Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Játék

Ron Gilbert távozik a Double Fine-tól

Mostanában a szakma veteránjai egymás után hagyják el korábbi kenyéradóikat, hogy új irányba haladjanak tovább. Jason West és Joe Ybarra után a The Secret of Monkey Island atyja is meghozta ezt a lépést.

2013.03.12. 16:00 | szerző: GeryG | kategória: Játék

"Most, hogy a The Cave elkészült, és rászabadítottuk a gyanútlan világra, ideje elköszönnöm a Double Fine-tól és megterveznem a következő lépést. Annyi játékot kell még elkészíteni. Szeretném megköszönni a Double Fine fantasztikus csapatának mindazt a kemény munkát, amit a The Cave fejlesztésébe öltek. Hatalmas élmény volt mindenkivel együtt dolgozni az elmúlt két évben. Jó móka volt, hiányozni fognak. És persze Timnek, aki lehetőséget biztosított, hogy elkészüljön a The Cave." - olvasható Ron Gilbert blogján. Amint e bejelentésből kiderül, a Maniac Mansion, a The Secret of Monkey Island, vagy épp a The Cave és a DeathSpank alkotója elhagyja a Double Fine csapatát. Gilbert a szakma egyik legelismertebb képviselője, aki közel harminc évnyi tapasztalattal bír, és részese volt megannyi mára klasszikussá vált játék elkészítésének. 2010-ben került a Double Fine csapatába, ám már akkor is hallani lehetett, hogy Tim Shaferrel való megállapodásuk határozott idejű és kimondottan a The Cave elkészítésére szól. Hogy a jövőben merrefelé veszi az útját, egyelőre nem tudni, de bizonyosan talál majd magának elfoglaltságot, ahogy ő maga fogalmazott: "Annyi játékot kell még elkészíteni".
Az utóbbi hetekben nem ő az egyetlen veterán, aki komoly döntést hozott. Jason West a Respawn Entertainmentet hagyta el családi okok miatt, míg Joe Ybarra is saját stúdió alapítása mellett döntött. ■

hozzászólások (1)

peterszky
peterszky 2013.03.13. 22:53
Bakker, azt hittem, hogy a Double Fine Adventure-ön még dolgozni fog :(
ajánlott olvasnivaló