Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Játék

PlayIT 2012 tavasz - élménybeszámoló

Kint jártunk az idei első nagy gamer rendezvényen.

2012.04.09. 22:34 | szerző: rootshaper | kategória: Játék

Idén is megrendezésre került a PlayIT, mely most is a HoldfényCon rendezvénnyel volt összeboronálva, és így tömegesen jelentek meg most is jobb és rosszabb cosplay lányok és fiúk. Személy szerint jobban örültem volna, ha valami demoscene partyval vonják össze a dolgot, de ez nem kívánságműsor. Lássuk inkább azt, hogy mi volt!
Ismét rengeteg játékot próbálhattak ki a szerencsések; olyanokat is, melyek már rég megjelentek - Mass Effect 3, Diablo 3 béta -, no meg olyanokat is, amelyek frissek és üdék voltak - pl. Kinect Star Wars és The Witcher 2 Xbox 360 verzió. Természetesen az utóbbi kategóriába sorolt játékoknál kígyózó sorok álltak, és tényleg marha szerencsésnek kellett lenni hozzá, hogy akár öt darab percet is játszhasson vele az egyszeri látogató. Szerencsére a Kinect Star Wars hostess lányait olyan jó ízléssel sikerült összeválogatni a szervezőknek, hogy míg az ember a játékra várt, legalább volt kiben gyönyörködni. Kipróbálható volt még továbbá a Sony új kütyüje, a PlayStation Vita is.
A színpadon folyamatosan mentek a bemutatók a GameStar stábjának közreműködésével, itt tekinthettük meg az amúgy bárki által kipróbálható Rocksmith-t is, mely kisebb technikai malőrök miatt csak egy TV képernyőjén keresztül látszott a nagyérdemű közönség számára. Láthattunk még egy gyors Diablo 3 bemutatót is, mely nem hordozott új információkat azok számára, akik nyomon követik a végre megjelenési dátummal is ellátott Blizzard produkció életét. Mindezeket követte természetesen a cosplay bemutató is, ahol a rengeteg beöltözött látogató mutathatta meg, mire képes némi ruhaanyag, cérna, meg egyéb kellékek felhasználásával. Mint fentebb említettem, voltak igazán igényes darabok is, de természetesen a kevésbé jól sikerült jelmezekből is kaptunk bőségesen. A vendégek találkozhattak a Star Wars szinte összes szereplőjével: volt itt Darth Vader több példányban, Chewbacca, lázadó pilóták és még Leia hercegnő is. A saját szegénységi bizonyítványom, hogy a legtöbb anime karaktert nem sikerült felismernem, de még szerencse, hogy olyan cimborákkal voltunk kint, akik ebben a témában is nagyon jártasak, így sikerült pár Narutóból és Final Fantasy-ből szabadult karaktert is beazonosítani.
A galériákon továbbá még zajlottak vérre menő táblás Warhammer meccsek, mindenféle kártyás játékok, és mindezekhez, hogy ki ne száradjanak a játékosok, speciális japán teákat is lehetett kortyolgatni. Talán a rendezvény csúcspontja, a méltatlanul magányosan tengődő World of Warcraft szerver, a Bloodscalp volt, mely éveken keresztül szolgálta ki játékosok ezreit. Lehetett vele is közös fényképeket csinálni, de ki tudja milyen okokból, a tisztelt közönség inkább a Macskanőnek, vagy épp Lara Croftnak öltözött lányokkal preferálták a közös fotókat.
Végül meg kell említeni, hogy irgalmatlanul nagy tömeg volt, bárkivel beszélgettünk, azon a véleményen volt, hogy többen vannak, mint a tavaly őszi alkalommal (mint a szervezőktől megtudtuk, 4600 látogatója volt a mostani PlayIT-nek). A Millenáris B csarnoka pedig ennyi emberhez már kicsit kicsinek tűnt, így szerencse, hogy a hírek szerint az őszi rendezvény kétnapos lesz. ■

előző
következő
PlayIT 2012 tavasz - élménybeszámoló
PlayIT 2012 tavasz - élménybeszámolóPlayIT 2012 tavasz - élménybeszámolóPlayIT 2012 tavasz - élménybeszámolóPlayIT 2012 tavasz - élménybeszámolóPlayIT 2012 tavasz - élménybeszámolóPlayIT 2012 tavasz - élménybeszámolóPlayIT 2012 tavasz - élménybeszámolóPlayIT 2012 tavasz - élménybeszámolóPlayIT 2012 tavasz - élménybeszámolóPlayIT 2012 tavasz - élménybeszámolóPlayIT 2012 tavasz - élménybeszámolóPlayIT 2012 tavasz - élménybeszámolóPlayIT 2012 tavasz - élménybeszámolóPlayIT 2012 tavasz - élménybeszámolóPlayIT 2012 tavasz - élménybeszámolóPlayIT 2012 tavasz - élménybeszámolóPlayIT 2012 tavasz - élménybeszámolóPlayIT 2012 tavasz - élménybeszámolóPlayIT 2012 tavasz - élménybeszámolóPlayIT 2012 tavasz - élménybeszámolóPlayIT 2012 tavasz - élménybeszámolóPlayIT 2012 tavasz - élménybeszámolóPlayIT 2012 tavasz - élménybeszámolóPlayIT 2012 tavasz - élménybeszámolóPlayIT 2012 tavasz - élménybeszámolóPlayIT 2012 tavasz - élménybeszámolóPlayIT 2012 tavasz - élménybeszámolóPlayIT 2012 tavasz - élménybeszámolóPlayIT 2012 tavasz - élménybeszámolóPlayIT 2012 tavasz - élménybeszámoló

hozzászólások (1)

Lovi Tommy
Lovi Tommy 2012.04.16. 21:55
összedobtam egy rövid klipet, igaz nem azért voltam kinn hogy mindent felvegyek, de összejött egy kevés nyers
Itten van
ajánlott olvasnivaló