nevű cég jelenti számára. Hozzátette, hogy a Fable: The Journey fejlesztését továbbra is segíti ötleteivel, s mindenkinek nagyon hálás az elmúlt évekért. A Microsoft persze kommentálta Peter lépését - közleményük szerint a játéktörténelem egyik legszenvedélyesebb fejlesztőjét ismerték meg Peter Molyneux-ban, aki kitörölhetetlen nyomokat hagyott a játékiparban. ■

hozzászólások (1)

Zoo_Lee
Zoo_Lee 2012.03.07. 20:16
Érdekes fejlemény. A Lionhead játékai mindig is úttörőek voltak, a Microsoft pedig gyakorlatilag a legértékesebb fejlesztőjét veszítette el. Kíváncsian várom, mi lesz a mester új projektje, független stúdiónál ugyan a játékai gondolom nem Microsoft méretű költségvetést fognak felemészteni, ellenben jóval nagyobb kreatív teret kaphat.
további hírek

JátszóDome: Jalopy, a Trabantszimulátor

Kipróbáltuk az Early Access státuszban lévő játékot.

JátszóDome: Resident Evil 7 - Banned Footage DLC #1

Belekezdtünk az első DLC fejezeteibe.

JátszóDome: részlet a Take On Mars emberes küldetéséből

Lackó bemutatja a marsi túlélőjátékot.

Már előtölthető a Tom Clancy’s Ghost Recon Wildlands nyílt bétája

A tesztre a hétvégén kerül sor, de már most előre letölthetjük vagy frissíthetjük a klienst. Egy új trailer is érkezett.

Hamarosan mozikba is eljut a Vakondok 4 - Végigjátszás

Dokumentumfilm készült a hazai játékfejlesztés hőskoráról.