Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Játék

Újabb kiegészítő készül a Civilization V-höz

Brave New World címmel érkezik a következő kiegészítő a birodalomépítős stratégiai játékhoz. Új népek, csodák, egységek és új küldetések érkeznek.

2013.03.16. 09:26 | szerző: GeryG | kategória: Játék

A Firaxis két és fél évvel a megjelenése után sem fordul el a Civilization V-től, hiszen a napokban bejelentették, hogy készül a játék legújabb kiegészítője. A Brave New World című csomag bőséges új tartalommal tölti meg az alapjátékot.
"Miután a Gods & Kings kiegészítővel sikerült megújítanunk a Civilization V-öt, a csapat további módokat keresett, amelyekkel még tovább lehet bővíteni a játékmenetet. Örömmel tölt el, hogy egy újabb ígéretes kiegészítővel biztosíthatunk a rajongóink számára több órányi új Civilization élményt." - nyilatkozta Sid Meier, a sorozat megálmodója. A Brave New World a következőket tartalmazza:

  • Kilenc új civilizáció, amelyek mind rendelkeznek új egységekkel, épületekkel és természetesen saját vezetőikkel. Köztük lesz III. Kázmér, lengyel király is.
  • Kulturális győzelem: saját kultúránk elterjesztésével is leigázhatjuk a többi népet. Ehhez nagy költőkre, írókra és zenészekre lesz szükségünk, ahogy elengedhetetlen a múzeumok, operaházak és könyvtárak építése is.
  • A nagy könyvtár: történészek által feltérképezhetjük ősi civilizációk, városok és csaták nyomait, ezzel is elősegítve, hogy kulturális fölényünk az egész világra kiterjedjen.
  • A városállamokkal való szövetségre lépés minden eddiginél hangsúlyosabb szerepet játszik, ebben lesz segítségünkre a világkongresszus.
  • A kongresszuson olyan kérdésekben dönthetünk, mint bizonyos népekkel szembeni közös fellépés, a világjátékok megrendezése, vagy nukleáris fegyverek használata. Ezáltal lehetőségünk lesz diplomatikus úton is világuralomra törni.
  • A nemzetközi kereskedelmi útvonalak által összeköthetjük városainkat a többivel, ezáltal növelve a lakosság anyagi jólétét, egészségét, kultúráját és tudását. Ehhez a továbbfejlesztett gazdasági rendszer áll rendelkezésünkre.
  • Nyolc új világcsoda is a csomag része, köztük a Parthenon és a Broadway.
  • Két új küldetés: War Between the States, amely az Amerikai Polgárháborút takarja, míg a Scramble for Africa a sötét kontinens felfedezéséért folyó versenyt eleveníti fel.

A Civilization V Brave New World című kiegészítője a tervek szerint valamikor nyáron jelenik meg PC-re és Macre. ■

Sid Meier's Civilization V: Brave New World
További hírekért és cikkekért ugorj a játék adatlapjára:
Sid Meier's Civilization V: Brave New World

hozzászólások (5)

VodevilX
VodevilX 2013.03.16. 09:48
Mekkora szarházi dolog ez: egy kieg, egy gold verzió... még egy kieg majd még egy gold verzió...
gregmerch
gregmerch 2013.03.16. 10:04
Ugyanezt akartam írni. Már volt egy GOTY, meg egy Gold kiadás, vagy mi, erre most jön az újabb kieg. De hát ugye a biznisz az biznisz... Még mindig kevésbé zavar, mint az alapból a játékba kódolt, de csak pénzért megnyitható "DLC"-k hada, vagy a kéthetente egy újabb, a játék teljes árához képest 60%-kos árú újabb küldetés, vagy pálya csomag.
gregmerch
gregmerch 2013.03.16. 10:04
Dupla lett...
Krieger
Krieger 2013.03.16. 20:16
Éljen a kapitalizmus!:) De azért jó játék ez.
endre2714
endre2714 2013.03.17. 14:29
Remélem ha már a lengyelek vannak, lesznek magyarok is!
ajánlott olvasnivaló