Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Üzleti

John Riccitiello a hónap végén távozik az EA éléről

A kiadót az elmúlt hat év során irányító szakember a rossz gazdasági mutatók miatt áll fel.

2013.03.19. 21:08 | szerző: GeryG | kategória: Üzleti

2007-ben nevezték ki az Electronic Arts elnöki posztjára John Riccitiellot, aki az elmúlt hat év során sok tekintetben új irányba vitte el a kiadót. Az ő irányítása alatt nyitottak a közösségi játékok és a mobileszközök irányába, valamint indították el az Origin nevű szolgáltatásukat és online áruházukat. Ugyanakkor a cég részvényei 2008-2009 fordulója körül jelentősen veszítettek értékükből, és azóta is a korábbinál jóval alacsonyabban jegyzik. Ennek is köszönhetően az utóbbi években a részvényesek többször is megkérdőjelezték Riccitiello pozícióját, ami mára oda vezetett, hogy a szakember lemondott az elnöki székről. Hivatalosan március 30-tól távozik posztjáról, utódja átmenetileg Larry Probst lesz.
"Köszönjük John tevékenységét, amelyet 2007-es kinevezése óta végzett az EA-nél, különösen az odaadását, elkötelezettségét, és mindazt az energiát, amit nap, mint nap adott a cégnek. John keményen dolgozott azon, hogy keresztülvezesse kiadónkat az iparág kihívásokkal teli átalakulásának folyamatán, és jelentős szerepe van cégünk jövedelemszerzésében a digitális piacon. Hálásak vagyunk John vezetéséért és a megannyi stratégiai kezdeményezésért, amelyekkel cégünket irányította. Kölcsönösen jutottunk arra az álláspontra, hogy ez a megfelelő időpont a vezetői cserére." - olvasható az EA hivatalos közleményében, amelyre Riccitiello a következőképpen reagált:
"Az EA egy kivételes vállalat, kreatív és tehetséges munkatársakkal, nagy megtiszteltetés volt a vezetőjeként dolgozni. Büszke vagyok mindarra, amit együtt elértünk, és hat év után úgy érzem, itt az ideje, hogy átadjam a stafétát a következő vezetőnek, aki segítheti a céget a fejlődés és gyarapodás következő szakaszának megtételében. Optimista vagyok az EA jövőjével kapcsolatban, hiszen első osztályú szakemberek dolgoznak a következő generációs játékkonzolokra való átálláson."

hozzászólások (0)

ajánlott olvasnivaló