Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Üzleti

Új Crytek stúdió Isztambulban

A Yerli testvérek visszatértek gyökereikhez az új stúdió megalapításával.

2013.01.17. 20:04 | szerző: GeryG | kategória: Üzleti

A Crytek az utóbbi évek egyik legsikeresebb, leggyorsabban fejlődő játékfejlesztő stúdiójává vált. A Yerli testvérek által 1999-ben alapított vállalkozás mára a világ több pontján is működtek stúdiókat, köztük hazánkban is. A mai nappal pedig tovább gyarapodik a cég, mivel hivatalosan is megnyitották a legújabb fejlesztőstúdiót, a Crytek Istambult. A megnyitón a török tudományért, iparért és technológiáért felelős miniszter, Nihat Ergün is jelen volt, aki üdvözölte a kezdeményezést.
"A Crytek Istambul nem csak a további fejlődés felé nyitotta meg a kapukat, hanem egy, a cég számára különleges kötődést jelentő ország felé való újbóli befektetést is jelent. Régóta terveztük, hogy Törökországban fektessünk be, és úgy éreztük, ennek most jött el az ideje. Az első naptól kezdve keményen fogunk dolgozni, hogy pozitív kép alakuljon ki Törökországban, valamint tovább erősödjön a Crytek elhivatottsága a minőség és fejlődés iránt." - nyilatkozta Cevat Yerli a megnyitó kapcsán, majd az új stúdió vezetője, Serhat Bekdemir vette át a szót - "A Crytek döntése, hogy Törökországban alapítson állandó központot, hangsúlyozza a vállalat azon törekvését, hogy ígéretes új területekre ruházzon be. Egy olyan fejlődő videojátékos piac, mint a török, remek terület, hogy a Crytek bevételeket teremtsen, valamint jó kapcsolatokat alakítson ki új rajongókkal, fejlesztőkkel és üzleti partnerekkel."
A Crytek Istambul megnyitásával a Yerli testvérek tehát visszatértek a gyökereikhez, arról azonban egyelőre nem esett szó, hogy milyen projekteken fognak dolgozni az új stúdióban. ■

hozzászólások (2)

GustyX
GustyX 2013.01.17. 20:18
"A Crytek az utóbbi évek egyik legsikeresebb, leggyorsabban fejlődő játékfejlesztő stúdiójává vált." - nem egy eici-pici-enyhe túlzás ez? Amúgy a Crytek mit tett le az asztalra? volt egy remek FC, majd gyenge Crysis mai napig áll-leejtő grafikával. Egyéb? Van még valami Warface, egy koreai online lövölde.
GeryG
GeryG 2013.01.17. 20:37
Én az egymás után nyíló új stúdiókra céloztam. És nem, e tekintetben egyáltalán nem túlzás. A sok fejlesztő jó, ha nem kell elbocsásson alkalmazottakat, a Crytek meg terjeszkedik világszerte. Így értettem a legsikeresebbet.
ajánlott olvasnivaló