Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Üzleti

A Ubisoft saját online boltja

Nem meglepő, hogy a francia cég is ki akarja venni a részét a saját boltnyitási őrületből.

2012.08.17. 11:30 | szerző: rootshaper | kategória: Üzleti

A Steam kezdetben konkurencia nélkül, amolyan halovány formában kezdett bele a digitális terjesztésbe és az évek során egyre csak nőtt a felhasználói bázis, mostanra pedig már sokan meg is kedvelték, mert a Valve olyan szintre hozta a funkciókat, amik már hasznosnak is bizonyulnak a játékosoknak, nem csak egy afféle DRM-et látnak benne. Ezt a tendenciát kívánta az EA is meglovagolni azzal, hogy megalkotta az Origint, mely jelenleg kong az ürességtől és a felhasználói bázisának túlnyomó többségét a Battlefield 3-nak köszönheti, ugyanis a játék, hiába dobozos, nem hajlandó nélküle futni. Most pedig itt a Uplay PC nevezetű megoldás, vagy válasz a két nagy kiadó üzletére.
Az ötlet az, hogy összekapcsolják az összes Ubisoftos PC játékot és hozzácsapjanak közösségi funkciókat, achievementeket, avatárt és természetesen egy boltot ahol mindezek beszerezhetőek. Ehhez megint telepíteni kell egy kliens programot, mely aztán az összes Uplayt használó játékot egy felületre boronálja össze, mondván a kényelemhez ez kell.
Nézzük azt, hogy mit kínál a Uplay PC a gyakorlatban. Ahogyan az Origin is ürességével váltott ki ellenszenvet a játékosokból, úgy a Uplay PC sem büszkélkedhet túl sok látnivalóval. Mivel semmi olyan extra lehetőséget nem biztosít, melyet a Steam, vagy az Origin ne tudna, és a játékkínálat is kimerül a nemrég megjelent címekben, ez nem egy túl erős indítás. A későbbiekben azt ígéri a Ubisoft, hogy klasszikusokat is megjelentetnek a rendszeren keresztül, ezt egyelőre írjuk fel jó pontnak.
Őszintén szólva, a Ubisoft DRM rendszere, az ennek ellenére a fizető játékosokat sújtó hacker támadások és azokkal szemben való fellépés, vagy inkább annak hiánya, valamint a sorozatos megjelenés halasztgatások mellett ha még nyújtana is valamit a rendszer a megszokott funkciókon kívül, akkor is elgondolkoznék, hogy kell-e ez nekem vagy inkább nem. Harmadikként - ahogy Orson Scott Card Végjátékából is tudjuk - nehéz az élet, sokkal többet kéne ennél felmutatni a francia cégnek ahhoz, hogy a figyelem legalább egy kicsit rájuk terelődjön. ■

hozzászólások (2)

GustyX
GustyX 2012.08.17. 12:26
Én már annak örülök, hogy az újabb Ubisoft játékokról így van digitális példányom is.
Kár, hogy steamről nem lehet importálni így (ok: legyen minden egy helyen).

Az Originnel nem tudom mi a baj, jó akciók voltak rajta (biztosan lesznek is még). Kingdoms of Amalur ~ 4000Ft. Több ilyen üresség kellene.
Drukala
Drukala 2012.08.17. 12:53
Csak játszani ne akarjon az ember számítógépes játékokkal, minden mást támogatnak a cégek :D
ajánlott olvasnivaló