For Honor
Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Játék

Shackleton Crater - Joe Ybarra új játéka

Néhány nappal ezelőtt jelentette be a szakma veteránja, hogy új stúdiót alapít Joe Got Game néven. A csapat most bemutatta első játékát is, amelyhez a Kickstarteren szeretne támogatásra lelni.

2013.03.12. 13:57 | szerző: GeryG | kategória: Játék

Ahogy arról néhány nappal ezelőtt mi is beszámoltunk, Joe Ybarra, a szakma egyik nagy veteránja elérkezettnek látta az időt, hogy saját stúdiót alapítson. A Joe Got Game ma első projektjéről is lerántotta a leplet, ez pedig a Shackleton Crater címet viselő, körökre osztott sci-fi stratégia lesz. A játékban a Hold feltérképezése és kolonizálása lesz a feladatunk.
"Az évek során több stúdió alapításánál is jelen voltam, többek között az Electronic Arts indulásánál is, de lenyűgöz, ahogyan a rajongók élnek a Kickstarter adta lehetőségekkel, és ahogy részeseivé válhatnak nagyszerű projektek elkészítésének. Számítunk rá, hogy a közösség értékeli a játékban rejlő realitást, a kihívásokat, ahogyan látnak fantáziát a fejlesztésben való részvételben is." - nyilatkozta Ybarra.
A Shackleton Crater alatt a Unity 3D motor dolgozik majd, és a készítők a NASA által készített fotók alapján igyekeznek lemodellezni a Hold felszínét. A fejlesztéshez tehát a Kickstarteren szeretnének rajongói támogatáshoz jutni, a kitűzött minimum 700 000 dollár. A támogatók természetesen több ajándékban is részesülhetnek, mint pólók, limitált kiadású poszterek, a játék digitális változata (valamint részvétel a béta teszteken), hozzáférés a két későbbre tervezett kiegészítőhöz. A játékmenet négy szakaszból áll: az elsőben a túlélésért kell harcolnunk a nem túl barátságos körülmények között. Ez időben 2030 körül játszódik, és csak azokra a nyersanyagokra támaszkodhatunk, amelyeket a Földről vittünk magunkkal. Leginkább az 1983-as (EA klasszikus) M.U.L.E. adta hozzá az ihletet. A második fázis a kolónia felépítése, amely akár a SimCityhez is hasonlítható. Itt már a Holdon található erőforrásokból kell gazdálkodnunk, és a fejlesztők célja, hogy a lehető legközelebb álljon a valósághoz. A harmadik szakasz a Hold felfedezéséről szól (ha összegyűlik megfelelő pénz, akár az egész Holdat lemodellezik a fejlesztők). Felkereshetünk történelmi területeket, lezuhant szondák becsapódási helyszíneit, de akár megmászhatjuk a Hold legmagasabb hegyét is. Ezt a szakaszt szintén egy korábbi Ybarra játék, a Seven Cities of Gold ihlette. Az utolsó szakaszt utópia fázisnak hívják, amely során virágzó kolóniánkat új szintre kell emelnünk. Ehhez monumentális építményeket kell emelnünk, akár egy Föld-Hold liftet is.
Ha összejön a pénz, PC mellett iOS-re és Androidra is elkészülhet az ígértetes játék, megjelenésére leghamarabb 2014 tavaszán számíthatunk. ■

előző
következő
Shackleton Crater - Joe Ybarra új játéka
Shackleton Crater - Joe Ybarra új játékaShackleton Crater - Joe Ybarra új játékaShackleton Crater - Joe Ybarra új játékaShackleton Crater - Joe Ybarra új játéka

hozzászólások (0)

további hírek

JátszóDome: részlet a Take On Mars emberes küldetéséből

Lackó bemutatja a marsi túlélőjátékot.

Már előtölthető a Tom Clancy’s Ghost Recon Wildlands nyílt bétája

A tesztre a hétvégén kerül sor, de már most előre letölthetjük vagy frissíthetjük a klienst. Egy új trailer is érkezett.

Hamarosan mozikba is eljut a Vakondok 4 - Végigjátszás

Dokumentumfilm készült a hazai játékfejlesztés hőskoráról.

JátszóDome: Sniper Elite 4 - 2. rész

Közel egy órán át folytatódnak kalandjaink San Celini szigetén.

Négy új videón a Horizon: Zero Dawn, amely pontokat is kapott már

Bemutató a világ felfedezéséről, annak lakóiról, a vadászatról és a főhősről, Aloyról.