Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Kultúra

Assassin's Creed: Jelenések - jön az új könyv

Hamarosan magyarul is megjelenik a negyedik AC regény.

2012.07.16. 13:58 | szerző: GeryG | kategória: Kultúra

Oliver Bowden egy percig sem pihen. Az eddig megjelent három Assassin's Creed regény (Reneszánsz, Testvériség, Titkos keresztes háború) után befejezte a negyediket is, mely hamarosan magyarul is megjelenik. Az Assassin's Creed: Jelenések nem csupán a Revelations kiegészítő történetét meséli el, de az író beleszőtte az Embers című animációs film eseményeit is. Utóbbi Ezio Auditore öregnapjaiba enged betekintést. A könyv július 21-én, a Mondoconon debütál majd, de aki nem bírja kivárni, az kiadó Fumax oldalán elolvashatja a regény néhány oldalát, vagy akár elő is rendelheti azt. ■

hozzászólások (7)

GeryG
GeryG 2012.07.17. 09:14
Tekintve, hogy a Revelations játék teljes egészében kimaradt az életemből, így erről nem tudok nyilatkozni! :)
De már korábban is volt rá példa (gyakorlatilag az egész regény sorozatban), hogy kihagy egyébként meghatározó részeket. Lásd Desmond! :)
Szóval ezt is biztos megoldotta valahogy...
GeryG
GeryG 2012.07.17. 09:17
Én olvastam mindhárom eddig magyarul megjelent kötetet, és azt kell mondanom, hogy szórakoztatóak. Úgy is, hogy játszottam azokkal a játékokkal, amikről szólnak, és úgy is az volt, hogy a Brotherhoodot igazából csak egy-két órára próbáltam ki anno, így annak a történetét végül is a könyvből ismertem meg.

Egyébként mindhárom könyvről a kritikát megtalálod itt, az oldalon is.
Ha szereted az ilyen jellegű történeteket, a korszakokat, amikor játszódnak, akkor nem fogsz bennük csalódni szerintem.

És, ami a legpozitívabb kritika, hogy mind édesapám, mind édesanyám nagyjából két hét alatt olvasta ki a három könyvet úgy, hogy egyikük sem játszik, max pasziánsszal és mahjonggal... és nagyon tetszett nekik! :D
Artemius '89
Artemius '89 2012.07.17. 11:09
Hát nem tudom, én rengeteget olvasok, minden félét és nagyon érdekelt, mit hoznak ki ebből, de nekem egyáltalán nem jött be az író stílusa. Egyrészt az egész könyv olyan, mint egy walktrough, másrészt egyes helyeken fontos történéseket ugrik át, mintha jelentéktelen lenne, jelentéktelen eseményeket meg elnyújt mint a rétes tésztát. Jómagam is író vagyok (elsősorban újságíró, de mellette történeteket is írok) és mint ilyen azt kell mondanom, hogy 10-es skálán maximum 4-es... kövezettek meg érte, de én így gondolom.
GeryG
GeryG 2012.07.17. 11:20
Én is hasonló területen tevékenyked(t)em, szóval némi rálátásom nekem is van. :)
Nekem pont azért tetszett, mert sikerült úgy megírnia őket, hogy egy olyan olvasónak is érthető legyen minden, akinek lövése nincs a játékokhoz. Lásd a szüleim. :D Ha ők értették, hogy miről van szó, akkor tényleg sikerült átadnia. Az megint másik kérdés, hogy egy a játékokat jól ismerő olvasó számára mennyire sikerült ugyanazt a hangulatot visszaadni, mivel ilyen esetben képtelenség nem párhuzamosítani a kettőt.

Egyébként az író stílusa szerintem nagyon szubjektív. Több millióan oda vannak Stephen Kingért, Vavyan Fable-ért, Ken Follettért, és másokért, akiket én kb. tíz oldal után dobok el, mert nem kötnek le. Ez van. :)
Artemius '89
Artemius '89 2012.07.17. 11:41
Ezt aláírom. Ízlések és pofonok én csak elmondtam a saját véleményemet. A kedves kérdezőnek azt tudom tanácsolni, vegye meg az első könyvet, olvassa el és alkossa meg a saját véleményét az íróról. Mindenkinek más jön be így lehet, neked tetszeni fog :)
ajánlott olvasnivaló