Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Kütyü

Microsoft Surface - új jelenség a tablet piacon

Bemutatták a Microsoft új táblagépét.

2012.06.20. 10:36 | szerző: rootshaper | kategória: Kütyü

Az utóbbi években a netbookok helyét szépen átvették a táblagépek, és nyilván minden piaci szereplő szeretne kihasítani magának egy szeletet a nagy tortából. A Microsoft bemutatta ennek érdekében a Surface elnevezéssel illetett új táblagépét, melyen természetesen Windows 8 fog futni és további érdekessége, hogy az ASUS Transformer gépéhez hasonlóan billentyűzetet is kap.
A kütyü kétféle kiszerelésben kerül majd a boltokba, lesz egy alap Surface és egy Surface Pro, mely természetesen erősebb hardver kiépítéssel érkezik. A kijelző 10,6" átlóval büszkélkedhet, és a billentyűzet az érintő felület védőburkolatába van építve. A kisebb Surface egy ARM processzorral és NVIDIA Tegra grafikus meghajtással érkezik, és Windows 8 RT fog rajta futni, mely a hagyományos PC-s változat egy mobil hardverre optimalizált verziója. Ezzel csak annyi lesz a probléma, hogy a gép megragad majd a mobil alkalmazások szintjén és nem fog úgy működni, mint egy tényleges PC. Viszont itt a másik, mely kicsit vastagabb (egész pontosan 4mm-el), de már egy i5-ös processzorral van felszerelve, amiben egy Intel HD Graphics 4000-es videó vezérlő kap helyet. Ez már mindjért több teret enged a felhasználóknak és az USB portoknak köszönhetően akár egeret vagy kontrollert is csatlakoztathatunk hozzá. Ráadásul ezen a gépen már egy teljes értékű Windows 8 fog futni, tehát minden x86-os alkalmazásnak gond nélkül működnie kell majd.
Mindent összevetve a Pro verzió érdemel komolyabb figyelmet, a "mezei" kiadás nem sokban tér el egy iPad-től. A Pro verzió viszont nagyon sok felhasználó igényeit elégítheti ki, akik eddig csak azért nem vettek táblagépet, mert az annyira "nem PC". A Surface Pro egy teljes értékű PC lesz, természetesen korlátozott videó teljesítménnyel, de a játékfejlesztők ennek hatására például integrálhatnak a játékaikba érintő kijelzős irányítást is, mely opcionális lehetőségként jelenhet meg az új játékokban.
Egyelőre megjelenési dátumot vagy árat még nem közöltek, de addig nézegessétek a specifikációkat, lehet gondolkozni, melyiket lesz érdemes megvenni:

  • OS: Windows 8 RT (Pro: Windows 8)
  • Kijelző: 10.6-inch HD kijelző (Pro: 10.6-inch HD Display: 16:9, 1920×1080)
  • Chip: Nvidia Tegra (Pro: Intel Core i5 “Ivy Bridge”)
  • Súly: 676 g (Pro: 903 g)
  • Vastagság: 9.3mm (Pro: 13.5mm)
  • Portok: microSD, USB 2.0, Micro HD Video (Pro: microSDXC, USB 3.0, Mini DisplayPort Video)
  • Akkumulátor: 31.5 watt-óra (Pro: 42 watt-óra)

 • Konfigurációk: 32GB, 64GB (Pro: 32GB, 64GB, 128GB) ■

hozzászólások (0)

ajánlott olvasnivaló