Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Játék

Németországban betiltották a Dead Island: Riptide-ot

Az első részhez hasonlóan a folytatás sem jelenhet meg a németeknél.

2012.11.30. 09:03 | szerző: GeryG | kategória: Játék

A német hatóságok nagyon szigorúan felügyelik a különböző média- és szórakoztatóipari termékeket, így a videojátékokat is. Nem egy játék sínylette már meg ezt a kemény cenzúrát, de míg néhány fejlesztő hajlandó volt engedni a nyomásnak, és cenzúrázott változatot készíteni (lásd: Carmageddon és a zöld vérű zombi gyalogosok), addig mások ellenálltak a kérésnek. Utóbbiak táborát erősíti a Techland csapata is, akikre szintén rájár a rúd Németországban. Már a Dead Island első részét sem engedték a boltok polcaira a túlzott erőszak miatt, és ugyanez a sors vár a Dead Island: Riptide-ra is.
"Nincs cenzúrázott változata a játéknak, így nem jelenhet meg Németországban. Nagyon elszomorító, hogy az utóbbi évek egyik legsikeresebb játékait nem ismeri senki az országotokban." - nyilatkozta az üggyel kapcsolatban Sebastian Reichert, a játék producere, majd hozzá tette - "E percben nagyon zavar, hogy míg a Gears of War 3 megvásárolható Németországban, addig a Dead Island nem. Mert mi a különbség? A GoW 3 ellenségei is emberszerűek és mégis mindenfélét művelhetünk velük. És ez a boltokba kerülhetett."
Hogy a német hatóságok milyen szempontok alapján mérlegelik az egyes játékok megjelenését, nem tudni, mindenesetre a zombikkal nincsenek megbékélve. Mi viszont igen, így újabb képekkel frissítettük a játék galériáját, melyeken természetesen sok-sok zombi látható. ■

előző
következő
Németországban betiltották a Dead Island: Riptide-ot
Németországban betiltották a Dead Island: Riptide-otNémetországban betiltották a Dead Island: Riptide-otNémetországban betiltották a Dead Island: Riptide-otNémetországban betiltották a Dead Island: Riptide-otNémetországban betiltották a Dead Island: Riptide-ot
Dead Island: Riptide
További hírekért és cikkekért ugorj a játék adatlapjára:
Dead Island: Riptide

hozzászólások (14)

GeryG
GeryG 2012.11.30. 16:27
Jelezd Dinonak a megfelelő (nem tudom már, mi a neve, de fejlesztésekkel kapcsolatos) topikban! :D
Krieger
Krieger 2012.12.01. 23:23
Akkor mégiscsak egyetértetek a cenzúrával:)
GeryG
GeryG 2012.12.02. 10:37
Nem értek vele egyet, ahogyan Adolfa politikus zsenivé kikiáltásával sem. :)
Krieger
Krieger 2012.12.03. 10:07
Nem meglepő. A történelmet és a meséket a győztesek írják:)
SwitcX88
SwitcX88 2012.12.03. 10:34
Nekem a SoF II: Double Helix maradt meg anno emiatt, ott a német verzióban talán robotok voltak zöld vérrel.
Zenei téren meg többek között a Cannibal Corpse évekig csak a németek által összeállított szettel mehettek turnézni az országukba. Tudnak valamit.
ajánlott olvasnivaló